Atvilnis?

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Sveikas!

Jau kādu laiku esmu pamanījusi, ka pēc ēšanas uznāk klepus. Nav ne angīnas, neesmu arī saaukstējusies, hronisks klepus arī man, jo tas klepus ir tāds dīvains, nu tiešām kā tāds atvilnis :D Parunāju vienreiz ar māsīcu par šo tēmu, tā garām ejot, viņa saka, ka atvilnis, lai eju pie ārsta, uzrakstīs zāles un viss būs ok. Palasīju internetā, visur, ka atvilnis ir ar dedzinošām sāpēm kuņģī utt., bet man nekā tāda nav. Zinu, ka būs jādodas pie ārsta tāpat, bet varbūt šeit ir kāda, kurai ir atvilnis, tāpēc var apskaidrot kas tas ir, kā izpaužas, ārstējas un varbūt - vai tas vispār ir atvilnis?! Tie medicīniskie termini un izskaidrojumi man neko daudz nedod, gribētu vairāk dzirdēt reālu pieredzi.
08.10.2014 18:27 |

Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Visdrīzakais, ka atvilnis. Tam nav obligāti jāizpaužas tikai ar dedznošu sajūtu aiz krūšu kaula. Kā vienīgais simptoms var arī būt tāds kā krekšķis pēc ēšanas.
08.10.2014 21:54 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atvilnis ir tad, kad kuņģa sula nedaudz parāpo augšup un kairina barības vada gļotādu.. barības vadam gļotāda ir jutīgāka, tāpēc sula tai var nodarīt bojājumus. Klepus pēc ēšanas varētu būt viena no izpausmēm (katrā ziņā ne tā tipiskā). Pacientam var arī nebūt sūdzības, bet barības vads ar bojājuma pazīmēm (un otrādi).

Ir dažādi medikamenti, ar kuriem novērš diskofortu, piemēram, omeprazols.
08.10.2014 21:58 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Man pirms laba laika, doka konstateeja atvilni. Man bija slikta duusha, peec katras eeshanas veemu un saapeeja kungjis. Uztaisiija kobru un bija atvilnis. Vismaz doka saakotneeji taa teica. Peec tam izraadiijaas,ka vemshana peec katras eedienreizes bija uz nervu pamata.Padzeeru zaales un pulveriishus un itkaa viss. Par klepu nezinu.
08.10.2014 22:00 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
cormeum, paldies!
Ja es aizeju pie ĢĀ un izstāstu savu problēmu, viņa mani var aizsūtīt uz kobru?
08.10.2014 22:02 |

Reitings 16391
mistalee, ne jau vienmēr jāskrien uz kobru... jaunam cilvēkam, kas visādi citādi jūtas ok, mazāk mokoša metode, kā diagnosticēt atvilni, ir lietojot medikamentu, kas mazina kuņģa skābes izdalīšanos (kaut vai tas pats omeprazols).
Tas, ko vari palūgt ģimenes ārstam, ir nosūtījums pie gastroenterologa :) Speciālists Tev ieteiks vislabāk.. iespējams atklāsies, ka tā nav atviļņa vaina :)
08.10.2014 22:10 |

Reitings 16391
lietojot medikamentu, kas mazina kuņģa skābes izdalīšanos
Ja, dzerot zāles, sūdzības pazūd (vai vnk samazinās), tad šis tests apstiprina diagnozi. :)
08.10.2014 22:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)