Vīrieša alga un tās izlietojums

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
Sveikas
Izskatās ka taisu ļoti līdzīgu tematu diskusijai "cik jāpelna vīrietim"

Situācija sekojoša;
Vīrietis ar kuru dzīvoju jau vērā ņemamu laiku strādā savā kā viņš saka sapņu darbā (nekonkretizēšu kādā), pelna LV mūsdienām tiešām ok ... tas viss ļoti labi un prieks par viņu... bet no mēneša algas viņam reāli paliek pāri tikai savas daļas rēķinu nomaksai (maksājam uz pusēm), pārtikai (vius pērk viņš jo ~80% no tā ko nopērk apēd viņš), privātiem tēriņiem (skuvekļi, smaržas utt) un daži desmiti eur teiksim ja kādam jubileja lai var nopirkt dāvanu .. un tas ir viss... jo ļoti lielu daļu savas algas viņš iztērē savam hobijam....

Nezinu ko domāt vai ko viņam teikt.. un vai vispār kas jāsaka...
Reāli Es arī neplenu slikti un pēc visiem minētie izdevumiem man katru mēnesi paliek pāri diezgan liela summa par kuru vēlos Sevi palutināt protams kopā ar vīrieti... ceļojums vismaz 1x gadā, restorāns teiksim 1x nedēļā utt... kā arī atlikt naudu lielākiem un nopietnākiem projektiem - dzīvokļa vai mājas iegādei (šobrīd dzīvojam 2istabu dzivokli - sobrid ir ok bet ja pieteiksies teiksim mazais tad bus pa sauru)

Bet kā jau sākumā minēju vīrietim nekam tādam naudas pāri nepaliek... bet reāli nezinu vai ir ko pārmest - jo strādā viņš tiešām labi attalgotu darbu kas pašam ļoti patīk - likt iet meklēt vēl apmaksātāku darbu būtu neprāts un visai neiespējami .... iebilst pret viņa kvēla hobija pārtraukšanu arī tākā būtu grēks redzot kā viņam tas patīk un ko viņš priekš tā upurē (nauda, laiks, spēki).... sanāk īsti nav par ko pārmest bet situācija kāda tā ir Man īsti nav ērta...... jo gluži teiksim izmaksāt visu vīrietim arī nevaru atļauties bet teiksim ceļojumā braukt kopā gan ar viņu vēlos nevis viena jo tā aju viņu samērā reti redzu....

Ko iesakat?
26.09.2014 16:59 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Un kas tas ir par hobiju tomēr? Citādi grūti iedomāties, kā tur var aiziet visa nauda.
26.09.2014 17:19 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
p.s. tie kas aizraujas, piem., ar moto/autosportu regulāri pāris simtus/pat tūkstošus iegulda remontos, sacensībām, izbraucieniem, "uztjūnēšanai" utt.!
Un tu tikai klausies, ka mazulītei( braucamajam) vajag to un šito un ko tik vel nē!:D
26.09.2014 17:20 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu, visā visumā manas domas ir aptuveni tādas kā Kinetic.
26.09.2014 17:20 |

Reitings 107
chérr
Redz viņš teiksim labāk naudu ieliek savā hobijā nevis brauc ceļojumā... viņš ceļojumu nosauc par tādu kā Manu hobiju kas savā ziņā nav melots... attiecīgi kādēļ viņam jāatsakās no sava hobija pa labu Mnaam hobijam kurš viņam personīgi nesaista ? Tikpat labi viņš var spiest Mani noadrboties ar viņa hobiju (kas ari butu kopā pavadīts laiks) kas atkal Mani nesaista... te ir tā lieta ka nevar īsti neko arī viņam pārmest....

Annie
Par prioritātēm runājot ... viņs vienmēr nostādījis tādu pozu ka - kamēr viņš var atļauties ar to tikmēr viņš to izmanto... protams ja piedzimtu bērns vai pēkšņi nebūtu kur dzīvot utt - viņš būtu gatavs hobiju pamest jo ir tomēr arī lietas bez kurām vienkārši nevar
26.09.2014 17:21 |

10 gadi
Reitings 13809
Vai tad neesat dzirdējuši tādu vārdu kā kompromiss? Reizēm Tu varētu līdzsarboties viņa hobijā un vienreiz gadā viņš taču varētu aizbraukt arī ceļojumā.
26.09.2014 17:24 |

Reitings 107
Kinetic
ta arī ir un uzskatu līdzīgi ka katram savas vēlmes kā tērēt naudu un ne velti arī minēju ka nezinu vai vispār jēga viņam par šo ko teikt vai pārmest jo labi saprotu arī viņu un redzu kādu baudu viņš gūst no sava hobija...

Annie
biski tālāk jau minēju ka ir arī smagi primāras lietas kuru d''el viņš pamestu hobiju..
Par hobija atklāšanu - baidos pieminēt jo vīrietis var Mani vēl beigās sazīmēt ja kādreiz trāpīs šajā portālā.. drošs paliek drošs - labāk neminēšu... bet nu nav tā ka šajā hobijā viņš var ieguldīt mazāk - tā sum ako viņš tērē tam ir var teikt minimālā iespējamā lai vispār ar to nodarbotos
26.09.2014 17:27 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
dzīvē ir arī svarīgākas lietas kā hobijs. Ar to var nodarboties, kamēr tas netraucē ģimenei un finansēm.

tieši tā. Šeit netraucē ne ģimenei, ne finansēm :D
katrs tērē savu naudu kā grib. Nespēj apmierināt savu kvēlo vēlmi aizbraukt ceļojumā - brauc viena vai ar draudzeni. problēma atrisināta. Pati sevi uzturi un krāj savām melnajām dienām!
26.09.2014 17:27 |

Reitings 107
Winterra
Jua minēju kād''el nevēlos braukt viena.. vai iet teiksim uz restorānu viena.. savu vīrieti jau tā redzu maz laika.. un ja vēl Savu brīvo laiku pati no viņa aizbraukšu teiksim ceļojumā - redz''esu viņu vēl retāk... Te nejiet runa ka man kvēlā velme vienkārši ceļot.. protams ceļot patīk bet gana liels bonuss ir ja to adru ar savu vīrieti... tas ir arī labs kopā būšanaas iemesls
26.09.2014 17:30 |

10 gadi
Reitings 13809
Un ar Tevi būt kopā viņam nav vēlme? Nav taču tā, ka ir tikai darbs un hobijs? Gan jau kopā kaut ko darāt?
26.09.2014 17:31 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
nu bet nebūs un viss. samierinies vai meklē ko citu! Sēdi viņam blakus un skaties seriālus, būsi ar viņu :D
26.09.2014 17:31 |

Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
katrs tērē savu naudu kā grib.

Es sava puisa makaa nelienu un vina naudu neskaitu. Zinu, ka arii vinam daudz naudas aiziet tiesi vina lietaam, hobijiem utt. Tacu, tajaa pat laikaa, vins arii iegulda naudu kopiigiem celojumiem utt. BET, ja nu cilveeks neveelaas to dariit, tad uzspiest neko vinam nevar. Kaa jau mineeju, lielaaka probleema buutu tad, ja vinam nepaliktu nauda paari par ko iiri nomaksaat. Tagad ir vienkaarsi taada situaacija, ka Jums taas prioritaates nesakriit.
26.09.2014 17:32 |

Reitings 107
Kinetic
viņs nevis nevēlas to darīt bet nevar jo reāli nav naudas vairs kas paliktu tam visam... īri un ēdienu utt- tam naudas pietiek... Es pat teiktu nevis prioritātes nesakrīt - bet gaume (hobijos)... Mnai ceļojumi utt arī var teikt ir mani hobiji...
26.09.2014 17:37 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Atradināt cilvēku no nevajadzīgiem tēriņiem ir ļoti grūti. Tad vajag smadzenes apriest otrādi lai sāktu saprastu ka ar labu atalgojumu var arī veikt uzkrājumu, nevis visu notērēt.
Ja cilvēki dzīvo kopā un ir normālas attiecības, jāpadomā arī par kopējām vajadzībām.

Tāpēc arī Latvija iebrauca tādā krīzē, kad cilvēki, pie normālām algām, vēl ņēma vairākus patēriņa kredītus lai apmierinātu visas savas tērēšanas vēlmes. Un rezultāts nebija ilgi jāgaida.
26.09.2014 17:38 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
bet nu nav tā ka šajā hobijā viņš var ieguldīt mazāk - tā sum ako viņš tērē tam ir var teikt minimālā iespējamā lai vispār ar to nodarbotos

Nu ja tā tiešām ir, tad es viņam neko neteiktu. Klusībā gaidītu kad viņam pašam pamainīsies prioritātes.
26.09.2014 17:39 |

10 gadi
Reitings 13809
grietinja, Tu neatbildēji uz maniem jautājumiem.
26.09.2014 17:39 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nostādi sevi viņa vietā. Es nevaru iedomāties, ka mans vīrs man pateiktu, ka, zini ko, netērē naudu savam hobijam, jo es reizi gadā gribu ceļojumā un reiz nedēļā uz restūzi. Tu gribi? Ej! Tas ir tavs veids kā tērēt brīvos līdzekļus, ja kremt, ja jāmaksā arī par veci, nu tad ej viena, ar drušku, kas pati par sevi maksā un tā. Viņš nopelna, tātad ni vismaz tā brīvā daļa, ārpus maksājumiem - tērē kā gribu, gribu sadedzinu, gribu zeķē lieku!
26.09.2014 17:40 |

Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
viņs nevis nevēlas to darīt bet nevar jo reāli nav naudas vairs kas paliktu tam visam

Pirms vins naudu iegulda savaas vajadziibaas, var padomaat par Juusu kopiigajiem izbraucieniem utt. Aciimredzot, negrib viss nekur braukt, ja neatliek prieks taa neko!
26.09.2014 17:40 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Bet, kas tev liedz atlikt naudu savam majokli?
Vai jusu kopdzive ir registreta? Ja nav, tad neuztaucies, pec skirsanas majoklis paliks tev.

Musdienas ir patiesam gruti atrast tadu darbu ar kuru nopelnit labi un kas patiktu.
26.09.2014 17:41 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
man arii nepatiik, ka mans viirietis lien manaa makaa un izsaka idejas, kaa man teereet manu naudu.
ja jau vinjsh tik daudz pelna tad, tad kad jums tas buus vajadziigs, tad vinjsh varees atljauties tam atlikt naudu. beerns nedzimst peec nedeeljas un arii maajokli neviens nepeerk uzreiz. bet tas,cik ilgi vinjam buus shis darbs arii ir jautaajums. :)
26.09.2014 17:41 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kā man nepatīk visi tie pareizie tekstiņi,
Es sava puisa makaa nelienu un vina naudu neskaitu
:D to laikam saka tās, kas nopietnās attiecībās nav bijušas. Ok, ja randiņo vienkārši, tad loģiski, ka var nezināt otra izdevumus, bet , ja tās ir normālas, nopietnas, vairāku gadu attiecības, ar kopīgiem nākotnes mērķiem, tad būtu tā kā šādas lietas jāpārrunā. Ko es darītu tavā situācijā? Lūgtu vīrietim izvērtēt savas prioritātes. Ja godīgi , man arī vispār nelīmējas kopā, kā tā var būt, ka vīrietis pelna ļoti labi, kā tu raksti, bet tajā pašā laikā nodarbojoties ar hobiju, kam piešķirti minimālākie izdevumi , un pēc visu obligāto rēķinu nomaksas, paliek pāri vien pārdesmit eiro. Kaut kas tur neiet kopā. Bet , ja nu tomēr tā ir, tad, lai meklē citu hobiju, vai arī palielina ienākumus. Visu mūžu nedzīvotu tā, ka man būtu jādomā par bērniem nepieciešamajām lietām, jādomā , kur ņemt naudu mājai, kamēr vīrietis tikai nez kādas summas novirzītu hobijam.
26.09.2014 17:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits