Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ezotērisks skatījums uz mūsu veselību

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Sveikas, meitenes!

Nesen izlasīju grāmatu "Izproti savu slimību". Grāmatas autors aizraujas ar ezotēriku, līdz ar to visas slimības šajā grāmatā skaidro no šī principa. Zem katras slimības slēpjas kāds psiholoģisks iemesls. Piemēram, sievietei pazūd mēnešreizes vai ir bieži ginekoloģiskas problēmas,pēc autora domām tas saistīts ar savas seksualitātes neapzināšanos un bailes būt sievietei. Vai arī nierakmeņi rodas no ilgi neizpaustām un krātām dusmām. Protams, ja tu esi, piemēra, apsaldējusies, tad vainīgs ir tieši šis fakts,bet ja problēma atkārtojas, kaites vajā un medicīna ir bezspēcīga?

Kāds ir Jūsu viedoklis par šo tēmu. Piekrītat/nepiekrītat. Vai uzskatāt,ka bieži mēs paši ar savu domu spēku,negatīvām emocijām piesaucam sev slimības!

P.S. Grāmata ļoti interesanta, ieteiktu izlasīt.
09.10.2014 10:59 |

Reitings 779
Vai tiešām nevienai nav viedoklis, pieredze par šo tēmu?
Žēl!!!
09.10.2014 11:10 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Esmu lasījusi un piekrītu:) laba grāmata.
09.10.2014 11:11 |

Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Es noteikti piekrītu, ka visas slimības rodas no galvas arī tas kas rodas no imunitātes novājināšanās. Ar tādu uzskatu dzīvoju jau sen. Manuprāt diezgan loģiski. Labas grāmatas par šo tēmu ir arī Lulei Vilmai - tikai viņas grāmatas mūsdienām īsti neder vairāk jo ir mainījies garīgums cilvēkiem, attiecīgi slimību īstie cēloņi. Tās var palasīt,kā iesācējs,lai saprastu ap ko lietas grozās.
09.10.2014 11:16 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Piekritu! Pati jau zinu kas kada bridi rada saauksteshanos, galvassapes utt.
09.10.2014 11:18 |

Reitings 8189
Negatīvas emocijas rada enerģijas sabiezējumus un tie savukārt slimības.
09.10.2014 11:18 |

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
Pieminēto grāmatu lasījusi neesmu, bet ticu tam, ka slimības rodas galvā.
09.10.2014 11:22 |

Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Es arī tāpat, kā Story saprotu savu veselības problēmu cēloņus.
09.10.2014 11:24 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Nepiekrītu. Tāpat kā neticu, ka tā vietā, lai ietu pie ārsta, vajag padomāt labas domas un slimība pāries.
09.10.2014 11:24 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Interesanta tēma... Tā kā pašai ir diez gan nelāga veselība, bieži esmu par šo domājusi... Es piekrītu uzskatam, ka daļa kaites rodas mūsu galvās un uz nervu, negatīvo emociju pamata... Daļa rodas - vnk citu ārejo faktoru dēļ....

Piemēram šogad pārcietu divas operācijas, kuras nu nekādā gadījumā nav saaistītas ar galvu / iekšējo emocionālo stāvokli. (apendicīts un muguras operācijas) Bet tai pat laikā apzinos, ka pāris gadus atpakaļ attapos slimnīcā pusparalizēta tieši no tā - kas darījās galvā... no tā ka biju pilna negatīvu emociju, neziņas un baiļu pārņemta....

Tāpat arī piekrītu ka katrai kaitei ir nepieciešama sava ārstēšanas metode.... ir daļa veselības problēmu, kuras var atrisināt - sakārtojot galvā visu pa plauktiņiem, bet tāpat ir veselības problēmas kurās ``gudrā prātošana`` nepalīdzēs un būs nepieciešama medicīniska iejaukšanās...

Un pie viena arī novēlēšu - lai mēs visas pēc iespējas mazāk slimotu :)
09.10.2014 11:32 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ezotērika vispār ir interesanta, ja vien cilvēks neko vairāk par farmācijas biznesu neredz.
09.10.2014 11:43 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Siņeļnikova grāmatas esmu lasījusi. Piekrītu. Cilvēks netika radīts slimībām un ciešanām. Ar savām negācijām, nepareizo dzīves veidu, ēšanu un uztveri, cilvēks ir nonācis tik tālu, cik ir. Un nevajag jautāt, kāpēc dzimst slimi bērniņi, pie kā viņi vainīgi. Viņi nav vainīgi, vainīgi ir mūsu gēni ko mēs nododam tālāk. Tie jau ir tik tālu piesārņoti, ka šausmas. Vispār negribu šeit izplesties, ja kāda grib, varam paturpināt privāti.
09.10.2014 12:23 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ir lasītas citas autores grāmatas par līdzīgu tēmu.
Drīzāk sliecos piekrist, īpaši tāpēc, ka pati gluži nesen izskaridīju dažādas slimnīcas, dakterus, rentgenus, analīzes un visu ko, galu galā konkrētas diagnozes vietā saņemot vien aptuvenus minējumus, kuri stiepās no veģetatīvās distonijas līdz iekaisušam vai saspiestam nergam mugurkaulā. Kad piefiksēju, ka simptomi mazinās un izzūd līdz ar to, ka es sakārtoju kādu sev ļoti lietu (un sakārtoju vispirms galvā), aizsviedu pa gaisu visas man izrakstītās zāļu un smērīšu kastītes.
Tomēr domāju, ka psiholoģiskie aspekti kā slimības cēlonis nav absolūti. Piemēram depresija. It kā psiholoģiska slimība, toēr kāpēc tik bieži ārstē ar zālēm? Tāpēc, ka to, kas mums darās galvā ietekmē arī organisma ķīmija un to reizēm var balansēt ar medikamentiem - ķīmiju.
Manuprāt visefektīvāk ir savienot abus, arī vēža slimniekam būs lielākas cerības izārstēties saprotot slimības cēloņus, kas it kā ir vienkārši, saprotot, kāpēc un saprotot, ka tas ir uzveicams. Noteikti lielākas kā tam, kurš domā, kāds nabadziņš viņš ir, cik viņam slikti un glābt var tikai ķīmijterapija, nekas cits.
09.10.2014 12:47 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Sveika,pilniibaa piekriitu,tam,ka muusu vainas un kaites rodas no mums passiem.
Taapti psoriaaze ir deell passa cilveeka.
Bet tajaa passaa laikaa tas liek cilveekam saakt iemaaciities dziivot pareizi.
09.10.2014 12:53 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Samaara - atļaušos Tev nepiekrist... jo diemžēl depresiju zāles ir tīrākais bullshit... par ķimijas līmeni smadzenēs, to regulēšanu ar zālēm... esmu pētījusi šo tēmu par depresiju zālēm, šizofrēniju, ADD, ADHD, psihotropām vielām utt.... depresija nav ārstējama ar medikamentiem, nav.... ja ir interese kaut vai varu ieteikt noskatīties pāris filmas (dokumentālās) par šo tēmu:

https://www.youtube.com/watch?v=QeYR5gR9NeQ

https://www.youtube.com/watch?v=IgCpa1RlSdQ
09.10.2014 13:03 |

Reitings 779
Tur jau tas jautājums? Kā mazāk stresot,neturēt sevī visu? Šajā grāmatā arī priekš sevis atradu noderīgu informāciju. Jo vaina atkārtojās ik pēc neilga perioda. Tikai atrisinot attiecību jautājumus, saspringtās attiecības ar draugu, arī sieviešu veselība sakārtojās un drīzumā jau mums pievienosies dvīnīši:)
Sākumā staigāju pa slimnīcām, analīzes, zāles, viens un tas pats.Nekas neuzlabojās, aizgāju pie psihologa,kas palīdzēja mazliet paskatīties uz visu no malas, uz sevi, uz savām attiecībām, bet darbs ar sevi jāiegulda liels.
09.10.2014 13:04 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
žipčik, paldies, šobrīd tas ir ļoti aktuāli. Ir cilvēks, kuram gribētos palīdzēt, tur gan uzreiz redzams, ka zāles nelīdzēs, ka no tām drīzāk tieši jāturas pa gabalu.
09.10.2014 13:06 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es ticu zinātniskai literatūrai, neviz ezotērikai.
09.10.2014 13:06 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Man jau otro reizi šogad ir iesnas...laikam jāpārtrauc lietot pilieni, jāsāk domāt pozitīvi un viss no sevis pāries.
Mana draudzene reiz stāstīja par to grāmatu. Manuprāt, pilnīgs murgs, bet katrs var ticēt kam vēlas. Ja kādam, kurš saslimst, jo ziemā puspliks gājis peldēties, labāk paliek no domas, ka ziemā pusplikam iet peldēties ir ok un slimība rodas tikai galvā, tad lai šis cilvēks dzīvo laimīgs. Mana draudzene tam visam ticot gandrīz pie dieviem aizgāja, jo nevienā neklausījās, aizrāvās ar kaut kādu domāšanu un ''sevis kārtošanu'' un ielaida kaiti tik tālu, ka maz trūka... Man šis ir vienā kausā ar to stulbumu, kad vecāki neļauj pārliet asinis mirstošam bērnam vai neļauj iedot bērnam vakcīnu, kas palīdzēs, jo arī tic, ka viss pats no sevis pāries. Manuprāt, medicīna ir radīta tam, lai palīdzētu, īpaši mūsdienās, kad viss ir ļoti attīstīts, nevis lai mēs arī 21.gs dzīvotu kā tikko no meža iznākuši.
Es labāk savu vecmāmiņu ar sirdskaiti aizvedīšu pie ārsta, nevis stāstīšu viņai, ka jādomā pozitīvi un tad viņas sirdslimība pāries, jo viss ir viņas pašas vaina vai viņas un opīša attiecību vaina.
09.10.2014 13:07 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Ja kādam, kurš saslimst, jo ziemā puspliks gājis peldēties, labāk paliek no domas, ka ziemā pusplikam iet peldēties ir ok un slimība rodas tikai galvā, tad lai šis cilvēks dzīvo laimīgs.

Peldēties gan neesmu gājusi, bet toties peldkostīmā vairākus simtus metru basām kājām pa sniegu gan esmu gājusi, pēc karsēšanās karstajā baļļā. Pat skata pēc iesnas nesaķēru, kur nu vēl ko nopietnāku.
09.10.2014 13:11 |

Reitings 8189
Es domāju, ka grāmatas doma jau ir ne jau par to,ka slimība pāries pati no sevis, bet gan par to, ka slimības vispār varētu nerasties. Jo - vai tad nevienam nerodas jautājums- kādēļ viens saslimst n tās reizes gadā, cits vesels kā rutks. ?
09.10.2014 13:11 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits