Mājdzīvnieciņš.

Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Sveikas! Tākā draugs ir pilnīgi un galīgi pret kaķi,nolēmu panemt kādu dzīvnieciņu būrī. Svārstos starp žurciņu un kāmīti. Abi liekas nenormāli mīluļi,bet kuru izvēlētos Jūs? :)
12.08.2014 16:00 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Ja būtu jāizvēlas no būrī turamajiem dzīvnieciņiem, tad ņemtu šinsillu, taču ja runā par mazajiem, tad laikam, ka žurciņu.
Kad biju maza, tad kaimiņu meitenei piederēja divi kāmīši. Puika un meitene. Pat bērneļi sadzima. Taču kādu dienu kāmju meitene nomira un tās pašas dienas vakarā arī puika, lai gan bija žiperīgs un veselīgs. No skumjām? Nezinu. Atceros kā pārdzīvoju, tāpēc būtu bailes ņemt kāmi, jo baidītos, ka arī pēc kāda neilga laiciņa neaiziet aizsaulē.
Ar degu man arī ne visai patīkamas atmiņas saistās. Kad studiju laikā ar vēl vienu meiteni īrējām vienistabas dzīvokli, kopā ar mums istabā mitinājās arī meitenes degu pele. Tā nu visā krāšņumā izbaudīju viņas niķus un stiķus. Rokās nekad neļāva sevi ņemt, pirkstos koda līdz asinīm, bet naktīs reizēm nezināju kur lai to būri liek, jo tieši naktīs tika grauztas restes, stundām ilgi skriets pa ritentiņu, beigu beigās sagrauza būra pamatni tā, ka izmuka ārā un, ņemot vērā viņas paradumu kost rokās, ķeršanas operācija bija gana nepatīkama.
Ar žurkām ir pozitīvāka pieredze. Pašai nav bijušas, taču tās, kuras gadījies apmīļot, bijušas gudras un, ja tā var teikt par žurku, tad ļoti pieklājīgas. :D
Taču katrs gadījums, protams, ir individuāls. Te tik padalījos ar savu pieredzi.
Pati apsveru domu iegādāties bruņurupuci, lēnām briestu šādam solim. :)
12.08.2014 23:25 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Nu mana trušu princese 9 gadu laikā ir iznīcinājusi tikai 1 telefona lādētāju, 1 stacionārā telefona vadu un vienam palagam uztaisījusi "mežģīnes" :D pārējais viss kārtībā, nekādu problēmu :)
13.08.2014 09:07 |

Reitings 1364
Laikam izvēlējos par labu žurciņai,bet ar iegādi vel nesteigšos.

Ko labāk izvēlēties,žurku meiteni vai žurku puisi? Kuram raksturs labāks? Vai arī veikalā iedos,kas pagadās? :D
13.08.2014 09:13 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Ar kāmi ir tā, ka guļ visu dienu un tikai, tad, kad ej gulēt pieceļas kāmis. Degu ir gudri un mīļi, beet grauž restes :@
Ņem jūras cūciņu. Tik feini dzīvnieki! Kad atnāk mājās kāds spiedz no priekiem, var laist pa māju un kad grib nokārtoties vai kaut ko uzkost iekāpj atpakaļ būdiņā. Patīk čučēt gultā, kad ir ietīta sedziņā :D tad labsajūtā zobus klabina :D forši dzīvnieki :D vēl cūciņai patīk zagt pa kluso kaķa barību. Nu tas tā :)
13.08.2014 10:20 |

Reitings 242
Reģ: 02.03.2014
cūciņa ir lieliska, rukšķ un guļ klēpī, ēd visu, jāved pastaigās, dikti jauki :)
13.08.2014 10:21 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Nu nezinu par to būra smirdēšanu jūras cūkai. Manējai ir granulas. Un tīru ik pēc nedēļas. Nekas nesmird :S
13.08.2014 10:23 |

Reitings 1364
Atkārtošu jautājumu - kuram raksturiņš labāks,žurku meiteni vai puisim? Vai tas īpaši neatšķiras?
13.08.2014 12:00 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Man ir bijuši pieminētie dzīvnieki:

žurkas bija divas abi puikas- neko sliku nevaru teikt, bija mīlīgas varēja gan pamīlot, gan pabarot no rokas utt, bet žurkai ir ipatnējs aromāts, ar to jārēķinas, arī ja būri tīra kārtigi, es tīrīju katru dienu, bet smarža tik un tā bija. Ar meitenītēm, kas pirktas veikalā var būt problēma, ka nopirksi jau grūtu un tad būs daudz žūrkulēni :D

Kāmis- dumšs, bailīgs, samīļot nevar, smird vairāk kā žurka, manējais iemācījās ataisīt būri, un tika kaķa nagos :(

Jūras cūciņa, super skaists dzīvnieks, tīrīgs, var samīļot, bet no rīta kviec/ svilpj, kad grib ēst, tas gan bija kaitinoši, bet iedod paprikas serdi ar sēkliņam un tad miers uz visu dienu :)

liel;aka poblēma dzīves ilgums, ļoti mazs, un diemžēl bieži piemetas visādas slim;ibas, kuras diemžēl nevar ārstet, bieži sanāca skumt , kad nomira.
13.08.2014 12:14 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Elīza. - domāju, ka labāk zurciņa, jo žurciņš jau tāpat kā trusis, runcis utt stingrāk iezīmēs teritoriju ;) par raksturiem nezinu, paziņai ir tikai meitenes bijušas, visas mīļas.
13.08.2014 12:19 |

10 gadi
Reitings 3217
Reģ: 13.11.2011
es gribētu sev bruņurupuci.
13.08.2014 13:02 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
žurkas ir gudri dzīvnieki- mani atbaida viņu aste, bet nevaru noliegt, ka gudri. visādus trikus var samācīt.

Kāmis ir amizants- vienmēr nāk smiekli, kad viņi bāz visu sev aiz vaigiem. Citreiz tā, ka pakaļgals ceļas augšā , jo ir disbalans salīdzinot ar priekšgalu. Samīļot īsti nevar..ir tādi mazāki.

Truši mīlīgi izskatās, bet man traucē tas, ka viņi ir nakts dzīvnieki + visu ko grauž. Tapetes viesistabā mēdza dīrāt, vadus grauza...pie tam bija nešpetna rakstura trāpījies- koda.

Plus ..visiem tomēr ir sava specifiskā smaka, lai kā arī neuzturētu tīrību.
13.08.2014 13:39 |

10 gadi
Reitings 84
Reģ: 23.03.2012
Pati esmu nesen iegādājusies žurciņu (meitenīti). Man gan trāpījās tāds sarežģīts dzīvnieciņš – ļoti bailīga, tramīga, slimīga, īpaši nevēlas socializēties. Spēju tik skraidīt pie vetārsta. Bet vienalga man mīļa. Smaku nekādu nejūtu, varbūt reizēm, ja deguns pie paša būra. Būri vienreiz nedēļā izmazgāju visu, ik pa pāris dienām patīru, kas nu vajadzīgs. Izmantoju siena granulas, tāpēc būris smaržo pēc siena. Ja pērc žurciņu zooveikalā, man ir daži ieteikumi. Skaties, lai dzīvnieciņš ir jautrs, sabiedrisks, spēlējas, nevis tikai slēpjas un baidās kā manējā. Pajautā, ar kādu barību viņus veikalā baro, un sākumā dod to pašu – būs vieglāk adaptēties. Man šķiet, ka vislabāk ņemt divus žurku bērniņus (viena dzimuma) – būs mazāk stresa jaunajās mājās, žurciņām nebūs garlaicīgi. Tikai jāpaseko, lai žurciņas jau veikalā ir savā starpā saticīgas. Ja gribas, lai žurka vairāk kontaktējas ar Tevi, tad, protams, vienu. Par dzimumu – nezinu, man šķiet, katra žurka ir individuāla. Tēviņiem laikam izteiktāka smaka. Ārzemju saitos lasīju, ka tēviņi esot mīlīgāki un vairāk pieķeras saimniekam, bet mātītes – neatkarīgākas. Nezinu, vai tā ir.
13.08.2014 14:11 |

Reitings 1364
Ākdievs,esmu starā jau par domu vien,ka man būs žurciņa. Nespēju sagaidīt,kad būs mājās. :)
13.08.2014 14:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits