dziivot citaa valstii

Reitings 18
Reģ: 03.10.2014
Vai juus buutu gatavas deelj viiriesha paarcelties dziivot uz citu valsti? Pamest visu sheit Latvijaa un sekojot miilestiibai, uzsaakt pilniigi jaunu dziivi aarzemees?
03.10.2014 12:20 |

Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
nakts_nakts,

pēc taviem komentāriem liekas, ka tavā dzīvē ir drūmas krāsa :) Ārzemēs aizbraucot arī var veidot karjeru. Tikai tie, kas neko negrib darīt, neko arī nesasniedz un tam nav nozīmes Latvija vai cita pasaules mala ...
03.10.2014 22:16 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Es domāju, ka, iespējams, varētu. Jo, manuprāt, 21.gs. nav iespējams nemaz visu pamest, pastāv internets, telefoni, lai sazinātos ar draugiem, tuviniekiem. Domāju, ka ārzemēs strādājot kaut par minimālo algu var sakrāt naudiņu, lai kaut 1x gadā atbrauktu uz LV apciemot visus, tā kā nav tik traki nemaz :)
03.10.2014 22:18 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Paldies, par savu dzīvi nesūdzos. Mana dzīve neaprobežojas ar cosmo forumu un šeit neesmu uz paplātes izlikusi ne savu ikdienu, ne katru lietu, kas notiek manā dzīvē, tāpēc apšaubu, cik objektīvi kāds var spriedelēt par manu dzīvi. Taču, tas jau cosmo raksturīgi - sveši cilvēki par citu svešu cilvēku dzīvēm visu zin daudz, daudz labāk.

Tikai tie, kas neko negrib darīt, neko arī nesasniedz un tam nav nozīmes Latvija vai cita pasaules mala ...

Es nezinu, cik no mana komentāra tu vispār izlasīji, bet ja līdz beigām netiki, tad atkārtošu - es minēju, ka strādāju un viss, ko esmu šeit sasniegusi man ir nācis ar darbu. Jā, briesmīgi gan, ka es no saviem sasniegumiem nevēlos atteikties, nevēlos tos noskalot podā, lai atkal gadiem rautos kaut kādās ārzemēs mēģinot sasniegt to pašu no nulles(jo ārzemēs Latvijā sasniegtajam vai Latvijas karjerai nebūtu nekādas vērtības), bet man ir vienalga, ka kāda acīs tas mani uzreiz ieliek kategorijā ''neko negrib darīt un neko nesasniegs''. Es zinu, ko esmu darījusi, ko sasniegusi, ko man tas ir prasījis un ko man vēl nāksies darīt nākotnē, lai sevi pilnveidotu vēl vairāk un tikai tam ir nozīme.
03.10.2014 22:32 |

Reitings 899
nu gan esi saasināti uztvērusi un turklāt vēl uz sevi attiecinājusi katru mana komentāra vārdu.. pff..
03.10.2014 22:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tām,kas rakstīja,ka ir to darījušas.
Jūīs devāties līdzi savam puisim? Vai aizbraucāt pie ārzemnieka?

Man 2. variants. Nezin viņš Runci Renāru un Mixerus, bet patīk Līvi, Imanta Kalniņa daiļrade un būtu gatavs cīnīties par Latvijas neatkarību (ja tāda situācija gadītos) :D

Citādi - savu dzīvi un sasniegumus akli neupurētu un podā nenolaistu, jo dzīvē neko nevar zināt. Ja ārzemēs izšķirtos - es būtu tā stulbene, kas visu pametusi, aizskrējusi vecim pakaļ un tad paliktu bez nekā.

''Bez nekā'' var palikt tikai tādā gadījumā, ka karjera ir VISS un vienīgais, kas ir.. :D
Es, stulbene, arī iecirtu robu karjerā uz kādu laiku, bet, kā jau VIT@ minēja, ir iespējas arī ārpus LV.. pat grandiozākas :)
04.10.2014 01:21 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
pēc taviem komentāriem liekas, ka tavā dzīvē ir drūmas krāsa Ārzemēs aizbraucot arī var veidot karjeru. Tikai tie, kas neko negrib darīt, neko arī nesasniedz un tam nav nozīmes Latvija vai cita pasaules mala ...

Var veidot, bet ir jaasaak tad no nulles biezji vien. Kaa dazkaart smejamies, ka pie mums Kanaadaa ir visizgliitotaakie McDonalds darbinieki un taksisti. Aarsti, zinaatnieki, arhitekti, cilveeki ar magistriem un doktora graadiem saak no pashas, pashas apakshas un tad leenaam sitaas uz augshu. Ja tev ir 18, kaa man tas bija kad aizbraucu, ir savaadaak. Ieguusti vieteejo izgliitiibu un visas durvis valjaa. Savaadaak ir 30 gados, kad saproti, ka jaunajaa vietaa tava izgliitiiba nekam neder un vai nu ej atpakalj studeet gadus 4, lai straadaatu savaa jomaa, vai arii pienjem darbu, kas ir krietni zem tavas kompentences un tad ieguldi gadus, lai sasniegtu to pashu liimeni karjeraa kaads tev bija tajaa briidii, kad aizbrauci no dzimtenes. Var visu, bet tam vajag laiku.
04.10.2014 01:36 |

Reitings 640
Reģ: 09.01.2014
Tām,kas rakstīja,ka ir to darījušas.
Jūīs devāties līdzi savam puisim? Vai aizbraucāt pie ārzemnieka?

Ārzemnieks.
04.10.2014 14:07 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Esmu sava vīrieša (nu jau jāsaka - sava vīra) dēļ pārcēlusies uz dzīvi ārzemēs. Viņš ir ārzemnieks. Neko nenožēloju.
04.10.2014 14:14 |

Reitings 2230
Jā! :) Vienmēr var atgriesties mājās.
Jau vairāk kā 2 gadus nedzīvoju Latvijā un jau tagad domāju kur vēl varētu aizbraukt. Bet man tieši pretēja situācija tagad- draugs, kas dzīvo šeit, uzskata, ka nekur nevajag pārcelties :D
04.10.2014 14:31 |

Reitings 2230
(Neatbraucu uz šejieni drauga dēļ, bet sevis. Draugs uzradās vēlāk :D )
04.10.2014 14:32 |

Reitings 310
Reģ: 25.08.2010
Jā, bet viss atkarīgs, uz kuru tieši valsti. Uz valsti, kur ir zemāks dzīves līmenis nekā šeit, nebūtu gatava pārcelties.
04.10.2014 14:34 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Nē.
04.10.2014 14:43 |

Reitings 899
krista21,

dzīvē var sanāk visādi arī 40 var sanāk visu sākt no 0, bet ne par to stāsts. Man laikam ļoti iedūrās acīs izteiktais kategorisms,
04.10.2014 15:03 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Šobrīd - nē.
Ja man būtu 18 vai 20 gadi, tad varbūt jā, jo tajā vecumā man šeit nebija nekādi lielie sasniegumi, tāpēc nebūtu, ko zaudēt un būtu vienalga, kurā vietā sākt no 0 - LV vai ārzemēs.
Taču, šobrīd...man te ir labs darbs, laba karjera, sasniegumi, plāni kā turpināt kāpt pa karjeras kāpnēm un ko vēl varbūt pastudēt un es negribētu pārcelties citur, kur iespējams, paliktu ar apkopējas vai maķīša pārdevējas amatu, ne jau mani, kaut kādu iebraucēju, ar Latvijas diplomiem, tur kāds par vadītāju ņemtu. Negribētu šādu situāciju:

kad saproti, ka jaunajaa vietaa tava izgliitiiba nekam neder un vai nu ej atpakalj studeet gadus 4, lai straadaatu savaa jomaa, vai arii pienjem darbu, kas ir krietni zem tavas kompentences un tad ieguldi gadus, lai sasniegtu to pashu liimeni karjeraa kaads tev bija tajaa briidii, kad aizbrauci no dzimtenes
04.10.2014 15:14 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Jā, easy.
Es biju tādā situācijā, ka nolēmu braukt pati. Un draugs vēlāk pievienotos. Tomēr pa to laiku viņam parādījās ļoti labs darba piedāvājums un es atbraucu atpakaļ pie viņa. Mana dzīve no tā nebija ne kapeiku sliktāka, nebiju arī neko zaudējusi.
Nebrauktu līdzi cilvēkam, ko pazīstu nesen, kura ģimeni nepazīstu vai neko nezinu par viņiem un ar kuru neesmu kaut nedēļu nodzīvojusi kopā, zem viena jumta.
04.10.2014 15:15 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Jāpiekrīt VIT@. Tajos pašos 40 gados ir cilvēki, kuri ir sākuši visu no nulles, nemainot valsti, bet piedzīvojot kādu nelaimi/ neveiksmi.
Absoluti nepiekritīšu paustajam viedoklim, ka Latvijā gūtā izgllītība un pieredze ārvalstīs ir zemē metama. Būtiski ir daudzi faktori- veiksme, pareizā vieta, pareizais laiks, pareizie cilvēki un spēja sevi pienācīgi pasniegt. Kā arī iepriekšējās izglītības un darba sfēra.
Pazīstu sievieti, kura savā valstī guva ļoti labu izglītību, bet te vienkārši neatļaujas darīt ko vairāk kā apkopējas darbu (kompleksi, nepārliecinātība). Cita sieviete atbrauca kā svaigs gurķītis ar vidusskolas izglītību, palika 18 gados stāvoklī, kluva par vientulo mammu, bet tomēr savas neatlaidības dēļ ieguva ļoti labu darbu, paralēli gūstot tālmācības izglītību.
04.10.2014 15:16 |

Reitings 30
Reģ: 15.09.2014
Ja, noteikti. Esmu jau ta izdarijusi un nenozeloju to nevienu mirkli. :) Izkapsana no savas komforta zonas ilgtermina sniegs vairak neka paliksana sava iesilditaja vietina. Protams, uz valsti, kur ekonomikas vai sociala situacija nav ieteikti labaka ka Latvija, es nebrauktu.
04.10.2014 15:30 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es nepiekritīšu tam, ka latvieši ārzemēs nav novērtēti. Protams - uz mums, iebraucējiem skatās, kā tādiem, kam īstā vieta ir Makdonaldā, Fabrikās, rūpnīcās, apkopēju darbi utt., BET tomēr daudz ko nosaka pats cilvēka raksturs, mērķi un neatlaidība. Zinu meiteni, kura viena ar bērnu uz rokām 27 gados aizbrauca pron no LV, viņa sākumā iekārtojās kā viesmīle bārā, tad kā vadītāja un nu jau gadu pati vada savu bāru - restorānu. Viņa kad atbrauca viņa zināja, ka viņas mērķis ir darīt visu, lai 2 gadu laikā atvērtu savu bāru, restorānu, kafejnīcu. Izglītība negarantē darbu, bet apņēmība un mērķi gan!
04.10.2014 15:35 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Es nepiekritīšu tam, ka latvieši ārzemēs nav novērtēti. Protams - uz mums, iebraucējiem skatās, kā tādiem, kam īstā vieta ir Makdonaldā, Fabrikās, rūpnīcās, apkopēju darbi utt., BET tomēr daudz ko nosaka pats cilvēka raksturs, mērķi un neatlaidība.

Pilniibaa piekriitu. Es arii zinu daudzus piemeerus, kad cilveeks pat bez atbilstoshaas izgliitiibas aizbraucot uz aarzemeem ir sasniedzis ljoti daudz.

Bet, piemeeram, tajaa pashaa UK attieksme pret latvieshiem nav tik nicinosha, vismaz no vienas firmas vadiitaaja (arii latviehsa) dzirdeeju, ka konkreetajaa jomaa latvieshus ljoti labpratiigi pienjem darbaa, preteeji dazhaam citaam tautiibaam.
04.10.2014 15:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)