Gan jau, ka te pārspriests šitas ir, bet kāda ir apmēram jūsu ikdienas ēdienkarte? kādus produktus iekļaujiet ikdienā, kādus galīgi ne?
feija, Neesmu šeit diskusijās bieži, bet forumā gan. Jau arī kādu laiciņu esmu atteikusies no lielākās daļas neveselīgā ēdiena iekļaušanu ikdienā, vairāk, mēģinot gatavot, veselīgākus ēdienu sev un draugam, tieši šīs diskusijas iespaidā. :)
Piemēram, šodien bija vārīti puķkāposti pienā, pēc tam sablenderēti viendabīgā biezzupā. Klāt, protams, visādas garšvielas. Neesmu izslēgusi sāli, jo pārāk garšo, lietoju piparus un "Anniņas" garšvielu.
Mājās vienmēr ir dārzeņi: tomāti, gurķi, puķkāposts, sīpoli, ķiploki, svaigais kāposts, ķīnas kāposts, kartupeļi, dažreiz cukini, kabači. No šiem ēdieniem gatavoju zupas un sautējumus.
Rudenī neizslēdzu mežā lasītas sēnes, bet visu cauru gadu ēdu arī šampinjonus.
Neēdu cūkgaļu, bet tā vietā vistu. Cepu un ēdu kopā ar salātiem vai kartupeļiem.
Noteikti piena produkti: piens, biezpiens, grieķu jogurts, retu reizi krējums. Kefīru nedzeru.
Olas ēdu omletes veidā vai gatavoju olu kulteni, ļoti garšo.
Makaronus reti, jo nemāku garšīgi pagatavot.
Rīsus, griķus auzas, iekļauju vismaz vienu reizi nedēļā. Atkarīga esmu no kakao, majonēzes un cukura. Šie produkti laikam visvairāk bojā kopskatu un... manu figūru. :D
Aij, cik gari, bet pirms miega jau var parakstīties un pārdomāt savu uzturu. :)