Pati esmu nesen iegādājusies žurciņu (meitenīti). Man gan trāpījās tāds sarežģīts dzīvnieciņš – ļoti bailīga, tramīga, slimīga, īpaši nevēlas socializēties. Spēju tik skraidīt pie vetārsta. Bet vienalga man mīļa. Smaku nekādu nejūtu, varbūt reizēm, ja deguns pie paša būra. Būri vienreiz nedēļā izmazgāju visu, ik pa pāris dienām patīru, kas nu vajadzīgs. Izmantoju siena granulas, tāpēc būris smaržo pēc siena. Ja pērc žurciņu zooveikalā, man ir daži ieteikumi. Skaties, lai dzīvnieciņš ir jautrs, sabiedrisks, spēlējas, nevis tikai slēpjas un baidās kā manējā. Pajautā, ar kādu barību viņus veikalā baro, un sākumā dod to pašu – būs vieglāk adaptēties. Man šķiet, ka vislabāk ņemt divus žurku bērniņus (viena dzimuma) – būs mazāk stresa jaunajās mājās, žurciņām nebūs garlaicīgi. Tikai jāpaseko, lai žurciņas jau veikalā ir savā starpā saticīgas. Ja gribas, lai žurka vairāk kontaktējas ar Tevi, tad, protams, vienu. Par dzimumu – nezinu, man šķiet, katra žurka ir individuāla. Tēviņiem laikam izteiktāka smaka. Ārzemju saitos lasīju, ka tēviņi esot mīlīgāki un vairāk pieķeras saimniekam, bet mātītes – neatkarīgākas. Nezinu, vai tā ir.