daudziem jau tas protams ir nesvarīgi, bet visos blendamedos, kolgeitos utt. ir viela -
Sodium Lauryl Sulfate(SLS): viela, kas palīdz zobu pastai putot. Patiesībā tas nemaz nav nepieciešams. Tas ir tīrošs, raupjš ķīmisks tīrītājs, kuru dažkārt izmanto kā motoru ateļļotāju, grīdas mazgāšanas līdzekļos. Šī viela var kairināt mutes gļotādu, izraisīt mutes čūlas, stomatītu vai kontaktekzēmu(ādas iekaisums, kas rodas ādai cieši saskaroties ar kādu alergēnu, rodas apsārtums un nieze) ASV Toksikoloģijas koledžas speciālisti ir atklājuši, ka šī viela, saskaroties ar ādas audiem, lēni un ilglaicīgā laika posmā var radīt acu, smadzeņu, sirds un aknu bojājumus. Pat tikai 0,5% koncentrācijā, var radīt ādas kairinājumu.
es neko nesaku, katrs mazgā ar ko grib utt, es pērkot zobu pastu vienmēr to pērku bez šīš vielas, mēs jau tā pietiekoši sev kaitējam. Bet ne runa par to, mani vaisvairāk kaitina tas, ka amway sludina, cik viss sastāvs labs, super puper truper, nu nevajag cilvēkiem spraust batonus.
Vēlreiz atkārtošos, es nevienam nepārmetu, kas ar ko mazgā, tikai runāju par pašu amway un sludināšanu, ka viss ir ideāli labs.