Saprotu Tevi, man tagad ir tieši tas pats attiecībā uz svaru un izskatu vispār. :D Gribas pārmaiņas, bet grūti piespiest piepūlēties.
Attiecībā uz sportu varu ieteikt atrast kaut ko, kas patīk un izraisa labas emocijas, piemēram, skriešana kā tāda man nepatīk, taču patīk komandu spēles, velo u.c. aktivitātes, varbūt sakt ar kaut ko tādu vispirms. Taču kopumā galvenais ir izveidot pieradumu, ar laiku no visa rodas atkarība. Kad sāku tikko braukt ar velo, tad sākumā sāpēja dibens, ceļi, taču vēlāk vairs nejutu ne sāpes, ne ko, ja vairākas dienas nebiju braukusi, jutu tādu nemieru, ka gribas braukt.
Tas pats uz ēdienu. Sākumā mazliet jāpiespiežas, lai sāktu ēst veselīgak. Ja dažas nedēļas samazināsi cukura daudzumu, velāk apēdot kaut ko saldu, liksies ļooooti salds un daudz nemaz nespēsi apēst. Es cenšos saldumus kompensēt ar citam lietam, kas garso - arbūzs, ķirši, tomēr labak nekā tīrs cukurs. Vel esmu pamanījusi, ja pamatēdiens ir ļoti garsigs, saldumus nemaz neprasās. Tādat jāčenšas ēst garšīgi ikdienā.