Vīrieša alga un tās izlietojums

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
Sveikas
Izskatās ka taisu ļoti līdzīgu tematu diskusijai "cik jāpelna vīrietim"

Situācija sekojoša;
Vīrietis ar kuru dzīvoju jau vērā ņemamu laiku strādā savā kā viņš saka sapņu darbā (nekonkretizēšu kādā), pelna LV mūsdienām tiešām ok ... tas viss ļoti labi un prieks par viņu... bet no mēneša algas viņam reāli paliek pāri tikai savas daļas rēķinu nomaksai (maksājam uz pusēm), pārtikai (vius pērk viņš jo ~80% no tā ko nopērk apēd viņš), privātiem tēriņiem (skuvekļi, smaržas utt) un daži desmiti eur teiksim ja kādam jubileja lai var nopirkt dāvanu .. un tas ir viss... jo ļoti lielu daļu savas algas viņš iztērē savam hobijam....

Nezinu ko domāt vai ko viņam teikt.. un vai vispār kas jāsaka...
Reāli Es arī neplenu slikti un pēc visiem minētie izdevumiem man katru mēnesi paliek pāri diezgan liela summa par kuru vēlos Sevi palutināt protams kopā ar vīrieti... ceļojums vismaz 1x gadā, restorāns teiksim 1x nedēļā utt... kā arī atlikt naudu lielākiem un nopietnākiem projektiem - dzīvokļa vai mājas iegādei (šobrīd dzīvojam 2istabu dzivokli - sobrid ir ok bet ja pieteiksies teiksim mazais tad bus pa sauru)

Bet kā jau sākumā minēju vīrietim nekam tādam naudas pāri nepaliek... bet reāli nezinu vai ir ko pārmest - jo strādā viņš tiešām labi attalgotu darbu kas pašam ļoti patīk - likt iet meklēt vēl apmaksātāku darbu būtu neprāts un visai neiespējami .... iebilst pret viņa kvēla hobija pārtraukšanu arī tākā būtu grēks redzot kā viņam tas patīk un ko viņš priekš tā upurē (nauda, laiks, spēki).... sanāk īsti nav par ko pārmest bet situācija kāda tā ir Man īsti nav ērta...... jo gluži teiksim izmaksāt visu vīrietim arī nevaru atļauties bet teiksim ceļojumā braukt kopā gan ar viņu vēlos nevis viena jo tā aju viņu samērā reti redzu....

Ko iesakat?
26.09.2014 16:59 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Vieglāk iešaut sev kājā un un čurāt pret vēju, nekā stīvi sēdēt restorānā un baudīt maltīti pa 100 eiro. Nevaru iedomāties kas tai sievietei darās galvā. Jaunu bildi instagramā vajag? Nezinu ko tagad domāt.
26.09.2014 17:42 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
kampanella, ir arī sievietes stabilās un nopietnās attiecībās vairākus gadus, kuras saprot galvā, ka ne viss ir mūsu, tā skaitā partnera/vīra maks un bankas konts.
26.09.2014 17:44 |

Reitings 107
Annie
Ja Es ņemtu dalību viņa hobijā - tad arī Mna nekam citam nauda vairs nepietiktu... bet Mani tas hobijs nesaista un kur nu vēl par to maksāt tādas naudas...

Dionysus
Iesaku vēlreiz pārlasīt manus komentārus .. te nejiet runa par nevajadzīgiem tēriņiem...

becky
tiesi par to es arī domāju vai vispār būtu labi runāt par šo ar viņu tā nopietni.. runājuši esam bet ne tā ka tagad viņam gluži vai tas jāpamet.. jau skiedroju kād''el nevēlos iet viena vai ar druškām...

chérr
Mna ir tāda doma
26.09.2014 17:44 |

Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
to laikam saka tās, kas nopietnās attiecībās nav bijušas.

Zini, ja viirietis savus liidzeklus prot izplaanot un tereet taa, ka pietiek saviem hobijiem un veel reekinaas ar otru cilveeku, tad kaapeec, lai buutu jaalien vina makaa????
26.09.2014 17:46 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
"nejiet runa".
26.09.2014 17:47 |

Reitings 107
es līdz rītdienai offline.. ceru uz labiem padomiem.. jauku vakaru
26.09.2014 17:47 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
A ko citu var ieteikt - ja nepietiek nauda abām lietām un neviens nav gatavs piekāpties (tas gan nebūtu īstais vārds, bet labāks man nenāk prātā), tad ir 2 iespējas:
1) katrs paliek pie saviem hobijiem un dzīvo kā dszīvojuši;
2) meklē jaunu otro pusi, kurai tādas pašas intereses.
26.09.2014 17:48 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
kampanella, ir arī sievietes stabilās un nopietnās attiecībās vairākus gadus, kuras saprot galvā, ka ne viss ir mūsu, tā skaitā partnera/vīra maks un bankas konts.

Man tas laikam nešķiet normāli. Piedzimst bērns, arī tagad skaistīsim, visus izdevumus dalīsim uz pusēm? Ok, var būt nauda savām vajadzībām katram, tas ir normāli, bet ne jau tik traki, ka nezina otra algu un neplāno kaut kādus kopīgus pirkumus / ceļojumus / mājas pirkšanu un lielāku summu izlietojumu. Man tas neasociējas ar īstu ģimeni.
26.09.2014 17:49 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Hobijs nav azartspēles? :D
26.09.2014 17:49 |

10 gadi
Reitings 8191
kampanella, ne visās ģimenēs ir bērni, sāksim ar to. Beigsim ar to, ka uz to pašu bērnu arī var maksājumus dalīt uz pusēm, kaut preces cenu dalīt. Tikai tādēļ, ka tev tas nešķiet pieņemami, nevajag teikt, ka visas, kuras nelien otra maka saturā, nav bijušas normālās attiecībās.
26.09.2014 17:51 |

Reitings 1291
Tikai tādēļ, ka tev tas nešķiet pieņemami, nevajag teikt, ka visas, kuras nelien otra maka saturā, nav bijušas normālās attiecībās.

Āmen! :D
26.09.2014 17:53 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Tas hobijs ļoti aizdomīgs izklausās.
26.09.2014 17:54 |

Reitings 4320
Zini, ja viirietis savus liidzeklus prot izplaanot un tereet taa, ka pietiek saviem hobijiem un veel reekinaas ar otru cilveeku, tad kaapeec, lai buutu jaalien vina makaa????

Varbūt tāpēc, ka parasti cilvēki attiecībās plāno kopīgus bērnus / kopīgas mašīnas / dzīvesvietas iegādi? Un parasti arī rēķinās ar otru / meklē kompromisu. Ja to visu negrib darīt, tad kāda jēga attiecībām? Lai dzīvo viens un tērē naudu, kam vēlas. Neredzu, kurā vietā viņš rēķinās ar autori, ja ir tā kā viņa saka, ka paliek pārdesmit eiro pāri. Kur viņš var viņai nopirkt dzimšanas dienas dāvanu? Iepriecināt? Uzaicināt vakariņās? Domāt par dzīvesvietas iegādi? ( tam vajadzīgi iekrājumi ). Tas vispār ir bezatbildīgi dzīvot bez iekrājumiem.
26.09.2014 17:55 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Sievietēm parasti ir grūti nostādīt sevi otra vietā, turklāt, cik lasīts, tad šeit arī tādas nopietnas dzīves aizraušanās reti kurai ir. Un tas nav nekas slikts, bet ir jāsaprot otrs cilvēks, kurš grib veltīt SAVU darbu un sūri grūti pelnīto naudu SAVAM priekam. Galu galā dzīvojam jau mēs vienreiz un sev.
Man ir bijis līdzīgi. Nu neko. Ja man ļoti gribas aiziet ar savu vīrieti kaut kur, es izmaksāju. Ja gribas aizbraukt, ieleju degvielu. Ja man tagad gribēsies drīzumā braukt kādā tālākā ceļojumā un vīrietim nebūs tam atlikta nauda, braukšu viena vai ar mammu. Nu nevar attiecībās saaugt tā kopā, ka ir jāuzstāda ultimāti.
Bet vispār es arvien vairāk sāku domāt, ka kopīgas intereses un individuāli nepieciešamās neatkarības apjoms ir tikpat svarīgs jautājums attiecībās kā vēlamies/nevēlamies bērnus, dzīvot pilsētā/laukos utml., ko būtu vērtīgi izprast jau attiecību sākumā.
26.09.2014 17:56 |

10 gadi
Reitings 10290
Kapec skriet laikam pa prieksu? Tacu rakstiji, ka gadijuma, ja butu berns vai nebutu majvietas, vins atteiktos no hobija.
Ja pa ropejo maku- pec manam domam nav jabut kopejam makam, galvenais, ka ir parlieciba, ka prieks kopejiem merkiem pietiks. Mes ari viens otram nesakam visus ienakumus, mus tas apmierina, un diez vai tas ir raditajs- ista vai neista gimene.
26.09.2014 18:01 |

10 gadi
Reitings 8191
kampanella, tas, ka viņš sponsorē ēdienu acīmredzot noteikti nav rādītājs... :D:D
26.09.2014 18:01 |

10 gadi
Reitings 13809
Ja godīgi, tad es arī nemaz nezinu, cik vīrs saņem. Man vienalga, jo no manis naudu neprasa un par to, kas manā makā arī neinteresējas.

Te jau problēma ir tikai tajā, vai pāris atradīs kompromisu par to, kā vēlas dzīvot nākotnē.
26.09.2014 18:02 |

Reitings 1291
Neredzu, kurā vietā viņš rēķinās ar autori

Un, kaada seit saka, ka vins ar autori reekinaas??
Viirietim pasam jaabuut pietiekami gudram, lai plaanotu savus izdevumus, lai pietiktu gan sev, gan maajai un beerniem (ja taadi ir).
Un, ja nelien viiriesa makaa noziimee, ka nav stabilas un nopietnas attieciibas, tad man jautaajums - Tu nopietni??
26.09.2014 18:09 |

Reitings 4320
Nu ok, un kā ar ceļojumiem? Visu dalāt uz pusēm? Katrs maksājiet par sevi?

Mums nav nekāds kopīgais maks, bet nekādas dalīšanas arī nenotiek, tur aptuveni nopērk bērnam pamperus un pēc tam pusi piedzen no otra, man tas šķiet dīvaini. Un omēr es uzskatu, ka par lielākiem pirkumiem arī ir jāvienojas. Tā tāda rēķināšanās ar otru. Protams, es varu sev nopirkt somu par 300eur un to otram neteikt, bet es netērētu tūkstošus kaut kādam hobijam, ja man nepaliktu pāri vairs nauda, par ko atpūsties kopā ar savu mīļoto. Vai arī tagad nenopirktu sev mašīnu par 5000, zinot, ka mēs, piemēram, krājam naudu dzīvokļa / mājas iegādei.
26.09.2014 18:12 |

10 gadi
Reitings 8191
aij, kampanella, tu i smieklīga :D
26.09.2014 18:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits