Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sviesta pupiņas

 
Reitings 865
Reģ: 21.08.2010
Sveikas!

Padalieties, kā jums vislabāk garšo sviesta pupiņas :)

Gribās šodien kaut ko gardu un interesantu no viņām uztaisīt :)
12.08.2014 13:21 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es parasti pa vienkāršo izvāru viņas ūdenī un tad ar drusku sviestiņu apcepu pannā :D
12.08.2014 13:24 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Izvāru, tad apcepu olīveļļā kopā ar saspiestu ķiploku.
12.08.2014 13:26 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
s parasti pa vienkāršo izvāru viņas ūdenī un tad ar drusku sviestiņu apcepu pannā
+


pāri pārleju siera merci:)
12.08.2014 13:26 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
cik ilgi ir jāvāra sviesta pupas?
12.08.2014 13:27 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
sviesta pupiņas ar kūpinātu sieru


Sviesta pupiņas jau pašas par sevi ir gardum gardas, tomēr, lai gavēņa laiku padarītu krāsaināku var tak arī pamēģināt kaut ko jaunu.

Saldētas sviesta pupiņas – 2 saujas

Sīpoli – 2 gab.

Olīveļļa – 1 ēdamkarote

Sviests – 1 ēdamkarote

Kūpinātais siers – 100 g

Saldais krējums – 70 g

Pētersīļi – 1 bunte

Uzkarsē pannu, eļļas un sviesta maisījumā liec apcepties sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, pacep īsu brīdi, tad visam pievieno arī saldo krējumu.

Nogriez plītij uguni, pievieno rīvētu kūpināto sieru, sakapātas pētersīļu lapas. GATAVS.
12.08.2014 13:28 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
piparene, man šķiet kādas 15 min. Principā kamēr mīkstas :D bet tas ātri notiek.
12.08.2014 13:28 |
 
Reitings 865
Reģ: 21.08.2010
Nu jā, tādu recepti ar piekopju :) Pašai ļoti garšo un olu vēl pāri.

Piparene, es laikam vāru kādas 10 min, kamēr mīkstas, bet nejūk ārā vēl. Uz čuhu :)
12.08.2014 13:29 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
cik ilgi ir jāvāra sviesta pupas?


Es parasti vienkārši paņemu un pagaršoju viņas, kad mīkstas tad ar gatavas. Tā citreiz ļoti ātri izvārās, bet te pēdējo reizi reāli 20 min vārīju kamēr bija normālas :D
12.08.2014 13:29 |
 
Reitings 24
Reģ: 12.08.2014
Kubiete ar resno joker atkal saēdīsies un piepirdīs telpu :D
12.08.2014 13:29 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
15-20 min jāvāra.
Es pēdējo reizi taisīju pēc receprtes no četrām sezonām:
Novāri pupiņas, uz pannas sakarsē svistu, 5 min apcep pupiņas, tad pievieno 2 ēdamkarotes zemesriesktu sviesta, samaisi, tad 3 ēdamkarotes tomātu pastas (es ņēmu Selection by Rimi) + mazliet kajenas piparu. Ļoti garšīgi, tikai vīram prasījās vēl klāt gaļa :)
12.08.2014 13:30 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Kubiete ar resno joker atkal saēdīsies un piepirdīs telpu


IGNORE :D
12.08.2014 13:30 |
 
Reitings 24
Reģ: 12.08.2014
IGNORE tu jau gadiem liec savai vielmaiņai :D
12.08.2014 13:31 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
IGNORE tu jau gadiem liec savai vielmaiņai

IGNORE :D
12.08.2014 13:34 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
12.08.2014 13:35 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Sviesta pupiņas ar pikantajām liellopu gaļas strēmelītēm



http://piegalda.lv/recepte/sviesta-pupinas-ar-pikantajam-liellopu-galas-stremelitem/
12.08.2014 13:36 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012

Sviestā apceptas sviesta pupiņas ar rīvmaizi




Sviesta pupiņas noskalo, nogriež galiņus un liek verdošā sālsūdenī. Vāra ~10 minūtes, tikai tik daudz, lai pupiņas ir mīkstas, bet nejūk. Tad pupiņas nokāš un liek pannā, kurā izkausēts sviests, cep pāris minūtes līdz pupiņas zeltaini brūnas. Beigās pārkaisa rīvmaizi un visu samaisa.
12.08.2014 13:37 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Sviesta pupiņas bulgāru gaumē



Sviesta pupiņas sagrieziet gabaliņos un vāriet sālsūdenī 3 minūtes. Tad lieciet sietā, lai notek liekais ūdens. Speķi sagrieziet plānās šķēlītes un apcepiet līdz zeltainam brūnumam.

Lai pagatavotu mērci, taukus, kas palika pāri pēc speķa cepšanas, sajauciet ar etiķi, vīnu, sinepēm, cukuru, sāli un pipariem. Papriku sagrieziet un apcepiet, līdz tā kļūst mīksta. Tad kopā ar pupiņām pievienojiet mērcei un sildiet 1 minūti. Garnējiet ar vārītiem kartupeļiem, apberiet ar timiānu un pasniedziet ar speķi.
12.08.2014 13:38 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Siltie gaileņu salāti ar sviesta pupiņām



http://www.lindasvirtuve.lv/majas/2013/07/29/siltie-gailenu-salati
12.08.2014 13:40 |
 
10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Es novāru, bet tā, lai vēl nav galīgi mīkstas, jo man nepatīk, ja ir tā, ka jau saceptas sāk jukt laukā. Cepu uz pannas (bez sviesta un eļļas) kamēr aprauj brūnumu apkaisot ar Santa Maria kartupeļu garšvielu (tāda sarkana), kad apbrūninātas, tad apkaisu ar sieru un vēl apcepu :) citreiz sajaucu sieru ar olu.
12.08.2014 13:40 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
zoomzoomzoom, tā garšviela ir garšas pastiprinātājiem.
12.08.2014 13:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits