Ir bijusi žurka, bērnībā. Būrī tikai pa nakti dzīvoja un nekakāja arī pa visurieni, bet vienā vietā, kur visu varēja savākt smuki, bet, jā.. ja viņa tev būrī dzīvos, tad ar smaku būs kā būs, jo žurciņas diezgan pamatīgi smird. (pieņemu, ka katru dienu skaidas nemainīsi)
Nezinu vai man bija brīnumžurka, bet arī neko izņemot vecas gultas veļas kasti negrauza.
Ja ņem, tad ņem 2 žurciņas uzreiz un palielu būri. (ieteiktu pasūtīt no interneta, vienreiz skatījos, ka tur tik interesanti un nebūt dārgi būri tieši priekš mazajiem grauzējiem)
Un mana žurka arī man no pakaļas skraidīja pagalmā un prom nebēga + vēl ideāli atsaucās uz savu vārdu vienmēr skrēja gulēt man klēpī.
Tagad ir trusis. Vispār nesmird NEKAS. Man neviens neiestāstīs, ka truši smird. Smird, ja ir slinki saimnieki.
Iemāciju trusim apmeklēt kasti + tā ir paštaisīta koka kaste, kur viņš arī zobus asina.
Man trusis nav grauzis vēl nevienas tapetes. Vadus mierīgi var izolēt ar dzelzs stieplītēm, jo tie gan viņiem NENORMĀLI patīk.
Blakus gan neguļ, bet kājgalī vienmēr var sataustīt kko pūkainu pa nakti. :D Vispār priecājos, ka man trusis tīri gudrs. Skrien augšā, lejā pa trepēm, jo viņas stūrītis atrodas 2.stāvā. Kad atveru ledusskapi, tad šis ar uzreiz ir klāt, jo gaida kādu bumbieri vai ābolu.
Kārtis arī prot spēlēt. Ideāls dzīvnieks. Protams, varētu būt ļoti līdzīgs jūrascūciņai.
Par būri: Nenopirku viņam lielu būri, jo bija baigi mazs un man tāpat gribējās koka un daudz lielāku, bet tagad trusis ir tik kulturāls, ka būris nav nepieciešams. Tagad mazais burčiks ir ideāls pārbraucieniem.
Un vēl par būriem - tik ilgi pētīju internetā visādus milzu būrus, kamēr izspriedu, ka cik tur tā darba aizbraukt uz laukiem un uznaglot, smuki nokrāsot - tieši tādu kā pašam gribas vai pēc bildes, nevis maksāt 100 un vairāk euro.
Atsaucoties uz Rene teikto par būra traucēšanu vai kā, tad man gan tieši gribas smuku vietiņu stūrī speciāli trusim, nevis visādus pašmeistarotus brīnumus kā tas tagad ir. :D
Vai kādu pasaku es sarakstīju, pilnīgi pašai prieks! :D