Atcelt kāzas

Reitings 40
Reģ: 18.04.2014
Esmu izmisumā un panikā. Ir skumji. Piektdien ir paredzētas manas kāzas, bet saprotu, ka baznīcā nevaru dot solījumu cilvēkam kurš ir melis, netur solījumus un kuram ir problēmas ar alkaholu. Līdz pēdējam centos noticēt, bet piecas dienas pirms kāzām, aizejot pasēdēt ar draugiem viņš pazūd uz divām fienām. Ko iesākt? Kā būt? Pavisam galējas domas nāk prātā... Kauns paziņot radiem un draugiem.. Kā rīkoties? Paldies jau iepriekš par padomu.
07.09.2014 01:31 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Skumji kad viss jau tik tālu ir pat aizgājis, brīnos ka šo īpašību nevarēja jau agrāk ievērot gana lai saprastu laicīgi ka iespējams šis cilvēks nav tas īstais.
Precēties precēšanās pēc jo nauda samaksāta ar man neliekas pareiza, ja nu vienīgi pēc tam izmanto visus precību vietas labumus lai būtu miers :D Žēl ka nevar tavā vietā kādiem citiem piedāvāt šīs kāzas nu tā, ja tev neizdevās, tad vismaz varbūt kādam citam pārim kuram sirsniņas tuvas tās noderētu, bet tā jau dzīvē laikam nenotiek.

Lai vai kā, jūtu līdzi autorei ka viņai šādi viss ir iznācis, ceru ka beigās tomēr būsi laimīga lai nu kā ar nebeigtos šis un ka neko ar nenožēlotu.
08.09.2014 15:17 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Zini, es varbūt tagad tev arī varu pateikt - tava laulība ir nolemta neveiksmei, jo tev ir tikai mājas, darbs un virtuve. Tas ir tas, ko es redzu, lasot tavus komentārus. Bet vai tādā veidā es varu pilnvērtīgi spriest par to, vai tava laulība ir nolemta neveiksmei?

Njā :D Un Tu reiz vienā diskusijā kādu meiteni mēģināji pārliecināt, ka esi toleranta.

Kāpēc es saku, ka šajā gadījumā ir nolemeta neveiksmei? Jo autore pati tā uzskata, tikai jūtas neērti par to, ka kāzas jāatceļ tik tuvu noliktajam datumam.
08.09.2014 15:17 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Skumji kad viss jau tik tālu ir pat aizgājis, brīnos ka šo īpašību nevarēja jau agrāk ievērot gana lai saprastu laicīgi ka iespējams šis cilvēks nav tas īstais.

++
es neticu,ka šādi stiķi parādījās tikai 5 dienas pirms kāzām. Autore, nu pati vainīga.
žl, bet nu..ir naivi cerēt,ka nu tik otrs mainīsies....
08.09.2014 15:21 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Nu gan Kampanella nodeva. Bet te arī ir atbilde uz Kampanellas viedokli:
Jāsaka gan, ka man nav bijusi saskarsme ne ar vienu alkoholiķi nekad dzīvē

+ vēl viņas rozā brilles un svaigi mirdzošais gredzens visu krāso pūkainu.

Manuprāt, autore, izveidodama šo tēmu, tikai cer uz apstiprinājumu viņas domu pareizumam un gaida atbalstu, nevis morāli par situācijas eskalēšanos.
08.09.2014 15:24 |

Reitings 17203
žl, bet nu..ir naivi cerēt,ka nu tik otrs mainīsies....

Ir jau ar reizes kad mainās, vienkārši, ir tādi kas itkā mainās, bet agri vai vēlu tomēr neiztur un nolaužas no ķēdes. Tik pat labi šis ar ir tas gadījums varbūt ka vienkārši čalis visu laiku centās atturēties no sliktajiem ieradumiem līdz vienā vakarā vienkārši nespēja savaldīties. Maybe tas bija domāts kā vecpuišu tusiņš no draugu puses ka tā ieilga uz divām dienām, to nu nevar zināt nedzirdot puiša versiju.

Bet jā, tomēr es ar nedomāju ka spētu precēties ar cilvēku par kuru nebūtu 100% pārliecināta, šeit jau izklausās ka vienkārši tika pievērtas acis.
08.09.2014 15:26 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Un kā tu vari zināt, ka laulība nolemta neveiksmei?

Tev ar so nepietiek? melis, netur solījumus un kuram ir problēmas ar alkaholu. Līdz pēdējam centos noticēt, bet piecas dienas pirms kāzām, aizejot pasēdēt ar draugiem viņš pazūd uz divām fienām.

Man ar to butu gana. Kada velna pec man ar to diendiena jasadzivo?Savas veselibas zel nav? Tads stress nodara milzigu postu ilgterminjaa. Kas bus tad kad bus berni? UN pec kazam klus vel sliktat jo sieviete vinjaprat piesieta pie vietas, nekur nespruks.
08.09.2014 15:27 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Jautājums tām, kas visās diskusijās vienmēr saka, ka cilvēki nemainās utt. Vai jūs uzskatāt, ka šie cilvēki ir norakstāmi? T.b. - alkoholiķi un teiksim histēriskas sievietes un ar visādiem citiem niķiem? Vai visiem viņus ir jāpamet un viņi nekad nebūs ne ar vienu laimīgi kopā? Ko cilvēkam darīt, ja viņam piemīt kāds netikums / niķis un jūsu vārdiem jau viņš to nespēs mainīt? Ko tad iesākt?

Es gan domāju, ka būtiskākais ir vai cilvēks pats vēlas mainīties, jo, ja viņš apzinās problēmu un to mainīt ir gatavs , tad tas ir iespējams.
08.09.2014 15:28 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
cerību, ka viss var mainīties vēl

Bet tacu nav mainijies lidz sim. Kur vel var ceret, ka peksni mainisies?! Naivas sievietes atverat acis
08.09.2014 15:29 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Zini, es varbūt tagad tev arī varu pateikt - tava laulība ir nolemta neveiksmei, jo tev ir tikai mājas, darbs un virtuve.

Tā sākas vecuma marazms - pagrābj mazu daļu no kādas informācijas un izdomā pats savu patiesību. :) Good job!

Man liekas, ka pašai līgavai kāzu diena būtu briesmīga jau no tā viedokļa, ka būtu visu laiku jādomā par to, vai viņa ir izdarījusi pareizo izvēli. Un tā vietā, lai izbaudītu dienu, nāksies slēpt rūpju mākto seju un, iespējams, negaarstāvokli. Līdz ar to - tiešām varbūt labāk neprecēties.
08.09.2014 15:31 |

Reitings 17203
Bet no kāzu viedokļa, vai nu es censtos tad to kāzu pēc pasākumu uztaisīt vienkārši kā tusiņu, vai ar vispār censtos reāli kādu citu pāri dabūt savā vietā, lai tad vismaz ja man netiek, tad lai nav viss vienkārši izmests vējā. Varbūt tā muļķīgi skan, bet ja tas būtu iespējams tad vismaz to es mēģinātu no naudas viedokļa un tad lai vismaz kādiem citiem prieks no tām bēdām.
Bet var jau ar saprast ja to negribētu, vai nemaz neienāktu prātā to darīt, tomēr sāpes ar pašlaik varētu būt pārāk lielas.

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Ir jau ar reizes kad mainās, vienkārši, ir tādi kas itkā mainās, bet agri vai vēlu tomēr neiztur un nolaužas no ķēdes.

tā jau nav mainīšanās....tā ir izlikšanās :D

Reitings 17203
Man liekas, ka pašai līgavai kāzu diena būtu briesmīga jau no tā viedokļa, ka būtu visu laiku jādomā par to, vai viņa ir izdarījusi pareizo izvēli. Un tā vietā, lai izbaudītu dienu, nāksies slēpt rūpju mākto seju un, iespējams, negaarstāvokli. Līdz ar to - tiešām varbūt labāk neprecēties.

Un no otras puses, varbūt tā diena būtu jauka, viss izdotos, pēc tam pat viss attiecībās sakārtotos jo draugs tiešām saprastu ka nu jau viņš neatbild tikai par sevi, bet gan arī par savu sievu. Iespējas jau ir ka mainīsies. Un kas tur būtu tik traks ja ar pēc mēneša izšķirtos pēc tam? Nu nebūtu ne pirmie ne pēdējie kas tā darītu. Tai pašā laikā varbūt būtu kādas jaukas atmiņas bijušas no tām kāzām, jo nevar vienmēr būt tik sliktais.
08.09.2014 15:35 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Cik saprotu, problēma jau nebūtu tajā - alkoholiķis, ne alkoholiķis. Tā, ja kas, ir slimība, ko var ārstēt.
Bet undīnei, kā izklausās, šim vīrietim ir zudusi ticība un uzticēšanās. Tas laulībā ir svarīgi.
Lai vai kauns no ģimenes un radiem, varbūt tieši ar viņiem būtu vērtīgāk parunāt. Viņi Tavu vīrieti labāk pazīst nekā mēs šeit, cosmo.
Pamata ieteikums gan paliek - rīkojies tā, kā sirds liek, ne tā, kā etiķete un pieklājība prasa. (ka jāprecas tikai tāpēc, ka kāzas tūlīt jau klāt). Tieši tā - visu mūžu būs kopā jādzīvo, un man personīgi (tfu, tfu, tfu) lielāks kauns un problemātiskāk būtu šķirties tad, kad jau iedzīve, bērni kopīgi, pieradums utt.
08.09.2014 15:39 |

Reitings 4320
Jolly Angie, var jay būt, ka tev taisnība, es laikam tiešām nevaru pilnvērtīgi spriest par šo konkrēto situāciju, bet man vienkārši kaitina, ka Cosmo vienmēr visas iesaka šķirties un nepadomā, ka nevar pilnvērtīgi spriest pēc vienas diskusijas par cilvēku attiecībām reālajā dzīvē. Jo visu uzrakstīt var tikai arī no vienas puses skatoties, kā arī neminot citus būtiskus faktus.

Es palasīju arī to Emanuelles diskusiju. Pilnīgi normāla diskusija, par sievietes šaubām un bailēm. Bet visas jau uzreiz to pārvērš par nez ko un jau bez maz vai gaida šķiršanos. Un beigās, kad autore sāk teikt, ka nemaz jau tik traki nav, tad sāk piesieties, kāpēc viņa tagad sāk visu nogludināt. Bet tur jau tā problēma, ka viņa uzrakstīja tikai par savām bailēm un nedrošību, bet visas te cosmo jau savās fantāzijās to pārtaisīja gandrīz par šķiršanos un nez ko drausmīgu, tā vietā, lai nomierinātu Emanuelli, ka galvenais ir viņu laulība, viņu mīlestība, un , ja tajā viss būs ok, tad neviena citai viņai ne pie kādiem apstākļiem vīru nenocels.
08.09.2014 15:41 |

Reitings 17203
tā jau nav mainīšanās....tā ir izlikšanās

Es biju domājusi ka ir ar tādi kas mainās pa īstam un ir ar tādi kas jā, kā teici izliekas. Tak ar dzērājiem tā mēdz būt ja atmet, vienu mēnesi viss super, bet tad uz divām dienām pazūd un sadzerās riktīgi, pēc tam atkal savācas, iet uz darbu, strādā, pelna iztikai, līdz nākamajai reizei. Teorētiski ja ir tomēr tam cilvēkam savaldīšanās ka tad kad nedrīkst un neatļauj dzert, tad ar nedzer, tad tā jau ir sava veida kontrole.
Tādi īstie dzērāji jau nekad neatiet no pudeles, bet ja šis puisis tāds nav, tad vel tas ir labojams, cerams.
08.09.2014 15:41 |

Reitings 17203
visu mūžu būs kopā jādzīvo, un man personīgi (tfu, tfu, tfu) lielāks kauns un problemātiskāk būtu šķirties tad, kad jau iedzīve, bērni kopīgi, pieradums utt.

Un kas attur izšķirties mēnesi pēc kāzām,? Neviens jau neliek bērnus kopā taisīt un iedzīve jau parasti ir kopīga pirms vispār precās, nu tā teorētiski ja jau dzīvo kopā utt.
08.09.2014 15:43 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
kampanella - cilvēki nemainās.

Alkoholiķis (kad apzinās, ka ir alkoholiķis), uzsāk ārstniecibas kursu. Pēc 10 gadu nedzeršanas viņš ir mainijies? Nē! Viņš vēl aizvien ir alkoholiķis, kurš nu jau apzinās savu problēmu un kontrolē to.
08.09.2014 15:50 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Es precetos. Neizklausas pec alkoholika, bet drizak pec stresa pirms laulibam. Izskirties var paspet vienmer. Precoties nav ko zaudet, bet atcelot vienmer bus saubas, vai darits pareizi. Turklat perfektu cilveku nepastav, vienmer bus japienem kadi mazaki vai lielaki trukumi.
08.09.2014 15:51 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
cilvēki nemainās utt. Vai jūs uzskatāt, ka šie cilvēki ir norakstāmi? T.b. - alkoholiķi un teiksim histēriskas sievietes un ar visādiem citiem niķiem? Vai visiem viņus ir jāpamet un viņi nekad nebūs ne ar vienu laimīgi kopā? Ko cilvēkam darīt, ja viņam piemīt kāds netikums / niķis un jūsu vārdiem jau viņš to nespēs mainīt? Ko tad iesākt?

Daļa ir norakstāmi(dzerošie bomāri uz ielām). Taču, daļa atrod otru pusi, kas ir gatava visu paciest. Normāla sieviete pametīs veci, kas dzerstās vai palaiž rokas(precizēšu uzreiz, ka roku palaišanas piemērs tiek pieminēts tikai kā piemērs, nevis izsecināts no diskusijas uzsācējas rakstītā). Taču, nekas - būs kāda cita, kas visu pacietīs, jo ''īsta mīlestība visu pacieš'' utt.

Ja sieviete nevēlas sev blakus vīrieti ar netikumu, kas viņai nav pieņemams, tad jā - jāpamet, jo es uzskatu, ka nav jāizšķiež sava dzīve blakus, piemēram, dzērājam, jo viņš, nabadziņš nevar pārstāt dzert, neviena cita jau viņu negribēs un viņš ir pelnījis būt laimīgs. Protams, ja patīk dzērāji vai piemīt mūžīgs naivisms, pat pēc 10 gadiem labprātīgi gaidot kaut kādu mistisku mainīšanos, tad, protams - nevajag pamest, vajag turpināt gaidīt vēl 10 gadus.

Atgriežoties pie diskusijas autores - kāzu atcelšana vai neatcelšana ir tikai tava izvēle. Taču, man neizklausās, ka tu būtu laimīga un vēlētos ar šo cilvēku pavadīt savu dzīvi kopā(kas ir diezgan svarīgi, precoties). Apdomājies labi. Es šādi jūtoties kāzas atceltu. Taču, tu pati labāk zināsi, kā darīt. Iekšējā balss pateiks priekšā labāk par cosmo.
08.09.2014 15:53 |

Reitings 4320
meribella , ko tu domā ar to, ka cilvēki nemainās? Varbūt nemainās kaut kādas dziļākas rakstura iezīmes, bet kaut ko cilvēks sevī spēj mainīt, ja ļoti vēlas. Par alkoholu gan es nezinu, var jau būt, ka tas nemainās. Es arī tik viegli nespēju mainīt savu ēšanas atkarību , visu laiku noraujos :D
08.09.2014 15:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits