Vai jūs sportojat?

Reitings 30
Reģ: 06.08.2014
Vēlējos pajautāt, cik daudzas no foruma dalībniecēm pašas nodarbojas ar sportu? Ja nodarbojas, tad ar kādu spota veidu un cik bieži, un ar kādu mērķi?
07.08.2014 00:07 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
krista - uzpūstie kačoki ir vispār izņēmums it visam :D tur pat nevar runāt par kaut kadu normālu muskuļa fizioloģiju... :D
un spēka treniņi un muskuļu audzesana - kāda īsti tam ir atšķirība? kā tu to domāji? :)
jo spēka treniņi - es saprotu - trenažieru zāle, kur tu ar kaut kādu pretestību (visbiežāk svariem) atkārto vingrinājumus konkrētām muskulu grupam ar konkretu svaru, tempu un intervalu, tas pats - kačokiem muskulu audzesanai. doma viena - progreseet un pārcelties uz smagakiem svariem. cits kaut kas ir spēks un izturība, jā . tur nu gan atšķirsies trenina gaita un rezultats, tur muskulis neaugs, tur trenes kardio-vaskulāro sistemu! :)
definīcija muskuļa spēkam vispār ir - muskuļa spēja attīstīti maksimālu sasprindzinājumu vai pacelt maksimāl nastu. tā kā.. un principā no lekcijām jārēkina konkrētus kg uz cm2 muskuļa fiz.šķērsgriezuma laukumā. tā kā visu liekot kopa nu nekādi nevar atdalīt spēku no muskuļa lieluma.
07.08.2014 23:27 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
D.V nu, ja cilveks tajā visā nav iedziļinājies un speciāli mācījies, tad ir kā ir... visādus brīnumus var dzirdēt no cilvēkiem , kas sākas - reāli dzīvē ir ta :D

esmu pilniiigi 100% pārliecinata, ka loti daudzas tēmas, kuras es neesmu tik erudita man ari šķistu daudzas lietas pilnīgi nepareizas, bet katra izvele - uztvert un ieklausities informacija vai spiest tikai uz savu taisnibu! :)
07.08.2014 23:34 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
vasaras_beerns Diemžēl ļoti liela daļa informācijas, ko pasniedz skolās arī jau ir novecojusi, bet pa lielam - Tev taisnība.
07.08.2014 23:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Speeka un muskulju masas treninji atskjiraas atkaartojumu skaitaa, svara zinjaa, aatrumaa un pauzju garumaa. Ar tiem pashiem trenazieriem var pat "nodedzinaat" muskuli.
Muskuļi un spēks iet roku rokā. Lai muskuļi augtu, tiem pakāpeniski jādod lielāks slogs, ko celt, attiecīgi, jo lielāks muskulis, jo lielāks būs svars, kuru tas spēs pacelt.
Steroīdi vai nē - tie nedod absolūti nekādu mistisko muskuļu piepūšanos bez spēka. Tie palīdz muskuļiem ātrāk sadzīt, ļauj ķermenim augstākā % izmantot uzņemtās barības vielas un kāpt pāri organisma ''naturālajām'' augšanas spējām. Teiksim, jo vairāk testesterona organismā, jo vairāk muskuļmasas tas spēs uzaudzēt.

Tiiri teoreetiski jaa, bet bet nu tur no patiesaa speeka ir maz. Var uztaisiit izraavienu ar svaru, bet ne to notureet, jo burbulji parasti neteeree laiku tam, lai kaut cik ieguutu minimaalu izturiibu. Taapeec kopumaa tur vien taads uzpuutenis ir, kursh iespeejams, pat kartupelju maisa stiepshanaa zaudees lauku omei.
07.08.2014 23:42 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
No ''izrāviena'' muskulis neaugs. Muskulis aug no hipertrofijas. Jo labāks ''time under tension'', jo lielāku masas pieaugumu var sagaidīt, tāpēc nē - ome gan priekšā šoreiz nebūs. Par izturību arī nav vērts strīdēties, jo kultūristiem, Jūsu tā dēvētajiem ''uzpūteņiem'' viņa ir. Sirdis arī ir izturīgas un veselas, jo kardio treniņi lielajiem puikām nav sveša lieta un gatavojoties sacensībām tie jāpiekopj pastiprināti.

Ai, te garās runās nav vērts izplūst. Dāmas, kurām tiešām ieinteresēs, kā tad īsti ir, paskatīsies dziļāk, nevis spriedīs pēc veciem stereotipiem.
07.08.2014 23:47 |

Reitings 9169
No ''izrāviena'' muskulis neaugs. Muskulis aug no hipertrofijas. Jo labāks ''time under tension'', jo lielāku masas pieaugumu var sagaidīt, tāpēc nē - ome gan priekšā šoreiz nebūs. Par izturību arī nav vērts strīdēties, jo kultūristiem, Jūsu tā dēvētajiem ''uzpūteņiem'' viņa ir.

Un kas tavupraat rada hipertrofiju?
Par uzpuutenjiem gan pastriideeshos. Agraak kaapu kalnos grupaas. Bija arii shad tad uzpuutenji, kur skaidri var redzeet, ka tur ir steroidi lietoti. Tie arii beigaas vilkaas kaa nabadzinji rindaa aiz naskajiem pensionaariem.
08.08.2014 00:01 |

Reitings 136
Reģ: 03.08.2014
es ar to visu esmu nopietni nodarbojies.

spēks, muskuļā masa un izturība tiek trenēta dažādi. D.V sprinteri nav maratonisti un maratonisti nav sprinteri. To diezgan skaidri vajag saprast. Taisnība ir, ka iesācējs paceļ visu pamazām sākot ar sirdsdarbību un spēju intesīvāk strādāt, bet cilvēki , kas trenējas spēkas trenējas stipri atšķirīgāk no tiem, kas masai.

Gari nav ko rakstīt, jo es to adresēju gaisam.
Atšķirās seti un pats workout, bet pamatā ko katram jāzin, ka viss slēpjas piegājienu skaitā.

1-6x spēks
6-12x muskuļa masa
12- izturība
stingras robežas, protams, nav
tātad, ja Tu cel stieni ko vari pacelt augstākais 3 reizes Tu strādā uz spēku, ja Tu jau vari pievilkties 15 reizes, tad jau vairāk sāc trenēt izturību.
08.08.2014 00:03 |

Reitings 136
Krista, kūltūristi nav izturīgi, īpaši uz garām pastaigām vai skriešanām - masa liela, ķermenis nav būvēts tam, bet lielākais tabu cilvēkiem ir, ka tie ir uzpūsti un nav spēka - spēks ir mežonīgs.
08.08.2014 00:05 |

Reitings 9169
Krista, kūltūristi nav izturīgi, īpaši uz garām pastaigām vai skriešanām - masa liela, ķermenis nav būvēts tam, bet lielākais tabu cilvēkiem ir, ka tie ir uzpūsti un nav spēka - spēks ir mežonīgs.

Jaa, bet tas speeks ir limiteets tai zinjaa, ka aatri beidzaas. Pacelt var, bet ne notureet.
08.08.2014 00:13 |

Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Steroīdi taču tiek lietoti, lai palielinātu spēku, kā rezultātā var pacelt lielākus smagumus, trenēties ar smagākiem svariem un radīt lielāku muskuļu hipertrofiju. Piekrītu tam, ka muskuļu apjoms un spēks iet roku rokā! Protams, var trenēt arī muskuļu izturību (ar lielāku atkārtojumu skaitu katram vingrinājumam), bet pārsvarā bodybuilderi trenē spēku - ar lieliem svariem un mazu atkārtojumu skaitu.
08.08.2014 00:17 |

Reitings 136
Krista, tagad Tu runā muļķības. Neiet runa par noturēšanu, bet viņiem tam spēks ir. Pie noturēšanas strādā atsevišķi muskuļi un cīpslas, kas viņiem ir uztrenētas.

ja Tu runā par to izturību ir arī viņiem izturība tajā spēka ziņā, bet kā teicu iešana un skriešana nav īstais lauciņš. Ķermeņa uzbūve nekam nederīga. Masa lieka + vēl kājas bieži kūltūristi vismazāk trenē. Ja cilvēks bieži, viņam cita figūra, dupsītis kā man.
08.08.2014 00:18 |

Reitings 136
Lee, bodtbuilderu atkārtojumu skaits 10-12 - dažiem līdz 8 , ne zemāk. Tā nav īsti iešana uz spēku. Spēks aug, bet tie muskuļi stipri pa priekšu salīdzinoši ar oldschool powerlifteram. Ja ej uz zāli, paskaties cik ceļ tie večuki ar lielajie punčiem un salīdzini krūtis ar saldajiem bodybuilderiem. Roku rokā, bet tas uz ko strādā ir no svara.
08.08.2014 00:21 |

Reitings 2832
Zno, zinu, zinu, ka pārsvarā ir 8-12 atkārtojumi, man to vari neskaidrot, pati darbojos šajā lauciņā ;) Un arī pati tā trenējos :D
Bet tas nenozīmē, ka spēks neaug, lai gan mērķis tā trenējoties primārais ir muskuļu hipertrofija, tomēr svari tiek palielināti, lai ir progress un spēks arī pieaug. :)
08.08.2014 00:27 |

Reitings 136
pietupieni, pietupieni un vēlreiz pietupieni

savam vīrietim un zāles kontingentam pa prieku :D
08.08.2014 00:29 |

Reitings 9169
Krista, tagad Tu runā muļķības. Neiet runa par noturēšanu, bet viņiem tam spēks ir. Pie noturēšanas strādā atsevišķi muskuļi un cīpslas, kas viņiem ir uztrenētas.

No kurienes vinjiem tas speeks notureeshanai radiisies, ja vinji to netrenee?
08.08.2014 00:31 |

Reitings 2832
tieši šodien man bija kāju treniņš un mani mīļie pietupieni. :D
08.08.2014 00:32 |

Reitings 9169
Rutiina vispaar ir shad tad jaapamaina, ar vieniem un tiem pashiem vingrojumiem un 8-12 atkaartojumiem taalu netiksi, pat ja svarus liksi klaat.
08.08.2014 00:34 |

Reitings 136
tas tiek trenēts līdz ar vingrinājumiem, saproti to , ka cilvēks uzceļot stieni viņu tur un līdz ar to trenējas tie balsta muskuļi. Var viņš noturēt svaru, arī daudz var to cilāt, ir tādi , kas pat pieraduši pie 2h workoutiem un kalorijas tiek sadedzinātas daudz, bet diemžēl 1 h intensīvi paskriet ir vairumam problēma. Kājas vispār vairumam ir problēma. Bet cilvēki ir visādi, Kovals - šķēpmetējs ir ļoti vispusīgs, smaks, muskuļots, laba izturība, bet retums. Vairums jau uzdzen to bicīti un krūtis un ir apmierināti.
08.08.2014 00:36 |

Reitings 136
man pēc kājam parasti bija tik laba sajūta, nezinu vai meitenēm tas pats, bet es mīlu to sajūta , kad muskuļi sāp, kājas trīc :D sajūta, ka esi strādājis. Fitnesa meitenes ir forša un seksīga lieta, bet , kad aizraujas, es bēgu, bet nav ko par mani satraukties, rindda jau man šķiet, ka būtu.
08.08.2014 00:38 |

Reitings 2832
Krista, man piemēram, kopš trenējos, pavisam noteikti ir gan spēks, gan muskuļu masa nākusi klāt, taisu vidēji tos 8-12 atkārtojumus, 3-4 setus katram vingrinājumam, svaru palielinu un mainu arī vingrinājumus + uztaisu arī kādu funkcionālo treniņu, protams arī aerobie treniņi :)
Tā kā man progress ir ar tādiem treniņiem :)
08.08.2014 00:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)