izdzivot.lv/

Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
http://izdzivot.lv/

esat spēlējušas šo "spēli " ?
pat nezinu ko par to domāt.
15.09.2014 15:25 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Gadiem tirgu perku, pie saviem pārdevejiem. perfektu gaļu. Ta ka nav ko urbānos mītus izplatīt ja nezin. verikala vistas fileja 5 euro, tirgu 3,3 starpiba ir, vistu šķiņki1,5 euro..veikalaa 3

Jā tā ir. Grāpi zupu izvārīt, uz trijām dienām, sanāk dikti lēti.
Rīt braucu uz tirgu, intereses pēc, pierakstīšu, cik iztērēju produktuem, salīdzināšanai ar veikala cenām.
15.09.2014 17:34 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Produktu cenas ir izsmiekls :D Turklāt, par dzīvokli maksā īri namsaimniekam, bet tad pēkšņi izrādās, ka maksā kredītu par dzīvokli. ko?
15.09.2014 17:35 |

10 gadi
Reitings 8191
KURŠ ŅEM KREDĪTUS, ja nevar paēst?! Ak dievs, idiotisms ne reālā situācija.
15.09.2014 17:37 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Turklāt, par dzīvokli maksā īri namsaimniekam, bet tad pēkšņi izrādās, ka maksā kredītu par dzīvokli. ko?

Loģika :D :D

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Dziivee ne vienmeer maksaa,bet tomeer vienmeer atliidzina kaut kaadaa citaa veidaa-taa pa briivu tomeer nekas nenotiek tomeer...
LV notiek gan. Pati vienmer palidzu kaiminiem ja vajag. unman palidz. Par brivu, neko pretī neprasot.

Reitings 649
Reģ: 31.08.2012
Ir jāmāk tioešām gudri iepirkties!!!

Maize, Rīsi, Griķi, Auzuparslas, Siers, -MAXSIMA lētāk

Desa , Cīsiņi Promo Cash& Carry

Gaļa ( T.S vistu gaļa, lielopu ragū) Tirgū!!!

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
LV notiek gan. Pati vienmer palidzu kaiminiem ja vajag. unman palidz. Par brivu, neko pretī neprasot.
Es arii paliidzu ,neko neprasot,bet ir taads it kaa "nerakstiits likums",ka kaut ko iedod tomeer par to ,piemeeram- beerninu pieskatiisanu uz paaris stundaam ,kaadreiz.
15.09.2014 17:43 |

Reitings 27552
Nu ne vienmer. Mes ar kaiminiem izpalidzam vienmer viens otram, par paldies. :)
15.09.2014 17:47 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Turklāt, par dzīvokli maksā īri namsaimniekam, bet tad pēkšņi izrādās, ka maksā kredītu par dzīvokli. ko?

Winterra tur sākumā stāsta, ka Tevi izmet no dzīvokļa. Tātad izmeta par nemaksāšanu, bet parāda summa par kredītā ņemto dzīvokli, to pārdodot visa nenosedzās un Tev ir jāizmaksā atlikums. Īri Tu maksā par to dzīvokli, kurā mitinies.

Spēlēju 2x, abas reizes man palika pāri pietiekami, lai gan devu gan bērna dāvanai, gan logu sastikloju, gan kredītu maksāju. Neliekas reāla tā spēle...
15.09.2014 17:48 |

10 gadi
Reitings 8191
Neviens nemeta ārā, bija izvēle - turpināt maksāt par to pašu dzīvokli, kurš nepieder man, bet gan īrēju no saimnieka par 30eur vairāk vai iet prom. Es izvelējos meklēt citu, taču man teica, ka nav naudas drošības maksai, tāpēc palieku turpat. Nevienas informācijas par kredītu vai dzīvokļa pirkšanu. Ja dzīvoklis ir iepriekš pirkts par kredītu, kur tur figurē īres maksa saimniekam? Ja ņipoņil. :/
15.09.2014 17:56 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Jā, mani arī atstāja tai pašā dzīvoklī, bet pēc tam jau prasa par kredītu. Domāju, ka spēle ir palaista par ātru, tas ir, vajadzēja to vēl uzlabot pirms publicēšanas. Man nepatīk, jo, ja cilvēkiem ir tiešām spiedīgi ar naudām, nedomāju, ka ekskursijas, karuseļi ir primārā vajadzība, arī 2 nedēļās notērēt tik daudz naudas pārtikai - nu kaut kā, var redzēt, ka spēle izveidota ar vienu konkrētu mērķi - iežēlināt, man tas ir nesaistoši.
15.09.2014 18:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Winterra Kad sāc spēli, ir apraksts, ka esi palikusi bez dzīvesvietas un viena ar bērnu. Tāpēc esi bez dzīvesvietas, ka dzīvokli banka atņēma. Tāpēc arī meklē, ko īrēt.
15.09.2014 18:18 |

Reitings 254
Reģ: 05.09.2014
Tajā spēlē āķis nav - kur lētāk nopirkt vistu? Spēle ir par parastām ikdienas norisēm, kas kļūst par milzīgām dilemmām naudas dēļ. Varbūt ejot uz to tirgu jūs arī iztērēsiet 70 eiro pārtikai, nevis 79 (un 2 nedēļas pabarot 2 cilvēkus par 79 eiro nav 'dārgi'), bet ko dos tie ietaupītie graši? Neko.

Es ļoti labi zinu kā ir šādi dzīvot, jo krāju naudu kādam man ļoti svarīgam nākotnes projektam, 70% algas aiziet krājkontā. Un lai gan man jākrāj tikai 2 gadi, tik un tā ir mentāli grūti, un es nevaru iedomāties, ka man visa dzīve būtu jāpavada šādās dilemmās - vai šonedēļ ēst normāli un neko citu nepirkt, vai arī ēst tikai makaronus un par ietaupīto naudu nopirkt rudenim džemperi? Un kur ņemt naudu sejas krēmam, pūderim, šampūnam, zobu pastai, pulverim, trauku mazgājamajam līdzeklim utt. utt., kas jau ir gandrīz beigušies? Un cik reizes mēnesī es varu atļauties samaksāt par kaut ko randiņā, nopirkt kādam dzimšanas dienas/ziemassvētku/u.c. dāvanu, iegādāties transporta biļeti? Un kā sadzīvot ar to, ka draugi staigā pa restorāniem, ceļo, pērk drēbes un grāmatas, iet uz pasākumiem, īrē skaistus dzīvokļus normālos rajonos, bet es no tā neko nevaru atļauties?

Tirgus gaļa un ietaupītie 5 eiro mēnesī neviena dzīves kvalitāti neuzlabos. Izdzīvošana ir milzīga shēmošana un liels slogs. Pirmajā mēnesī man tas arī pašai šķita aizraujoši, tas bija kā spēle - aiziet uz veikalu un skaitīt santīmus un meklēt, ko tad es šonedēļ varu atļauties ēst, jo jebkura izšķērdība (kafija, saldumi, gaļa u.c.) nozīmēs jūtamu jostas savilkšanu nedēļas beigās. Bet ļoti drīz tas kļuva tik nogurdinoši, ka es vispār sāku labprātāk ēdienreizes izlaist, nemaz nerunājot par kaut kādu kosmētikas un apģērbu iegādi. Tādēļ visa šī spriešana par ''nereāli'' un ''tirgū vista lētāka'' man šķiet naivas spekulācijas no tām, kas nekad nav īstu trūkumu izjutušas un nesaprot, cik smaga cilvēkiem var būt izvēle starp loga iestiklošanu vai plēves aizvilkšanu rāmim priekšā.
15.09.2014 18:20 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Nepatīk ideja, kad kāds liek man domāt un iedomāties, ka esmu nabadzīga. Gluži otrādi, visu laiku ir jādoma, ka esi bagāts un pamazām ari rodas iespējas nopelnīt. Domas materializējas ļoti ātri.
15.09.2014 18:25 |

Reitings 2267
Aerodium dāvanu karte.. He, nu jā, kad es biju bērns, tad mums topā bija draudzības rokassprādzītis, pašdarinātas lietas, grāmatzīmes, krājkases, grāmatas u.tml. dāvanas. Oldschool laikam tagad skaitas un obligāti jāmetas aerodiumam un ja nemetas, viss, jaāizliedz iet uz pasākumu.
Privātskolotājs : 7 eiro par privātstundu - var atrast lētāku, jo īpaši ja iet grupās (piemēram, trīs cilvēki pie viena skolotāja vienā laikā, it kā nav individuāli, tomēr labāk nekā klasē) vai uz konsultācijām skolā par brīvu.
Basketbola forma : ok, par tādu man nav ne jausmas, bet labi padomājot, tiešām nevar atrast atverskapī u.tml. vietās?
15.09.2014 18:25 |

Reitings 2267
bet ko dos tie ietaupītie graši? Neko.

Savāksies par pārtiku, dāvanām, karuseļiem, privātskolotājām, drēbēm utt, un sanāks nauda, piemēram, ārsta apmeklējumam/suņa zālēm utt., kas ir primārāks nekā "ai, man slinkums aiziet uz tirgu", "bērns grib modernas botes" utt.
15.09.2014 18:29 |

10 gadi
Reitings 8191
Ja reāli jātaupa, tad varbūt nav jāstaigā uz ballītēm, randiņiem, dzimšanas dienām? Tur tā nauda tiek lieki izšķērdēta. Tās cenas IR pārspīlētas un situācijas ir dramatizētas no viena grāvja otrā. Ja cilvēks neprot samaksāt 1,20eur, lai aizbrauktu līdz tirgum, ietaupītu tur vismaz 10eur un atbrauktu atpakaļ mājās, tad viņš reāli neprot taupīt un izsviež naudu pārmaksās par pārtiku, ko citur var iegūt par 2x zemāku cenu, it īpaši, ja nav starpības, no kurienes tā nākusi. Ja taupīt liedz viens bomzis pie kanāla malas, kurš aiztur visas tirgus ieejas, tad cilvēkam nemaz to naudu taupīt tik ļoti, kā izrādās, nevajag.

Spēlei būtu jēga, ja tā būtu REĀLI izstrādāta, taču tā nav un tas pat tiek attēlots trīs lapaspusēs cosmo forumā, kurš ziedos?
15.09.2014 18:32 |

Reitings 254
Reģ: 05.09.2014
Savāksies par pārtiku, dāvanām, karuseļiem, privātskolotājām, drēbēm utt, un sanāks nauda, piemēram, ārsta apmeklējumam/suņa zālēm utt., kas ir primārāks nekā "ai, man slinkums aiziet uz tirgu", "bērns grib modernas botes" utt.

Hahaha... Sirsniņ, man kaut kā nesavācas. Es ar šīm izvēlēm saskaros realitātē jau veselu gadu, un atšķirībā no tevis, romantiskās sapņotājas, lieliski zinu, par ko runāju. Nabadzības skaudrākā puse ir emocionālā, nevis materiālā. Taupot uz sava bērna izglītību un dāvanām ģimenei tu protams kaut ko jau ietaupītu, bet šāda ikdiena daudzu gadu garumā, kur tev būtu jāskaita katrs par burkānu un humpalu t-kreklu izdotais cents, izdrāztu tavu prātu pamatīgi, tāpat kā šis dzīvesveids ir izdarījis ar manējo. Paldies dievam vismaz bērnu man nav, jo es nezinu, ko darītu, ja būtu. Lai gan zinu - atteiktos no saviem nākotnes mērķiem, tad jau naudas būtu atliku likām.
15.09.2014 18:51 |

Reitings 2267
Es tai spēlē ar visām, manuprāt, neadekvāti lielajām summām par ēdienu izdzīvoju ar teju 90 eiro, taupīju tikai uz, manuprāt, liekām iegribām (karuseļi utt.).
15.09.2014 18:59 |

Reitings 27552
es trešoreizi spelejot biju bankrotaa, maksaju visu , talu netiku:D
15.09.2014 19:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits