Turku zirņi mūsmājās ir ļoti iecienīti, bērnam ļoti garšo. Es gaļu ēdu ne katru dienu un tikai vistas fileju (un kad ēdu, tad apēdu labi ja 50-70gramus), kaut kas kreptīgs prasās. Soja un zivis man negaršo, tāpēc lietoju daudz zirņus un pupas, lēcas. Tagad kaut kāds turku Zirņu bums, tāpat kā sautēti tomāti :-D
Turku zirņi ir gaiši, izskatās gandrīz kā nolobīti lazdu rieksti un nav tik miltaini kā pelēkie. Bet pelēkie arī ir fantastisks produkts! Un melnās pupas... Kāda ir mēģinājusi taisīt hummusu no pelēkajiem zirņiem?
Sognare, es tā saprotu, ka tev ir problēma ar to, ka daudz kas negaršo? Esi šo un to no "negaršīgā" mēģinājusi atkal garšot? Man pēdējos 3-4 gados ir iegaršojušās vesela rinda lietu, kas agrāk galīgi nepatika - ķirbji, bietes, brokoļi, menca, mīdijas, selerija, dažādas putras... Turklāt veselai rindai produktu vaina izrādās ir bijusi nemākulīga/nepareiza gatavošana, ne garša kā tāda :-P
Ouu jā,NordicBelle ļoti daudz kas negarso:-D!
Olas, piens, pupiņas, pelēkie zirņi, griķi, prosa, auzas, mannā, sviests, margarīns, paprika, ķirbis, rozīnes(tas tā ko uz sitiena atceres).
Man arī kefīrs un paniņas negaršo, bet aukstā zupa garšo :D Tāpat arī neēdu jēlas zivis, bet suši ēdu.
Mums arī līst teju katru dienu, vakar bija gada karstākā diena +15 :D Bet rīt dodos uz siltajām zemēm, uz Latviju :D Apsveru aiziet uz solāriju, lai arī esmu absolūta solārija pretiniece, bet negribu būt baltākais cilvēks Latvijā. NordicBelle, sasildīšos arī par Tevi! Ceru atvest no Latvijas uz ziemeļiem siltu laiku un saulīti :)
Klaviatura, neuztraucies Tu nebūsi baltākais cilvēks Latvijā - Es jau pretendēju uz šo titulu :D Es nekad neesmu bijusi solārijā un arī saule uz mani lēni iedarbojas :D
šogad apsvēru domu varbūt jāpamēģina aiziet, un vienu vasaru neizskatīties pēc līķa.. hmm :D
Šorīt brokastīs banānu paliekas, ko bērns neapēd, plus vēl pusbanāns, ko bērns neapēd. Tēloju gružmašīnu :D
Es vēl vieu nedēļu esmu pavadījusi ne pārāk iedvdsmojoši. Neesmu praktiski nemaz kustējusies. Lielāko daļu laika pavadīju mājās absolūtā bezgribā. Nav enerģijas. Pat gatavot. Pilns ledusskapis ar visādiem labumiem, no kurusm brinum lietas varetu uzšmorēt, bet es savā vārguļošanā pārtiku no šonedēļ no visādām ātri apēdamām drazām. Nebija tālu no tā, lai aplietu roltonu. Sevis noteikti kaloriju daudzumu gan ļoti nepārdniedzu, bet tas faktu nemazina.
Turklāt man visu laiku ir konstanta temperatūra, kuru nav izdevies nedēļas laikà likvidēt ar zālēm. Es vispār nesmu medikamentu cilvēks. Saaukstēšanās ārstēju ļoti veiksmīgi ar tautas mecicīnu un miegu. Šoreiz nekā. Esmu ceļā uz laukiem pie vecàkiem un ģimenes ārsta. Būs antibjotikas un vecāku rūpes ar krietnu kaloriju devu.
Bet ir arī jaukas lietas notikušas. Atradu jauku papildus darbu, kas drusku stabilāku radīs manu neprognazējamo dzīvo, un esmu atsākusi gleznot.
Ceru, ka pavisam drīz būšu uz strīpas, atgriezīsies enerģija un es vilkšu košāko vasaras kleitu, kāpšu uz sava jaunā ričuka un pasludināšu vasaru par atklàtu!
Inga88, es saprotu kāda ir tā vārguļošana. Man arī kkad ziemā bija kaut kādas 2/3 nedēļas tāda nenodzenama temperatūra, it kā ne pārāk liela, bet jutos galīgi garām. Enerģija pielīdzināma 0 un zemāk. Turies un kārtīgi izveseļojies, lai var baudīt vasaru ;)
Eh, itka neko šodien tādu smagu neēdu, svaigus gurķu, tomātu salātus ar redīsiem brokastis, pusdienas atkal ābols, banāns, pāris zemenes, ķirsi un apelsīns. Un vakariņas tomātu maizītes. Bet sajūta tāda ka būtu zirgu apēdusi :-P
Labrīt!
Šodien jūtos ļoti drūmi. Biju cerējusi, ka nebūs ēstgribas, bet te nu bija... Brokastīs omlete ar spinātiem un galete ar maztauku sieru. Jāiedzer vēl kafija.
Es esmu kā traka uz krabju nūjiņām :-D.Zinu nav viņas veselīgas,bet garšo. Mierinu sevi ar domu ka labāks par bulciņām un cepumiem visādiem ir:-D. Veikalā šodien nopirku sadas. (l)
Man šīs brīvdienas ir kā teikt arī manas veselīgajam dzīves veidam brīvdienas:-D Mierinu sevi, ka divas dienas, man neko ļaunu nenodarīs:-) Zinu, ka rīt atkal būšu uz strīpas veselīgs uzturs un sports, sports vēlreiz sports(l) bet šodien vēl grožus turu vaļīgus :-D
Man brokastīs 2 vārītas olas un 2 šķēles tumšās sēklu maizes. Tagad ir tikai brokastis, jo bija nakts maiņa, tikko pamodos, ļoti nepierasti, bet nu nekāda skāde.
Vakariņās plānoju apēst līdz galam savu sviesta zivi ar svaigiem dārzeņiem, šodien gribu nopirkt burkānus un puķkāpostus.
Kādus dārzeņus jūs ēdat? Ko jaunu ieteiktu?
Starp brokastīm un manām vakariņām domāju uzblenderēt kādu augļu smūtiju desertā.