Es nedzīvoju Latvijā, griķi man ir kaut kas īpašs, tāpēc tos ēdu iespējami tīrākos veidos, lai izbaudītu garšu :D
Maltā gaļa vispār nav tievētāju ēdiens, ja vien tā nav no liellopa ar kādiem 10% cūkas. Bet nu - chili con carne ir lielisks risinājums pupiņām & maltai gaļai, es taisu vienkārši - sablendē noblanšētus tomātus (var izmantot arī bundziņu tomātus bez mizas tad, lai vieglāk), apcep sīpolu, pāris ķiploka daiviņas, met klāt malto gaļu, sāli, piparius, čili, ķimenes (bet labāk maltās), var pielikt paprikas pulveri. Izmanto vai nu bundžu pupiņas, vai tad vāri pati. Visu sajauc kopā, man garšo, ja drusku klāt kukurūza. Ēd tāpat vai ar rīsiem.
Turku zirņi ar valriekstiem, spinātiem un kazas sieru. Novāri turku zirņus, nokās, pievieno drusku olīveļļas, sāli, ķiploku sāli, ja ir - sīpolu pulveri, čili. sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām, ēd kā salātus. Šeit arī jērs derētu klāt, ja nu uznāk kulinārās izvirtības :D
Pupiņas var arī malt un taisīt "kotletes", tad pievieno olu, griķu miltus un apcep drusku uz pannas.
Vista labi iet kopā ar salsas dipu. Salsa: Sagriez mazos kubiņos tomātus (vislabāk plūmju), sīpolu, papriku (es uz 5 tomātiem lieku 1 vidēja izmēra papriku), piespied pāris ķiploka daiviņas, tējkarote ķimenes, sāls, pipari, pāris smalki sakapātu jalapenjo piparu tējkarotes, pāris karotes laima sulas. Visu sajauc kopā.
Labi, pagaidām man apnika :D Ceru, ka kaut kas iedvesmai noderēs :)