Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jūsu viedoklis?!

Reitings 40
Reģ: 26.03.2013
Sveikas. Kāds ir jūsu viedoklis par ķengaragu ? mēs ar ģīmeni gribam pārvākties dzīvot ķengaragā bet visi saka ka tas ir briesmīgs rajons. Man interesētu jūsu viedoklis par šo rajonu.
28.09.2014 02:35 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
atkarībā, kurā vietā.
Citi nodzīvo tur 20 gadus un ir sveiki, veseli, neapzagti un neaplaupīti. toties citi tur padzīvo mēnesi un pēc pirmā uzbrukuma vakarā, ejot mājās no autobusa, aizbēg prom no tā rajona.
Es tur nodzīvoju nepilnus 3 mēn (jo vairāk nebija nepieciešamība), visādus frīkus redzēju, bet ar mani nekas slikts atgadījies nebija. Dzīvoju pašā Maskavas ielas galā, pretī Tornado.
28.09.2014 02:40 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Piekrītu, ka viedokļi no tur dzīvojošajiem ir ļoti dažādi, citiem tur ļoti patīk, citiem tāpat kā man ir bail tur uzturēties.
Es uz turieni pārvāktos dzīvot tikai tad, ja būtu ļoti izdevīgs piedāvājums + man būtu automašīna, jo pat dienas laikā ejot pa ielu ir gadījušies dīvaini tipiņi.
28.09.2014 10:06 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es ar visu muzhu uzskatiju,ka Kjengarags ir drausmigs rajons utt utt utt... bet citiem atkal citi rajoni taadi liekas... daudz kas atkarigs arii tieshi kuraa vietaa Kjengaragaa,..es tur dzivoju jau gandriz pus gadu un tikai pozitivi verteju... ok,ir savi divainji 5dienas vakaros, bet kur to nav :D
28.09.2014 10:11 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Es braucu no Kaņiera uz Rīgas centru ar 7.tramvaju viss ok bija, protams, ir visādi dīvaiņi, bet ar tādiem pilna Rīga.
28.09.2014 10:18 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Ķengarags ir tiktāl mana mīļākā vieta, kur Rīgā esmu dzīvojusi. Ja skatās uz drošību, tad jau tas ir visu mikrorajonu jautājums, ne tikai Ķengaraga. Ja nedzīvo pārāk tuvu soc centriem, tad visam būtu jābūt ok.
28.09.2014 10:22 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Nekādas problēmas tur dzīvot nesaskatu. Normāls guļamrajons. Liels atspaids visiem frīkiem un nepatīkamajiem tipiņiem ir Daugavas krasts. Lieliska vieta brīvā laika pavadīšanai, galvas izvēdināšanai vai vakara sportiņam. Daudz krievu tautības iedzīvotāju (kādam tas varētu būt traucēklis). Urlas un visādi citādi nepatīkamie tipiņi ir pilns arī Vecrīgā. Bet mūsdienās jau droši var justies varbūt tikai tualetē uz poda sēžot, bet arī tikai varbūt, jo nekad nezini, kurā mirklī kas notiks. Nezinu, 5 gadus dzīvoju uz Maskavas ielas, tādu īstu problēmu nav bijis. Esmu pat nakts laikā viena vilkusies uz mājām. Man pat liekas, ka naktī te ir drošāk nekā kur citur, jo policija kursē ik pa 3 minūtēm, katrā ziņā šķiet biežāk, nekā citā guļamrajonā.
28.09.2014 10:23 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Ķengaragietes - draudzējamies? :)
28.09.2014 10:24 |

Reitings 25
Reģ: 08.07.2011
Dzivoju jau daudzus gadus. Man jau skiet,ka rajona dala aiz Dienvidu tilta ir ta jauna dala,kur dzivot ir diezgan drosi. Mam patik,noteikti te ari paliksu. Piekritu Gita42,ka policija seit loti daudz patrule.
28.09.2014 10:40 |

Reitings 269
Reģ: 28.10.2010
Dzīvoju Ķengaragā pirms gandrīz 10 gadiem netālu no Doles. Piedodiet tās kurām patīk tur dzīvot, bet es nekad vairs tur nedzīvotu. Negribu pārāk sabaidīt, bet man pietiek jau atceroties to, ka poģītī bieži vien bija dzērāji bomži, pie mājas mētājās šļirces, gandrīz katru vakaru krieviņi dzerstījās un skaļi lamājās līdz vēlai naktij, pie mājas labāku mašīnu nevar atstāt, jo uzreiz bija stikli laukā; dzīvoju pirmajā stāvā, bet tas neliedza zagļiem aptīrīt otrā stāva dzīvokli virs mums pat mums gaismām degot logos utt. Mierinājumam - tas bija sen :D
28.09.2014 10:44 |

Reitings 5
Reģ: 26.09.2014
dzīvoju ķengaragā un man ļoti patīk, gandrīz katru vakaru izeju paskriet vai vnk pastaigāties un neko briesmīgu vēl neesmu redzējusi
protams(ka un visur) pagalmos dzerstās uz soliņiem, bet viņiem tur sava atmosfēra un nevienam nepiesienas
28.09.2014 11:12 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
3gadus nodzīvoju bij. Keramikas rajonā,netālu no tilta. Ok,varbūt pašam rajonam nav ne vainas,bet patversmes tuvums bija ļoti jūtams. Pilns ar bomžiem,zāles pīpmaņiem, bet kur gan to nav, nē bomžu tur tomēr bija vairāk kā citur.Kaimiņi urlas, kuriem nevar ieskaidrot, ka liftā nav ok pīpēt. Bet ir ļoti daudz jauku, sirsnīgu cilvēku, kā jau tajā mentalitātē pieņemts. Mazliet pat skumstu pēc saviem suņu draudziņiem, jo izrādās citur nemaz tā nedraudzējas suņsaimnieki.7.tramvajs vienkārši šausmīgs, esmu ļoti laimīga,ka vairāk nav jābraukā ar to.
28.09.2014 11:29 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Dzīvojusi neesmu, bet esmu tai rajonā bijusi pietiekami bieži, neteiktu, ka tas dienas laikā atšķiras no citiem Rīgas mikrorajoniem. Sanāca staigāt arī visādiem pagalmiem cauri, neko kriminālu nemanīju. Lielākais mīnuss šim rajonam ir sabiedriskais transports, ja tāds jāizmanto, jo gan 15.trolejbuss, gan 7. tramvajs ir vienkārši pretīgi. Tieši transporta dēļ Ķengaragā negribētu dzīvot.
28.09.2014 11:36 |

Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Dzīvoju jau gadu ķengaragā un viss ok. Es gan dzīvoju ķengaraga sākumā, ja tā var teikt - starp maskačku un ķengaragu.. tur ir pat diezgan ok. Bet nu es arī vakaros īpaši apkārt nevazājos. :D
Manuprāt, nav pārāk liela atšķirība no citiem mikrorajoniem, bet nu cilvēki dažādi tur dzīvo..
Un jā, katru dienu pašvaldības policija braukā un skatās vai viss normāli. :D

Bet 7.tramvajs un 15.trolejbuss gan ir briesmīgi, priecājos, ka man ar tiem nav jābraukā.
Katrā ziņā, ja ir mašīna, tad vispār super, jo nav jāstaigā nekur lieki apkārt pa rajonu.
28.09.2014 11:37 |

Reitings 269
O, jā, vēl 7. tramvajs, nobraukāju uz skolu ar to 3 gadus diendienā. Ko tik tur nedabūju redzēt - visādi smirdīgi bomži, nariki, protams; centās apzagt somu, bet pats trakākais, ko dabūju redzēt - kaut kāds maniaks tramvajā sēdēja un masturbēja izvilcis savu locekli un visi izlikās neko neredzam. Ņemot vērā, ka man tad bija tikai 16 gadi, man tā bija reāla trauma.
28.09.2014 11:45 |

Reitings 269
Vispār ar sabiedrisko transportu nebraukāju jau n-gadus, tāpēc nezinu kāda tagad situācija, ceru, ka ir uzlabojusies..
28.09.2014 11:47 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Es tur dzīvotu tikai tad, ja citādi būtu jādzīvo zem tilta. Atbaidošs rajons. 15. trolejbuss vien ir kaut kas vājprātīgs, par pārējo nerunājot. Maskačka man liekas tik pat atbaidoša.
Viena no manām draudzenēm studiju laikā dzīvoja Ķengaragā un katru reizi, kad man vajadzēja braukt pie viņas ciemos, es skaitīju lūgšanas, lai pēc tam dzīva atgrieztos savās mājās.
Ja man būtu bērns, es tur ātri nosirmotu uztraucoties par bērna drošību.

Un teksti par to, ka bomži un narkomāni ir citos rajonos arī un tāpēc tas nav nekas, man nešķiet vērā ņemams. Manuprāt, ir atšķirība starp to, kāda izskatās Teika un kā ir uzturēties tur, un kā izskatās Maskačka vai Ķengarags, un kā ir uzturēties tur. Kaut vai transporti - kādi cilvēki braukā ar 17.trolejbusu un kāds kontingents ir 15. trolejbusā.
28.09.2014 11:56 |

Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Es arī tur visu atlikušo dzīvi negribētu dzīvot, bet kamēr man nav bērnu un pārvietojos ar mašīnu, tikmēr ir ok, jo centrs ir 5min braucienā ar auto, kā arī uz visām Rīgas pusēm var aizbraukt ātri (to atvieglo Dienvidu tilts). Ir arī atšķirība, kur tieši ķengaragā dzīvo, vai tas ir jaunais projekts un pārvietojies ar auto ikdienā vai arī tas ir kkur dziļi ķengaragā, un jābraukā visu laiku ar 15.trolejbusu.

Ķengarags arī sāk attīstīties, lai arī lēni, bet tomēr.. Drīzumā netālu no Azur būs milzīgs tirdzniecības centrs.

Ja mana vēlme būtu pārcelties uz ķengaragu uz atlikušo dzīvi, tad kārtīgi apdomātu tomēr tādu iespēju.. skolas tur labas īsti nav, vismaz cik zinu (manuprāt, krievu skolas pārsvarā), bērnam tāpat, visticamāk, būtu uz centra skolu jābrauc ar sabiedrisko, vai vecākiem ar auto jāvadā visu laiku, utt.
28.09.2014 12:08 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
Man draugs 20 gadus nodzivoja pie Rimi Kengaraga, lidz parvacas uz UK, bet vina mamma joprojam drosi un laimigi dzivo viena pati taja dzivokli un nekad nekas slikts nav noticis, es pati ari esmu tur diezgan daudz uzturejusies, kamer ciemos. Cik nakti nav braukts ar nakts transportiem no ballites bet nekad nekas nav licies savadaks kaa citos Rigas galos, nezinu. Man liekas diezgan drosi, ari masinu pie majas nav problemu turet. Labi, viniem majas ir 4 atslegas, kas ir diezgan smiekligi, kad sledz vala vai ciet, bet drosiba pirmaja vieta :D un par policiju, man tiesam skiet ka patrule vairak neka citur lidz ar to nav tik traki.
Katra zina mans draugs ir stava sajusma par Kengaragu un vinam nav milakas vietas uz pasaules ka Kengarags :D
28.09.2014 12:16 |

Reitings 20
Reģ: 01.07.2013
7 gadus dzīvoju Ķengaragā un nekādu problēmu nav bijis. Protams, atnākot no laukiem pirmie mēneši bija interesanti, jo katrs cilvēks sāka stāstīt savu pieredzi. Pēc tam sapratu, ka lielie runātāji bija cilvēki, kuri paši Ķengaragā bijuši tikai caurbraucot un atstāsta mistiskus stāstus.

Atkauseņi ir un būs visur. Varu tikai piekrist, ka 7. tramvajs un 15. trolejbuss ir kaut kas ekskluzīvs. No otras puses - ja neesi braucis ar šiem transportiem, tad reāli nemaz neesi dzīvojis!!!

Nevajag arī atstāstīt 10 gadus senus stāstus. :)
28.09.2014 12:38 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Tikai nevajag,kur gan tā nav
Dzīvoju teikā un ikdienā neredzu ne alkašus,ne narkomānus vai citus dīvaiņus+sabiedriskā kontingents ir pieņemams.Protams,ir reti,reti izņēmumi.
28.09.2014 12:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits