Sunītis

Reitings 62
Reģ: 19.07.2014
Sveikas!

Vai ir iespējams pārmācīt ~5gadu vecu takšu puiku. Lieta tāda, ka nopirkām viņu, jo ieprikšējie saimnieki devas "laimes zemi" meklēt. Sunītis čurā un kakā istabā, ir sists un atstāts laukā, bet tas nepalīdz.
Lūdzu palīdziet!

Paldies
13.08.2014 16:32 |

Reitings 142
Reģ: 01.06.2014
Nedrīkst stipri sist suni. Ja suns neklausa, vajag viegli iesist pa cisku, jo tur īsti nesāp. Tāpat arī nekādā gadījumā nedrīkst sist suni ar roku, jo rokām jāasociējas ar maigumu un mīlestību. Bet paņemt avīzi un nedaudz pieskarties sunim vajag. Citādāk suns nesapratīs, ka ir izdarījis kaut ko neriktīgu.
13.08.2014 16:49 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja suni grib ar sišanu sodīt tad tikai ar vienu priekšmetu, kā piemēram sarullēta avīze un ar roku nekad nedrīkst! Jo suns to priekšmetu ar kuru viņu soda uzskatīs par "ļauno" un to redzot arī atkāpsies, bet ja jūs ar roku sitiet suni tad tas suns sāks uzskatīt jūs kā to "ļauno" priekšmetu kas var novest pie tā ka suns no sava saimnieka baidās un pat no tā uztraukuma piečurā un piekakā māju.
13.08.2014 16:52 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Man arī nav suņa, bet es te nevienam neprasīju kas kuram ir. Nesen jau bija disksuija par takšiem utt...kaut kā tur maz tādu pareizo bija/
vispār te ir kur Harmony izpausties. viņas komenti takšu jautājumos ir vērā ņemami.
Daniela - uzraksti mož Harmony...citādāk tevi te par figviņuzina ko pataisīs- sadisti un varmāku.:D
13.08.2014 16:52 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Suņus nedrīkst pat iepērt. Tagad. Agrāk kaut kā neviens neiespringa, ja suni iepēra par sliktu uzvedību.
Tāpat kā ar sīčiem. Es bernībā pāris reizes dabūju pa pakaļu par grēkiem, bet tagad, nedod dievs, pieskarsies savam sīcim, uzreiz kaimiņi saķers galvas un uzsūtīs virsū bāriņtiesu ar mentiem.
13.08.2014 16:53 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
To, ka nogrēkojies, suns ļoti labi saprot no balss toņa vien, no kaunināšanas, paši labi saprot, ka ir sdusmojuši saimniekus.
Pāris reizes esmu satikusi tādus suņus, kas asti kājstarpē, nodurtu galvu bēg tiklīdz es paceļu kādu zariņu, lai novērstu sava suņa uzmanību (viņam patīk skriet pakaļ kociņiem). Nu šausmīgi tas ir.
13.08.2014 17:15 |

Reitings 62
Piekrītu Laine.
Ne jau es viņu zin ar koku dauzu vai ar roku gandrīz nositu. Ar avīzi nedaudz pa dibenu, jo liekas, ka viņš neko nesapratīs, esmu viņu kauninājusi, nelīdz...
13.08.2014 17:20 |

Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Taatad suns jutas pamest novaartaa, nevienam nevajadziigs un nepatiik vinjam vide kuraa uzturas, it iipashi ja js veel SITAT nabaga dzivnieku, churaashana maajaas ir pirmaa paziime, ka vinsh nav apmierinaats ar notiekosho. starpcitu takshi ir ljoti iipashi, vajag daudz miilestiibas
13.08.2014 17:21 |

Reitings 969
Cik ilgi suns ir pie jums? Iespējams, ka šādi viņš pauž stresu, vēl nav adaptējies jaunajās mājās/
13.08.2014 17:22 |

Reitings 62
Jolly_Angie no marta!
13.08.2014 17:26 |

Reitings 969
Nu tad adaptācijas vaina tā nav. Kā jau iepriekš minēts, iesaku sākt suņa veselības pārbaudīšanu.
13.08.2014 17:31 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Nu tak aarpraats, pasaka, ka šad tad iesit viegli ar avīzi pa pakļu (ko dara visi saimnieki), a jūs jau taisat drāmu, ka viņa sit no visa spēka un dara pāri dzīvniekam! To, ko dara viņa nemaz nevareetu nosaukt par sišanu. Bet cosmo daamas jau vienmeer pataisiis citus par sliktiem cilveekiem. :D
13.08.2014 17:32 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Esmu savējam iekniebusi ciskā :D Atceros, ka jaunības dienās sunce man ķērās kājā iekšā, vispār tāds wild variants ar viņu, kamēr neizmācījām un arī pati nenomierinājās. Toreiz iekodu viņai ķepā. Nopietni, bija tāds izmisums no tā tirāna, ka citu veidu nezināju. Tad mums abām uz mirkli bija tāds WTF moments. :D
13.08.2014 17:35 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
No savas pieredzes- maniem suņiem uzšaušana pa dibenu tieši rada pretēju efektu, ietiepjas vēl vairāk un cūcības dara vēl vairāk, ne jau velti te tika minēts, ka takši ir īpaši suņi, nevar noliegt. :D Manējie arī diezgan ilgi mēdza taisīt pelķes istabā, ne bieži, bet tomēr. Kad tas tika darīts, ieskatoties suncim acīs, mazliet nokaunināju, bez bļaušanas, bet tādā tonī, lai suns saprot, ka kaut kas ne tā izdarīts,un uzreiz ārā- tur katra pačurāšana bija uzslavas vērta. Pacietīgi mācīt, ko gan vēl var ieteikt. Un tā kā tas nenotiks uzreiz, tomēr drošības pēc atstāj kaut kur (nezinu, kā citi suņi, manējie peļķes vienmēr taisīja vienā un tajā pašā vietā) uz grīdas uzsūcošo paladziņu.
13.08.2014 18:38 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ā,re te ir atbilde par dzimumu.Vai pie ārsta ir bijis?Tā kaka viņam normāla?Nu tas ir,nav caurejas?Ar ko baro?Čurā tā riktīgi vai tikai pa stūriem pilina?Ja otrais-kastrēt,nebūs vēlme zīmēt teritoriju.Visas vietas,kur uzkakāts,uzčurāts tīrīt ar speciāliem smaku noņemošiem līdzekļiem,jo,lai arī tu varbūt nejūti,viņam tur pēc tualetes smaržo.
Cik ilgi tu ar viņu staigā?Minēji,ka 3x dienā,bet cik ilgi?
13.08.2014 19:04 |

Reitings 62
Harmony
Kaka normāla, nē, caureja nav. Barojam ar parastu barību (nosaukumu nezinu). Čurā riktīgi.
~15min!
13.08.2014 19:36 |

Reitings 1997
Tāpēc jau viņš kakā un čurā tev istabā,ka tu viņu tikai uz 15 minūtēm izved.Vienkārši nepaspēj visu izdarīt,kad tu jau ved iekšā.
Barība kaut kāda veikala lētā gala?
Rīcības plāns būtu staigāt ilgāk,pusstunda minimums,bet taksis ir aktīvs suns un tas,ko tu pašreiz dari ir viņa spīdzināšana,viņam vajag garas pastaigas!Vismaz pāris reizes nedēļā būtu jāiziet kārtīgā pastaigā uz 2 stundām,lai suns izkustās.Ideāli katru dienu vienu šādu garu pastaigu.
Aizvest pie vetārsta,varbūt kāds iekaisums,ja viņš pačurā ārā un pēc tam vēl iekšā riktīgi čurā-tas nav normāli.Pieaudzis suns var saturēt līdz 12 stundām,kas,protams,nav normāli,bet ja vajag var izturēt.
Varbūt dzer par daudz,kas varētu atkal vedināt domas uz,piemēram,cukura diabētu.Ja nekādu vainu nav,vienkārši ierobežot ūdens pieeju.
Barot 2x dienā,ja līdz šim viņam barība bija pieejama visu cauru dienu.No rīta un vakarā.Pēc ēšanas ved laukā.Lai padzerās pēc ēšanas,pa dienu atstāj viņam varbūt glāzi ūdens.
JA viņš kakā arī ārā un tomēr sakakājas vēl pēc tam istabā, jāmaina barība.Šī viņam neder,viņš to vienkārši pa otru galu laiž laukā,tāpēc arī kakā bezjēgā.Ja ārā nekakā vispār vienkārši staigā līdz pakakā.Un par to slavē!

Ja viņš istabā kārtojas tikai tad,kad neviens nav mājās iespējams viņš tādā veidā izrāda stresu vai vienkārši ieriebj par to,ka neņem līdzi.Tādā gadijumā iesaku pieradināt pie būra,lai pa dienu guļ tur.Normāls suns būrī nečurās un nekakās.Bet pirms tam OBLIGĀTI ir jāiet kārtīgā pastaigā,lai viņš visu paspēj izdarīt un nav tā,ka viss pa acīm un ausīm spiežas ārā.

Ja atnākot mājās konstatē,ka ir piečurāts/piekakāts-nelamā.Viņš tā pat nesaprot.Viņš to varbūt izdarija 5 minūtes pēc tavas aiziešanas ir pagājušas gandrīz 8 stundas(pieņemsim) un te tu pēkšņi ierodies un sāc sist.Viss,ko viņš no tā saprot ir,ka tev nepatīk,ka viņš ir priecīgs,ar to čupu un peļķi viņš to nesaista.Lamāt var tikai tad,ja pieķer to darām un arī ne jau sitot un bāžot degunu "nedarbā".Kauninot-pieved pie tā,kas sadarīts un dusmīgā balsī runā,rāj,visu viņi saprot arī pēc balss intonācijas.
13.08.2014 20:25 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Par balss intonāciju varu tikai piekrist, tas ir galvenais instruments komunikācijā ar suni. Žēl tos cilvēkus, kam balss skan samērā vienādi visu laiku. Man ar suni jau ir tik organiska saskarsme, ka viņš jau zin, kurā brīdī varu palikt dusmīga un kurā palaidnības ir tādas pa jokam un par tām man pašai nāk smiekli. Ir bijuši brīži, kad bezspēkā pārvelkos mājās, kaut ko noburkšķu, tad suns man neskrien pretī, zin, ka gribu, lai visi liek mierā. Bet tajās reizēs, kad iesperos pa durvīm priecīga un saucu "Pelītēēēē!", viņa skrien pretī un asti kustina tā, ka dibens iet pa gaisu. :) Tā kā suns tiešām pēc balss var noteikt ne tikai attieksmi pret viņu, bet arī saimnieka garastāvokli.
13.08.2014 20:40 |

Reitings 1997
Man envajag pat runāt,saprot tā pat,ka tagad mani labāk nebakstīt un vispār acīs nerādīties.
Jūt laikam
13.08.2014 20:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits