Īre vai savs?

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Ietekmējos no Persephon . . Tev ir savs dzīvoklis vai īrē? Ja savs, kā tiki pie tā - pati krāji naudu/kopā ar draugu veidoji uzkrājumu vai ievācies pie drauga, kuram savs dzīvoklis?
02.10.2014 19:45 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
kampanella, bet Tu jau iesāki pārliecināt, ka pareizi ir tā, kā patīk Tev. Un tā nav pirmā diskusija

Pilnībā piekrītu. Man nepatīk strīdēties, bet sāk jau apnikt šī uzbāzība!
03.10.2014 15:51 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ireeju patlaban
03.10.2014 15:51 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Bet dzīvokļa pirkšana gan ir izvērtusies visādi, pat tā, ka pāris nav precējies, nopērk dzīvokli , samet kopā naudu un beigās dzīvokli paņem tas, uz kura vārda tas ir, šķiroties. Ja pērk ārlaulībā, noteikti tas jānoformē uz abiem.

Kampanella, bet, protams, ka jārīkojas gudri - viennozīmīgi ZG reģistrēsim mūs abus. Man nav vajadzīgas problēmas nākotnē un, lai vai cik lieliskas mums ir attiecības, tomēr esmu reāliste :)
Un vienalga, cik lielā sajūsmā es nebūtu par tuvību, ko rada īpašuma meklēšana utt., tik un tā vēl lielākā sajūsmā būšu, kad būsim precējušies :D
03.10.2014 15:54 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Annie , tu pati izlasi savu komentāru vēlreiz dažas lappuses iepriekš, kur meitenes vēl runā par dzīvokļiem un tikai kāzas piemin tā nekonkrēti. Tur tu pati uzsāc šo tēmu plašāk un centies pārliecināt, ka kāzas vajag taisīt mazas, ka tev tā bija un tā bija forši. Ka pietiek tikai ar ceremoniju, svinības ir liekas. Un pati jau kurā diskusijā to uzsver. Un tagad vēl tas teksts, ka biji lielās kāzās un juties slikti. Smieklīgi :D Vispār nekad neesmu sapratusi, kā var slikti izteikties par kāzām, kur jaunais pāris ir centies. Negribētu, lai manās kāzās būtu tāds viesis kā tu, kurš pēc tam kaut kādā forumā noliek manas kāzas.
03.10.2014 15:57 |

Reitings 4320
Atpūtniece, arī tu pāršķirsti dažas lapas atpakaļ un paskaties, kurš te īsti sāka uzbāzties ar savu pārliecību, ka kāzām naudu nevajag tērēt un stāstīt, cik viņai skaistas kāzas bijušas :D
03.10.2014 15:59 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es neskaidrošu vēlreiz to, ko jau pēc tam savos komentāros esmu paskaidrojusi. Vienkārši mums ir dažāda izpratne par lietām, tāpēc neuzskatu, ka man jātaisnojas vai jāmēģina pārliecināt. Tā biji Tu, kas teici, ka, ja kāzas nav tādas, kā Tu iedomājies, tad tās tās nav īpašas. Es nevienā komentārā neesmu teikusi, ka Tavas nebija īpašas, tikai teicu, ka citu nav sliktākas.

Tāpat kā es iepriekšējā komentārā nenoliku tās kāzas, ko apmeklēju, tikai teicu, ka esmu bijusi tādās un secinājusi, ka kaut kas tāds man pašai nederētu.

Ceru, ka tagad viss skaidrs. Nevejag izraut kādu teikumu no konteksta un apgalvot, ka tas izsaka visu domu.
03.10.2014 16:04 |

10 gadi
Reitings 13809
Un par savu pieredzi Lilii rakstīju tāpēc, ka domāju, ka tas ļaus paskatīties uz lietām no cita skatpunkta. Jo vispār jau man ir pilnīgi vienalga, kā kura no meitenēm precas. Galvenais, lai pašai labi.
03.10.2014 16:06 |

Reitings 4320
Man tev jautājums - no kā tu lielās kāzās tieši noguri, kā viesis?
03.10.2014 16:07 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
kampanella tu gan mani uztver kā bezviedokļa cilvēku, jo redz uzdrīkstējos 2 diskusijās būt ar vienādām domām kā Annie, bet man ir jautājums - kādēļ tu visu uztver tik personiski?
Kādēļ tev tik ļoti sāp tas, ka kāds var nepiekrist tavam viedoklim? Kādēļ tev ir tik svarīgi, lai visas akceptē to ka kāzas ir svarīgākais dzīves notikums? Kā jau meitenes minēja, kādai tas būs sava mitekļa iegāde.
Bet iedomājies, visai lielai daļai sieviešu dzīves lielākais notikums būs bērniņa piedzimšana. Kā tu minēji, bērni nav tavos plānos, tad nu tagad tu strīdēsies par šo faktu? Teiksi, ka nē, bērna dzimšana nav svarīga, ka svarīgas ir kāzas?! Man šķiet, ka svarīgas ir savstarpējās attiecības ar vai bez kāzām. Ar personīgo vai īrēto mitekli. Ar vai bez mašīnas. Svarīgs ir cilvēks, ne lietas, pat ne kaut kāda viena brīža emocijas. Ja blakus ir īstais cilvēks, tad neaizmirstamas emocijas ir katru dienu ;)
03.10.2014 16:17 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Dzīvojam manas mammas dzīvoklī, par īri nemaksājam. Paskatoties uz šī brīža īres cenām, pat nevaru iedomāties, kā mēs varētu tagad atļauties kādu dzīvokli īrēt.

Runājot par kāzām, esmu no tām, kas uzskata, ka ne jau kāzās iztērētais naudas daudzums noteikts vai kāzas būs skaistas un brīnišķīgas. Pati nevaru iedomāties iztērējam vairākus tūkstošus par vienu svinību dienu vai divām. Bet cilvēki ir dažādi. Viens jūtas laimīgs no tā vien, ka zina, ka svinību telpa izpušķota ar puķēm vairāk kā 1000 eur vērtībā, bet cits juties laimīgs tikai par to, ka varēs šo dienu dalīt ar saviem mīļajiem un priecāsies par pļavas puķēm vai dārzā izaudzētiem ziediem uz galda. Un tas ir tikai normāli, īpaši pie mūsdienu patērētājsabiedrības, kura bieži vien pat mīlestību mēra naudā.
03.10.2014 16:39 |

Reitings 4320
Diezgan smieklīgi. Tavs komentārs sākas ar to, ka es cenšos kādu pārliecināt par savu taisnību ( kas tā nemaz nav, ja lasītu cītīgāk, tad redzētu, ka iepriekš rakstīju, ka esmu emocionālāka, un zinu, ka citiem cilvēkiem ir savādāks redzējums + rakstīju arī ka galvenais, lai katrs esam laimīgs - ar savām izvēlēm un iespējām dzīvē ), bet tajā pašā laikā beidz savu komentāru ar to, ka centies citus pārliecināt par savu taisnību, jo neredzu ar ko atsķirtos tavs komentārs ar savu uzskatu paušanu no manējā :D Es nesaprotu, kāpēc jūs man visu laiku sakiet, ka es jums bāžos ar savu taisnību virsū un katrā tēmā runāju par savām kāzām. Tik pat labi tā pati Annie katrā diskusijā uzsver, ka kāzas var uztaisīt arī lētas un mazas, bet to jūs nepamanāt. Un es neko neidilizēju, jo , ja nepamanīji, rakstīju, ka , ja būtu otra iespēja, kāzas rīkotu dārgākas un esmu arī rakstījusi, ka kāzu budžets nebija liels un savu sapņu kāzu kleitu arī neiegādājos.

Bērna piedzimšana, protams, būs viena no manām laimīgākajām un emocionālākajām dienām, kad tam pienāks laiks, par to nevar būt ne runas.
03.10.2014 16:39 |

Reitings 1270
bet cits juties jutīsies laimīgs
03.10.2014 16:40 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Mees iireejam. Draugs shogad beidza studijas, taapec nepelniija ljoti daudz. Shogad es atsaaku studijas, tagad draugam ir nauda, bet man atkal mazaak :D Kaut kad jau jaasaak domaat par maajoklja iegaadaashanos, bet atkal.. kuraa valstii? ai, sarezhgiiti. Kaazas arii gribeetu
03.10.2014 16:53 |

Reitings 8407
Es sapratu to, ko Annie adresēja man par mazajām kāzām, jo vai nu gribu kāzas ar draugiem un radiem, kuras īsti atļauties nevaru, vai nu vispār bez neviena slepeni, kas man izmaksātu ap 200 eiro par sarakstīšanos un gredzeniem, jo ir savs zelts. Bet tam visam ir bet, jo draugs domā, ka gribu lielās kāzas un balli, kur vajag tos 4000 vismaz, jo savādāk nožēlošu vai ko nu tur viņš ir iedomājies, tāpēc mani nebildina un neprec.

Jaukākais brīdis man jau ir piedzīvots - bērns, nedomāju, ka kāzas to var pārspēt. :)
03.10.2014 16:56 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Šobrīd esam īrnieki. Pagaidām pirkt neplānojam, jo ir labi tā, kā ir un gribas naudu tērēt citām lietām(aizbraukt ceļojumā utt).

Viens jūtas laimīgs no tā vien, ka zina, ka svinību telpa izpušķota ar puķēm vairāk kā 1000 eur vērtībā, bet cits juties laimīgs tikai par to, ka varēs šo dienu dalīt ar saviem mīļajiem un priecāsies par pļavas puķēm vai dārzā izaudzētiem ziediem uz galda. Un tas ir tikai normāli, īpaši pie mūsdienu patērētājsabiedrības, kura bieži vien pat mīlestību mēra naudā.

Tātad, ja es izdomātu kāzām iztērēt pāris tūkstošus, es skaitītos patērētājs, kas mīlestību mēŗa naudā, bet ja es izvēlētos fiksīti zagsā, bez svinībām, ar vienu kopbildi un visi pēc tam pa mājām, tad es būtu labais cilvēks, kas vēlas dalīt dienu ar mīļajiem?
Nav kaut kā stulbi? Es domāju, ka arī tie, kas par kāzām samaksā, teiksim, 5000 vēlas šo dienu dalīt ar mīļajiem un tas nav nekas nosodāms un tas nenozīmē, ka viņi mēra mīlestību naudā.
Tas pēdējā laikā ir kaut kāds modes kliedziens - lepni paziņot, ka kāzas pa dešuku ir baigi labās, mīļās un skaistās, bet tie, kas patērē vairāk ir izlecēji, kam svarīga nauda, izrādīšanās un viņiem svarīga nevis mīlestība, bet tas, cik dārgi viss maksā?
03.10.2014 16:57 |

Reitings 1270
Wolf, tu pārprati. Biju minējusi divas galējības. Tas vairāk bija domāts par tiem cilvēkiem, kuri parasti saka, ka, ja cilvēkiem nav naudas, tad viņiem vispār nevajadzētu precēties vai, piemēram, topošajam vīram pasaka - ja nebūs vēlamā grupa kāzās, par 1000 eur, tad kāzas vispār negrib.
03.10.2014 17:03 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Te palasot, dažas ir tik neatkarīgas un tik foršas, dāvanas neņem(tu), ka nāk prātā vienīgi šis:
03.10.2014 17:36 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Principa varu piekrist tam meitenem,kuras uzskata, ka lielas kazas ir sava veida izradisanas. Ari mes domajam uztaisit so dienu tikai del mums.Sarakstisimies,ar vedejiem pasedesim kada restorana un atminai skaistas bildes,bet sev uzdavinasim celojumu.Ja,mes piederam pie tiem vienkarsajiem,kuri pasi kraj majoklim,jo ta nu ir sanacis,ka no vecakiem ne berniba,ne tagad neesam sanemusi pat elementaru milestibu un rupes,kur vel materialas davanas.

Bet es nesudzos,tapec man ir divas rokas,divas kajas,acis,kuras mirdz un galva uz pleciem,lai sava dzive neatkartotu vecaku kludas un saviem spekiem nakotne varetu apgadat savu gimeni.

Bet par temu.Sobrid irejam,bet pirma iemaksa ir sakrata.Ta ka pavisam driz bus pasiem savs.Nosaciti pasiem savs.
03.10.2014 17:50 |

Reitings 544
Dzīvoklis mans.

Runājot par kāzām - biju vienās milzīgās un grandiozās kāzās, kur mīlestība burtiski lija no visām pusēm. Abiem preciniekiem vienkārši bija milzum daudz radu, ar kuriem visiem viņi ir ļoti, ļoti tuvi. Un kāzas šķita burvīgas (protams, bija dārgas), bet viss notika tā kā tam bija jānotiek.

Un tad no otras puses atceros tās kāzas, kuras jaunieši svinēja džinsos baznīcā un ēda maķītī. Jā, maz izdevumu, bet vai tās būtu emocionālākas un skaistākas (varbūt viņiem pašiem bija), bet nu nez, nez...
03.10.2014 18:01 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Dzīvoklis savs, pašu pirkts.

atceros tās kāzas, kuras jaunieši svinēja džinsos baznīcā un ēda maķītī.

Es arī atceros, par to video bija kaut kāda dīvaina sajūsma no daudzu puses. Man nepatika - nevis tāpēc, ka mazas kāzas, bet tāpēc, ka...prasti. Maķītis, laulību ceremonija džinsos..
Lielas kāzas nekad nav sevišķi patikušas, tomēr arī mazām jābūt skaistām un gaumīgām (imho). Bez burgeriem maķītī jau nu noteikti.
03.10.2014 18:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits