Sveikas :) tad nu taa, esmu sanjeemusies pagatavot torti,, ar zjelejas virskaartinju, bet lieta taada ka man nesanaak zjelejas virskaartinja,, veershos peec padoma pie jums,, ;)
izšķīdini želantīnu ar aukstu ūdeni, kad viņš ir sastindzis paņem un izkausē uz plīts. Pievieno kam tu gribi (biezpiena masai, krēmam, ogu sulai)utt. Liec ledusskapī, lai sastingst vismaz uz 2h un viss.
Nu viņš jau baigi ātri nesāks želēt, jo masa ir lielāka. Es parasti to masu ar želatīnu uzleju pāri tortei vai biskvītam un tad lieku ledusskapī, lai saželē.
Atkarīgs no tā, cik kvalitatīvs želatīns, cik daudz liki un cik lielai masai to liki klāt. Es parasti tāda veida kūkas atstāju uz nakti, bet parasti pēc kādām 2, 3h jau ir ēdamas. Vienkārši ilgāk paturot arī garšas sasūcas kopā.
uzlej kaut vai uz pirksta un pagaidi, redzēsi cik ātri saželē! vispār ja lieku želatīnu pāri augļiem kūlai, tad tādu viegli atdzisušu ar karotīti leju virsū, nu man želē normāli, jo jau uzreiz var redzēt to želatīna konsistenci, ka būs ok