Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vīns ēdienu receptēs

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Fiksais jautājums! Kādēļ ir vajadzīgs vīns daudzās gaļas receptēs? Un turklāt, uz kg gaļas vien pus glāze vai glāze vīna. Ko tas dod? Un vai ir iespējams, teiksim, baltvīnu aizstāt ar ko citu? (varbūt ar martini? :D)
29.08.2014 14:49 |
 
Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Manuprāt, padara gaļu mīkstāku un darbojas kā marināde :)
29.08.2014 14:50 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
nu jā, tā man arī likās :)
Diez kā ar to martini? Man vienai receptei vajag 3/4daļas glāzes baltvīna, bet negribas tikai dēļ tā mazumiņa pirkt vīnu. Nē, nu var jau, bet negribu. Toties mājās ir pilns ar visādiem vermutiem, martini...
29.08.2014 15:04 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Ir arī tādas 250 ml vai nedaudz lielākas baltvīna pudeles. Es vienreiz pirku, jo vajadzēja.
29.08.2014 15:06 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Vīns mīkstina gaļu, cik man zināms.
Principā tā garša jau tāpat iztvaiko, tā ka moš arī martini var gāzt klāt, nez.. Pamēģini, tad zināsi! :)

Šitais par mani 100% :D

29.08.2014 15:08 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
ō, arī variants!

A šādos te gaļas ēdienos vajag normālu vīnu, vai arī der pats, pats prastākais un lētākais spirtotais vīns?
29.08.2014 15:09 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Tieši spirts ir tas, kas padara gaļu mīkstāku. Principār arī šņabi vari gāzt klāt. Vīns dod garšu (skābumiņu) + padara mīkstāku gaļu, tā kā 2 in 1.
29.08.2014 15:12 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Principā ēdienam izmanto tetrapaku vīnu. :)
29.08.2014 15:13 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
paldies visām! :)
29.08.2014 15:14 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ļoti labi garšo krāsnī cepta cūkgaļa ar dzērvenēm, āboliem un brendiju. Mmm
29.08.2014 15:24 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Martini vermutu es laikam nelietu, parāk salds... bet, ja mēģināsi, pastāsti, kā garšoja.
Vīns bieži vien darbojas arī kā garšviela, piem. vista ar kariju bez baltvīna man pavisam negaršo.
ēdienam smalku vīnu neliek klāt, nav jēgas, jo tās smalkās garšas nianses tāpat iztvaiko. spirts arī iztvaiko. Labāk vienkāršu, lētu vīnu, bet ne spirtoto vīna dzērienu, īstu vīnu.
29.08.2014 16:02 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Viinus izmantoju biezji. Veel var arii atseviskjaam recepteem izmantot alu, brendiju, konjaku vai vodku.
Galiigi leetos nelieku klaat, jo ir dazkaart pa skaabu un nav tik izteiksmiiga garshas bukjete, bet to vairaak attiecinu uz sarkanajiem.
29.08.2014 16:05 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
mīsktina skābes, ne spirts ;)

var gāzt klāt arī balzāmetiķi, tad garša būs spēcīgāka un gaļa vēl mīkstāka.
29.08.2014 16:06 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
var gāzt klāt arī balzāmetiķi, tad garša būs spēcīgāka un gaļa vēl mīkstāka.

Vispaar etikjus var izmantot. Man veel patiik riisu etikjis, vinjam taada iesaldena, diivaina garsha.
29.08.2014 16:08 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ā, ja tev ir Martini dry, tad liec, varbūt būs pat garšīgāk :)
29.08.2014 16:09 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
paldies :)

Ja kādai ir vēl kāda recepte/ieteikums, droši speriet ārā!
29.08.2014 16:29 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
mīsktina skābes, ne spirts ;)

es jau teicu:
Vīns dod garšu (skābumiņu) + padara mīkstāku gaļu, tā kā 2 in 1.

+vecu pavāru gudrība ir gaļai pieliet spirtu, lai nebūtu ilgi jāsautē, jo spirts saārda gaļu šķiedrās, viņa uzreiz kļūst mīksta. Ja nezini, tad labāk izmēģini.
04.09.2014 14:56 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Cukurvāver, Tu pamēģināji ar to Martini? :)
04.09.2014 15:25 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Esmu likusi vermutu laša zupai ar kaperiem : man nevisai garšoja.
Par vīnu: vaurāk vai mazāk pārskrienot pāri jau uzrakstīja.
Par vīna izvēli : iesaku izvēlēties labu vīnu kurš pašai garšo, jo no tā arī būs atkarīga gatavotā ēdiena garša.
04.09.2014 15:33 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Vīns ir ēdiena garšas pastiprinātājs. Noteikti piekrītu ir jāizmanto labs vīns un noteikti sausais vīns.
10.09.2014 11:09 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits