Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

veselīgs, mājās gatavots uzturs visai nedēļai.

 
Reitings 164
Reģ: 28.09.2014
cik ilgi iztur rīsi un kartupeļu biezputra turot ledusskapī? nedēļu izvilktu? nekad neesmu gatavojis visai nedēļai uz priekšu.
08.10.2014 20:47 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Labāk nevajag. Tas noteikti nav ēdiens (ne rīsi, ne kartupeļu biezputra), kas prasa tik milzīgas pūles, lai to nevarētu pagatavot vienā vakarā vienai ēdienreizei.
08.10.2014 20:50 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
saprotu, ka shim autoram nev jégas normáli atbildét...

bet - ne kartupelji, ne rísi neprasa tik daudz púlju, lai tos nevarétu katrai édienreizei izvárít svaigus...

uz ilgáku laiku var gatavot zupas, tás man parasti ledusskapí lídz 4-5 dienám nodzívo.
08.10.2014 20:59 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Mis Take, varbūt autors ir pavisam jauns un nupat uzsācis patstāvīgu dzīvi... tad daudz interesantu jautājumu parādās.. bet galvenais taču vēlme mācīties? :)
08.10.2014 21:02 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
VIT@, nu lai tá bútu, cerésim, ka nav kártéjais trollis....

nu já, vél káds sautéjums, mérce var bút vairákám dienám...tad nu izvári klát svaigus kartupeljus vai rísus

bet man parasti, iznjemot zupas, visu patík gatavot svaigu katrai édienreizei.
08.10.2014 21:07 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Diezgan bieži mēdzu gatavot 2-3 dienām. Kartupeļu biezputra noteikti nebūs tas labākais variants, jo čakarīga sildīšana.

Kartupeļus var novārīt, pēc tam pāris dienas sildīt, apcepot.

Vairākas dienas man noteikti iet mērces (maltās gaļas mērces,strogonovi), plovs, makaroni ar malto gaļu. Protams, zupas un sautējumi noteikti ir uz vairākām dienām.

Tiem pašiem rīsiem, griķiem arī nekas nenotiks. Nedēļu gan neesmu mēģinājusi neko izvilkt, bet 2-4 dienas droši.
08.10.2014 21:11 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Kartupeļu biezputra noteikti nebūs tas labākais variants, jo čakarīga sildīšana.

Man atkal ļoti garšo sildīta/cepta kartupeļu biezputra. Es to kā pankūku izklāju pa pannu, apcepu no vienas puses brūnu, apmetu riņķī apcepu otru un pēc tam - ņam ņam. :)
08.10.2014 21:18 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Bet man arī mannā biezputra garšo cepta.
Un putraimu biezputra. :D
08.10.2014 21:18 |
 
Reitings 164
Reģ: 28.09.2014
prasa gan diezgan lielas pūles - nomizot kartupeļus, pati vārīšana vēl 30 min. galvenokārt jau mizošana :D un man vajag vismaz 1kg kartupeļu vienai reizei.
rīsi arī, ja tie ir basmati nevis sūdi maisiņos. liels čakars tos pareizi, precīzi izbērt, labāk izvārīt vairākas lielās pakas uzreiz.
08.10.2014 21:27 |
 
Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
prasa gan diezgan lielas pūles - nomizot kartupeļus, pati vārīšana vēl 30 min. galvenokārt jau mizošana


izvāri kartupeļus ar visu mizu, būs vieglāk noņemt.
kas attiecas uz ilgo vārīšanu - griez lielākos kartupeļus uz pusēm.
08.10.2014 22:02 |
 
Reitings 43
Reģ: 20.08.2014
Labāk jau tomēr būs sasaldēt iepriekš sagatavotās maltītes, nevis turēt ledusskapī. Tādā veidā varēs arī pēc mēneša kaut ko gardu tur atrast :)
08.10.2014 22:06 |
 
10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Tad tu taisies vārīt 7kg uz nedēļu? :D
08.10.2014 22:06 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
:D
08.10.2014 22:10 |
 
Reitings 164
Reģ: 28.09.2014
nē, 5kg uz darbadienām.
08.10.2014 22:39 |
 
Reitings 164
Reģ: 28.09.2014
+ sacept kādus 20 vistu silbiņus
08.10.2014 22:40 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
skaties, lai nav šitā..
08.10.2014 22:43 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nuu, nedelu nezinu, bet nu uz kadam 3,4dienam stavetu ledusskapi un varetu sildit un est.
08.10.2014 22:58 |
 
Reitings 129
Reģ: 21.07.2010
Meitenes, garda un vienkārša recepte kā iepriecināt sevi un savu punci
http://labaidienai.blogspot.com/search/label/%C4%81boli
08.10.2014 23:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!