Cenšos palīdzēt, cik nu manos spēkos.
Nesen arī, no pansionāta pastaigā izgājis onkulis bija. Nu pēc skata galīgi neizskatās tā, ka gribētos iet klāt, bet zinu, ka onkulim vairs neviena nav, diezgan daudz veselības problēmas, invaliditāte arī, ja nemaldos - gribēja pāriet pāri ielai,bet nav spieķītis. Ejot bez spieķīša mēdz krist. Un tā nu stostījās, nezināja, iet uz priekšu kaut kā un riskēt krist mašīnām zem riepām, vai tik sapņot par tikšanu pāri. Pagāja garām vesels bars cilvēku, kas vēl atskatījās uz viņu šķībām acīm. Tad nu gāju piedāvāt savu palīdzību, lai pārietu pāri ielai. Protams, dusmīgi autovadītāji, kad lēnām virzījāmies uz priekšu, jo tiem jau zaļais bija iededzies, bet es tik stāstīju onkulim, ka tas nekas, lai nesteidzas, bet labāk stabilākus soļus liek.
Vēl ziemas laikā esmu stājusies malā, lai stutētu onkulīšus augšā, kas paslīdējuši un nokrituši, bet neviens nepalīdzot. Protams, var padomāt, ka tāds - ne tāds cilvēks piedzēries pa zemi vārtās, bet patiesībā cilvēks, kas izmisumā cenšas uzstutēties, bet kājas slīd un nesanāk. Viens pat pastāstīja, ka vairākas stundas atpakaļ jau tur nokritis, bet visi braucot garām, tad nu bija ļoti pateicīgs, ka piestāju. Utt.
Arī tādiem, kas piedzērušies esmu līdzējusi. Rāvusi nost no ceļa, kad mašīnas ''spiež grīdā'', lai pa dzelteno vēl tiktu pāri, bet tam, kas apreibis, baigi zeme šūpo un velk tieši uz tiem kapotiem.
Visādi bijis. Uzskatu, ka ir jāpalīdz, ja var palīdzēt. Ja nepalīdz, tad tas ir uz jūsu sirdsapziņu, ja kas slikts notiek.