Kurkums un ingvers lielos eaudzimos ir indiešu ēdienos. Tieši šīs labvēlīgās ietekmes uz veselību, dēļ. Jāteic gan, ka ingvers ir jālieto dienas pirmajā pusē, jo tas ir uzmundrinošs, kā indieši saka - uguni uzmodinošs.
Vēdiskajā virtuvē pastāv uzskats, ka labās vielas, kas ir kurkumā, savukārt labāk uzsūcas kopā ar taukvielām.
Man ļoti garšo basmati Kurkums un ingvers lielos eaudzimos ir indiešu ēdienos. Tieši šīs labvēlīgās ietekmes uz veselību, dēļ. Jāteic gan, ka ingvers ir jālieto dienas pirmajā pusē, jo tas ir uzmundrinošs, kā indieši saka - uguni uzmodinošs.
Vēdiskajā virtuvē pastāv uzskats, ka labās vielas, kas ir kurkumā, savukārt labāk uzsūcas
Man ļoti garšo basmati rīsi ar ingveru un kurkumu.
ar ingveru un kurkumu.
Izcilo rīsu recepte :
Katlā ar dziļo dibenu ielej nedaudz eļļas vai gi sviestu, pievieno garšvielas - smalki sagriestu ingveru, kurkumu (parasti beru tā labi daudz), sinepju sēklas, to visu uzkarsē, tad ber rīsus. Rīsiem pāri ūdeni, tā lai tas ir virs rīsiem apmēram 2cm. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, nogriež pavisam mazu uguni, uzliek vāku un vāra 20 min. Pēc 20 min uguni nogriež pavisam un vāku nepaceļot rīsiem ļauj atpūsties vēl aptuveni 20 min.
Spināti ar indijas riekstiem:
Sāk tāpat kā ar rīsiem - eļļā vai gi sviestā uzkarsē kurkumu, ingveru un sinepju sēklas. Katlā liek spinātu lapas ar kaudzi, nogriež uguni mazāku. Spināti ātri saplok. Pievieno saujiņu indijas riekstu un maz tauku saldo krējumu. Liesāku alternatīvu vēl neesmu atradusi...
Pēc brīža ir gatavs. Laba piedeva tiem pašiem rīsiem.
Sviesta pupiņas:
Labākajā gadījumā arī iesākt tāpat kā ar rīsiem un spinātiem, garšvielas uzkarsējot. šādi garšvielas kļūst krietni aromātiskākas.
Bet es lielākoties tomēr sametu pupiņas dziļā pannā, apleju ar ūdeni, pievienoju ingveru, kurkumu, sinepju sēklas, nedaudz sojas mērces un rīsu etiķa un vāru, līdz ūdens izvārās.