Vai jūs sportojat?

Reitings 30
Reģ: 06.08.2014
Vēlējos pajautāt, cik daudzas no foruma dalībniecēm pašas nodarbojas ar sportu? Ja nodarbojas, tad ar kādu spota veidu un cik bieži, un ar kādu mērķi?
07.08.2014 00:07 |

Reitings 165
Reģ: 01.07.2014
savu laiku spēlēju futbolu, bet veselības dēļ nācā atmest ar roku. gribētos ļoti pasportot, taču kaut kā vienai pašai ļoti grūti saņemties. doma galvā ir, bet apstājos pie tā, ka ir jāsaģērbjas. :D tiešām neesmu izdomājusi stimulu vēl, lai to darītu ( mani neinteresē kā svara nomsešana un muskuļu audzēšana). vairāk dodu priekšroku sportaveidiem, tāpēc kā līdz esmu draugu kompānijā, t.i., vismaz 1-2 x nedēļā dodos uzspēlēt volejbolu, un arī uzspēlējam visādas citas spēles ar bumbu. galvenokārt tiecamies uz jautrību un kaut ko padarīt, nav noteikta mērķa. ;)
07.08.2014 15:22 |

Reitings 434
Reģ: 19.06.2014
Vējā kur tu spēlē skvošu? mana māsa meklē treniņpartneri
07.08.2014 15:27 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
dorreen, spēlēju Sportimā (Purvciemā), bet varu spēlēt jebkur (Rīgā). Vienīgi es iesācēja skaitos, ar mani advancētam spēlētājam būs garlaicīgi
07.08.2014 15:30 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
vējā, ar svošu kājas var uzturēt formā + rokas, presi arī? ir vēl kas? :) cik bieži trenējies un cik maksā mēnesī par nodarbībām?
07.08.2014 15:34 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kā uznāk. Ir nedēļas, kad varu saņemties aktīvi sportot, iet uz zāli, skriet. Citreiz divas nedēļas no vietas vai pat ilgāk neko nedaru laika trūkuma vai slinkuma dēļ. Tagad vasarā mēnesi pagāju uz zāli, apnika tas karstums, kas tur ir. Dažreiz ar mīļoto paskrienam, citreiz braucam ar velo, spēlējam basketbolu/futbolu.
07.08.2014 15:41 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
S80, ja spriež pēc tā, kas man sāp, tad kājas un rokas noteikti, presi varbūt, nedomāju. Vairāk jau tas pasākums uzlabo kustību koordināciju un izturību. Trenējos, kad vīrs atrod man laiku, 2x nedēļā sanāk. Sportimā par reizi atstāju 15-20EUR, bet tur var pirkt 10x abonementu, tad sanāk, ka 1 reize ir 10EUR, taču esmu dzirdējusi, ka citur Rīgā cenas ir zemākas.
07.08.2014 15:42 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
starpcitu spekam ar muskulu apjomu ir mazs sakars... tas ka tev ir lieli muskuli nebut nenozime tikpat lielu speeku.../b] kabans

te nu gan nesaki pareizi - jo lielāks muskuļa fizioloģiskā šķērsgriezuma laukums - jo lielāks spēks!
tātad - jo resnāks, lielāks muskulis - jo spēcīgāks.
07.08.2014 22:06 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nē. Nepatīk zāle un baseins, man tas ir bijis vien kampaņveidīgi, mēneša abo ietvaros, pirms kādiem pasākumiem.
Bet vispār esmu no izturīgajiem, daudz staigāju, vienmēr izkāpju vairākas pieturas pirms, lai vienkārši ietu ar kājām. Man bērns ratos ir superīgs stimuls šim hobijam:D
Arī ar riteni nobraukt savus 40km nav problēmu, Latvijā bieži braucu uz Siguldu, Saulkrastiem un vēl visādām foršām vietām. Vīrs nesen uzdāvināja riteni, tùlīt man būs vairāk laika sev- to arī darīšu.
07.08.2014 22:08 |

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
starpcitu spekam ar muskulu apjomu ir mazs sakars... tas ka tev ir lieli muskuli nebut nenozime tikpat lielu speeku.../b] kabans

vasaras_beerns ;) muskuļu lielumam, apjomam vai kā tml. pilnīgi nav sakara ar to cik tev iekšā daudz spēka, no reālās dzīves redzēts :) tā kā padomā.
07.08.2014 22:18 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
60 min dienā ātra iešana. skriešana darbā ar bērniem, rīta vingrošana ar bērniem, miljons pietupieni darbā, lai kontaktētos ar bērniem, 100x dienā paceļu mazuli, kurš var svērt 10-25kg. Velo dažas reizes nedēļā, pludmales volejbols prieka pēc. Skriešanu esmua tmetusi, jo atstāj graujošu iespaidu uz maniem ceļgaliem, bet agrāk skrēju katru dienu 5-10km.
07.08.2014 22:19 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Sportot patīk tikai sporta klubā, tajā skaitā skriet. Skriešana man vispār šķiet garlaicīga, bet pretēji daudziem, tieši sporta zālē to vieglāk izturēt. Man vismīļākie ir spēka trenažieri. Mērķis sākotnēji bija zaudēt svaru, tagad laikam uzturēt to formu, kāda ir, bet padarot arī sevi spēcīgāku un izturīgāku. Agrāk biju no tām, kas knapi pa trepēm var uzkāpt uz 3. stāvu, kardio izturība nekāda. Katrā ziņā, man vienmēr ir bijis svarīgāk justies veselai un spēt ar savu ķermeni paveikt teju jebko, ko vēlos (saprāta robežās), nevis būt vienkārši tievai.

Man gribētos nodarboties arī ar kādu sporta veidu, bet īsti neredzu iespēju kam tādam savā ikdienā, jo tad tas visticamāk būtu sports, kuram jāmeklē arī domubiedrus, kā arī jāiegulda līdzekļus. Pietiek jau ar zāles abonementu, kas maksā naudu. :D
07.08.2014 22:20 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Skrienu, spēlēju badmintonu, braucu ar riteni, patīk dažādas piedzīvojumu sacensības, piemēram, "Mamutu medības", "Dublis", "Xrace"
07.08.2014 22:21 |

Reitings 56
Reģ: 13.04.2011
noskrienot Sievieshu skrejienu un Noredea maratonu, kur rezultati bija prieksh manis lloti labi, esmu sakusi skriet ka minimums 4 reizes nedella, pluss braucu ar ritenni treninnus...
kam man tas....
man pirmstam no bernibas nepatika skriet garas distances, tagad sak iepatikties un nu jau trenejos 10 km distancei nike riga run ietvaros....
vel apmekleju karsto jogu, kas dod man liekanumu...
sak man tas viss iepatikties, un klust par dallu no mana dzivesstila....
07.08.2014 22:28 |

Reitings 13
Reģ: 15.03.2010
Joga, nu vismaz pamazām mēģinu to apgūt.
5-6x nedēļā skrienu.
staipos katru dienu.
lecamaukla, praktiski katru dienu, kad paliek brīvs laiks.
nedēļu atpakaļ sāku pildīt youtube vingrinājumus dupsim un kājām.

Sportojot es jūtos labi. :)
Uuuun, protams, ir forši, ja ķermenis ir labā formā.
07.08.2014 22:40 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vasaraa esmu nemitiigaa kustiibaa. Peec iespeejas mazaak braucu ar mashiinu, tai vietaa eju ar kaajaam, minos ar riteni. Izbraucieni ar laivaam, daarza darbi, paargaajieni, pludmalee volejbols utt. Ziemaa shad tad piechaapoju uz zaali izkusteeties, lai galiigi kusla nepaliktu. Meerkjis - labaaka pashsajuuta. Kad neko nedaru, juutos nelaagi. Taa energjija kaut kur ir jaaizliek.
07.08.2014 22:44 |

Reitings 1496
Elīna šo es saku no tā, ko man māca - principā gada garumā esmu klausījusies dažnedažādās lekcijas (anatomija, fizioloģija, kinezioloģija) par muskuļu, uzbūvi, vadīšanas sistēmu, impulsiem, sinapsēm, obv uttt. visur jebkurā literatūrā ir teikts, ka muskuļa spēks atkarīgs no muskuļa fizioloģiskā šķērsgriezuma laukuma. tad man stāsta muļķības? :) padomā pati - kaut vai kvadriceps (ciskas muskulis, kurš ir LIELS ) muskulis - noteikti būs krietni vien spēcīgāks, nekā , piemēram, rokas plaukstas ekstenzori... t.i. - spēc attīstīt lielāku spēku. jo lielākas, trenetākas ciskas - jo lielāku svaru var izspiest, jo lielāks biceps jo mazākas hanteles var pacelt. utt. cits ir veiklība. protams, ja , piemēram, ringā izies pārkačāts kačoks un profesionāls bokseris (kuri bieži vien ir diezgan mazas miesas būves), bokseris uzvarēs. bet nedod Dievs, ja notiktu situācija kur tas kačoks pirmais paspētu iesist viņam pa galvu ar visu spēku, ka viņs vai nu zaudētu samaņu vai sagrīļotos noteikti.
07.08.2014 22:48 |

Reitings 1496
hahahahahaha, jo lielāks biceps jo LIELĀKAS hanteles var pecelt. * ta bija domāts :D
07.08.2014 22:49 |

Reitings 381
Reģ: 26.09.2013
nodarbojos ar sportu prieka pēc :)
07.08.2014 22:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Elīna šo es saku no tā, ko man māca - principā gada garumā esmu klausījusies dažnedažādās lekcijas (anatomija, fizioloģija, kinezioloģija) par muskuļu, uzbūvi, vadīšanas sistēmu, impulsiem, sinapsēm, obv uttt. visur jebkurā literatūrā ir teikts, ka muskuļa spēks atkarīgs no muskuļa fizioloģiskā šķērsgriezuma laukuma. tad man stāsta muļķības? padomā pati - kaut vai kvadriceps (ciskas muskulis, kurš ir LIELS ) muskulis - noteikti būs krietni vien spēcīgāks, nekā , piemēram, rokas plaukstas ekstenzori... t.i. - spēc attīstīt lielāku spēku. jo lielākas, trenetākas ciskas - jo lielāku svaru var izspiest, jo lielāks biceps jo mazākas hanteles var pacelt. utt. cits ir veiklība. protams, ja , piemēram, ringā izies pārkačāts kačoks un profesionāls bokseris (kuri bieži vien ir diezgan mazas miesas būves), bokseris uzvarēs. bet nedod Dievs, ja notiktu situācija kur tas kačoks pirmais paspētu iesist viņam pa galvu ar visu spēku, ka viņs vai nu zaudētu samaņu vai sagrīļotos noteikti.

Ne vienmeer ir taa. Pirmkaart jau, kachoks var buut steroiidu bumbulis. Tur nav nekaada speeka. Otrkaart, lai gan speeks un muskulju lielums ir savstarpeeji saistiiti, var taisiit treninjus, kuri ir veersti uz muskulju masas pieaugumu, un var arii taisiit vairaak veerstus uz speeku. Protams, ja uznjem vajadziigaas kalorijas augshanai, abos gadiijumos augsi, tik speeka treninjos tas muskulis augs leenaak.
07.08.2014 23:13 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Es te lasu ar saķertu galvu.

Muskuļi un spēks iet roku rokā. Lai muskuļi augtu, tiem pakāpeniski jādod lielāks slogs, ko celt, attiecīgi, jo lielāks muskulis, jo lielāks būs svars, kuru tas spēs pacelt.
Steroīdi vai nē - tie nedod absolūti nekādu mistisko muskuļu piepūšanos bez spēka. Tie palīdz muskuļiem ātrāk sadzīt, ļauj ķermenim augstākā % izmantot uzņemtās barības vielas un kāpt pāri organisma ''naturālajām'' augšanas spējām. Teiksim, jo vairāk testesterona organismā, jo vairāk muskuļmasas tas spēs uzaudzēt.
Pašsaprotami, ka kultūrists nebūs tikpat spēcīgs kā ''powerlifteris'', jo šo sportu pārstāvjiem ir atšķirīga treniņu specifika, bet teikt, ka lielos muskuļos nav daudz spēka ir ļoti muļķīgi.
07.08.2014 23:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)