kaķītis

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sveikas.
Pie manis nonācis 2 mēnešus vecs kaķēns. Tpc no kaķu meitenēm vēlētos dzirdēt ieteikumus par visu iespējamo. Kādus pakaišus labāk pirkt un izdevīgāk? Kā ar pārtiku? Cik bieži un kādos daudzumos jādod slapjā pārtika? Ja kaķukam pūžņo actiņas, tad tīrīt ar kumelīšu tējiņu jeb tomēr vest pie doka? Un kā ar potēm? Cik, kad un kādas jātaisa? Ko darīt ar nadziņiem? Kaut kad vajag apgriezt jeb tas viņu iedzītu diskomfortā?Un kur Jūsu kaķuki vislabāk guļ? Vai ir jēga pirkt speciālo guļamo?

Atvainojos par jautājumu jūru, bet bet gribu būt laba kaķu mamma:)
12.08.2014 17:11 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
iemācīju, nopērkot, izsmidzināmu līdzekli kaķu pievilināšanai

Sintija_sk kas tas par līdzekli un kur to dabūji? Esmu dzirdējusi par tādu, bet vetārsts teica, ka nepalīdzot tāds, bet ja redz te piemērs, ka citiem palīdz. Es gribu pamēģināt. Un cik aptuveni maksā?
12.08.2014 17:42 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Lielum liels paldies visām meitenēm, kas man atbild:-) Es Jau uzreiz nopirku viņam lielo iepakojumu Royal Canin, kas domāts tieši mazuļiem. It kā ēd, bet stāvākā sajūsmā no tās pašas firmas tikai slapjā veida pārtikas. Motivation it kā ieteica arī pieniņu, bet mana mamma it kā esot dzirdējusi, ka kaķiem piens it kā pūšot vēderu, teica, lai nedodot, bet tagad esmu apmulsusi:-D Mani vēl interesē arī tas- vai jau tik maziņam var papildus dot kaut kādu cilvēkveidīgo pārtiku( sieru, biezpienu, gaļiņu utt.) ? :-)
12.08.2014 17:47 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Lapsiņa, nav vēlams dot kaķītim cilvēku barību, pietiek jau ar to, ka paši čakarējam sev veselību ar to, ko ēdam. :D Lai gan manējais retu reizi dabon pamieloties ar bērnu aknu pastēti vai kādu jogurtu. :D
12.08.2014 17:50 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Par to pūšanu neesmu dzirdējusi, varbūt pūš, ja kopā ar ko citu dod klāt. Cik esmu lējusi nelielā bļodiņā, vienmēr visu uzreiz izlok un nekādas izmaiņas vēdera izejā neesmu manījusi :-D bet ja Tava mamma to droši zin, tad labāk nedod. Uzreiz mazam droši vien nevajadzētu daudz dot sauso pārtiku un gaļu, es tā domāju. A un par sauso barību- kad baro, tad klāt obligāti vienmēr ūdenim arī jābūt, jo tad gan pūšās zarnas, ja nav ūdens klāt, ko padzerties.
12.08.2014 17:52 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
pakaišus labāk pirkt un izdevīgāk

Savam kaķim lietojam tikai silikona pakaišus, labi noņem smakas un nav jātīra kaste katru dienu (ikdienā tikai kakas tiek savāktas).
Kā ar pārtiku?

Mūsējais atzīst par labu esam tikai sauso barību (Pro Plan mājas kaķiem), slapjo labi ja vienu reizi mēnesī nomuļā. Iepriekšējam kaķim ēst devām divas reizes dienā, jo viņš bija rīma :D Tagadējam visu laiku trauciņā stāv barība.
Ja kaķukam pūžņo actiņas

Protams turpini tās tīrīt, bet nu es noteikti dokam atrādītu.
Un kā ar potēm?

Tā kā ārā nelaižam, tad iztiekam bez potēm.
Ko darīt ar nadziņiem?

Nagus negriežam, pats tos veiksmīgi asina vienā konkrētā paklāja stūrī. Un kad sev manikīru taisu, tad parasti arī viņam apvīlēju nedaudz. Viņa mums caca :D
Un kur Jūsu kaķuki vislabāk guļ?

Vislabāk viņš guļ tur, kur to darīt nedrīkst :D Neko īpašu pirkt nav nepieciešams, jo tāpat nevietā atstātas izejas drēbes vai melnas drēbes būs krietni labāka guļvieta :D
12.08.2014 17:53 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Manam kaķim patīk gulēt uz printera.
12.08.2014 17:54 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
pienu labāk nedod, būs caureja :D nu pārsvarā ir kaķiem no piena caureja.

un kādu mazu, sagriestu smalku gaļiņu vari pacienāt, bet ne bieži, manējiem garšo vēl svaiga akniņa.
12.08.2014 18:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)