4. strādāju sociālajā dienestā, nevajag melot par 57 euro malkas naudu, tā aprēķinās pēc aizņemtā dzīvokļa platības. visu aprēķinot sanāk, ka ģimene dzīvo 20 kv.m. platībā. pilnīgi neiespējami piemiedz aci
Man ir piedāvājums, no kura tomēr nez kādēļ daudzi "badā dzīvojoši" rīdzinieki atsakās. Te laukos mums ir tukšs trīsistabu dzīvoklis (te tādu jau sen ir daudz) , kurā varat dzīvot, kamēr atradīsiet citu, piemērotāku mājvietu. Pārtika arī te būs lētāka, jo pieniņu var nopirkt pie saimnieces, var pat paši kaut ko izaudzēt sakņu dārzā, kamēr mazie dārza malā spēlējas smiltiņās. Bērnu dārziņš arī te ir patukšs un par brīvu. Kādēļ gan mirt Rīgā badā, ja var dzīvot laukos? Par elektrību un malku, protams, būs jāmaksā pašiem
11.08.2014 21:44
Silvija teica:
Nezinu, bet neticu nevienam vārdam, Rīgā soci apmaksā visu, gan dzīvokli, gan pabalstus kas pienākās, kaut vai arī īrē...šeit izskatās kaut kāda cita problēma...iesaku žurnālistiem aizbraukt un apsekot ģimeni un būs pavisam cits raksts, vienkārši neticu...
visu aprēķinot sanāk, ka ģimene dzīvo 20 kv.m. platībā. pilnīgi neiespējami piemiedz aci
Palasi pati uzmanīgāk - par īri jau arī nemaksā:)tur 1300 parāds iekrājies. Man patika runas stils - vīriņš, darbiņš, aldziņa uķi, puķi. Izskatās, ka meitenei baigi gribas tēlot cacu, bet nesanāk. Ieteikums autorei - saulīt - laiks uzņemties atbildību par savu dzīvi - Tev ir 2 bērni, ja
tatad tere menssi ap 480 euro..jo par dzivokli nemaksaa. Brinums ka elektribu neatlsedz un saimnieks ara nemet.
NM 20.08.2014 00:01
Kādu laiku atpakaļ šo pašu rakstu lasīju,ja nemaldos, mammamuntetiem.lv sadaļā-forums...tā ka gaudojošajai jaunkundzei ir pieeja netam!!! Bet pārtikai nepietiek...??? Saimniekot neprot. Bērnus žēl... bet pašu-nemaz ne.
Tiešām sajūta,ka ģimenē tā nauda kaut kur pazūd (lai nu cik viņa ir),ja īri nemaksā (kas lielai daļai mājsaimniecību sastāda vismaz 50% izdevumu)...tad man nav skaidrs kur nauda aiziet...apģērbu nepērk (kas pats par sevi nav nekas slikts...),ēdienu normālu ar ne. Ja vīrs strādā celtniecībā...šaubos,ka saņem minimālo..oficiāli visticamāk, bet kopumā...nu nezinu...ja nu vienīgi strādā pavisam darbus,kur nekādas rokas veiklības nav nepieciešamas.
Bērnus gan patiesi žēl...
ete 20.08.2014 14:02
Stāsts liekas izdomāts, lai izraisītu diskusiju kādam socioloģiskam pētījumam - jaušama profesionāla žurnālista ironiska notikumu izklāstīšanas maniere. Tikai daži pretrunīgi fakti - maksā īri un komunālos, ēšanai nesanāk, parādās īres parāds, vienalga nav ko ēst, tā džipa epizode muļķīgi iepīta, svara zaudēšanas epizode (pāris kg) smieklīga, sadzīves lietu dauzīšana arī drusciņ infantīla...
Es visu laiku esmu gribējusi vairākus bērniņus, bet nav pārliecības, ka spēsim nodrošināt mūsu ģimeni ar visu nepieciešamo.
"Skatoties pa logu, man blakus mašīnā brauc mammīte un bērniņš. Mammīte bija manā vecumā - 28 gadi. Sēž "Chrysler" džipā un smaida. Es nodomāju: "Man ir jābrauc diedelēt ēst bērniem, bet šai mammītei ir viss."
Tai māmiņai ar "Chrysler" džipu taču arī viss nenokrita no debess! Arī viņa acrīm redzot ir smagi strādājusi un ziedojusi daudz, lai pie tā visa tiktu. Un galu galā - kādēļ raksta autore par to visu nedomāja pirms ieņēma bērnu?nav jaasakaita citu nauda,bet jaadomaa ,kaa izrauties no situaacijas,kas pasus nospiez.