Domrakstā neliek atzīmes pēc patīk/nepatīk jūsu viedokļi. :D Domrakstā, tāpat kā jebkurā citā pārbaudījuma veidā, ir sava kritēriju tabula, gan jau pie eksāmeniem arī ir pielikta. Ja cilvēks novirzās no tēmas/neprot argumentēt/jauc faktus/pieļauj ortogrāfijas, interpunkcijas, stila kļūdas utt. utt. - nevajag to norakstīt uz "vērtēšanas komisijai nepatika mans viedoklis". Visdrīzāk - iepriekšējā skolotāja bijusi pārāk toleranta un lika augstākas atzīmes kā vajadzēja.
Man principā vienalga, vai būs tikai domraksts vai nē, jo no tā jau nemainīsies, ka darbs tiks vērtēts pēc noteiktiem kritērijiem, arī valodas lietojuma, kā jau iepriekš minēju. Bet, manuprāt, valsts tik ļoti tiecas uz eksaktiem priekšmetiem (runas par to, ka ķīmijā, fizikā jābūt obligātiem eksāmeniem), ka valodas pamet novārtā. Man jau mana gada eksāmens un pēdējo gadu liekas TIK elementāri un pēc rezultātiem to var redzēt - ja cilvēks, kura domrakstus vienmēr pārlasīju un laboju teju katrā teikumā (nu labi - katrā otrajā) pa kādai kļūdai, var iegūt B līmeni.. nu tas ir traki! Vēl ņemot vērā, ka viņam lat. val. dzimtā valoda, man - nav. Vajadzētu sarežģītākus uzdevumus (pat ja tas ir tikai domraksts - palielināt zīmju skaitu, uzlikt tiešām sarežģītas tēmas, kur jābūt izpratnei arī par tiem kultūrfaktiem utt.) un stingrāku vērtēšanu. Valoda ir vērtība, pret to nedrīkst tik pavirši rīkoties..