Lietots apģērbs

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Pēdējos gados, šķiet, aktivizējies lietotu apģērbu tirgus, notiek dažādi pasākumi, piemēram, "Andele Mandele" u.tml., nemaz nerunājot par lietotu apģērbu veikaliem.
Kāda ir jūsu attieksme pret tāda apģērba valkāšanu, ko jau iepriekš valkājis kāds cits cilvēks? Ja iegādājaties šādu, vai to pirms vilkšanas kārtīgi izmazgājat?

Riskēšu kārtējo reizi izpelnīties kritiku, taču man pašam laikam kas tāds nebūtu pieņemams. Viena lieta ir, teiksim, lietots automobilis (dators, mēbeles), bet kas pavisam cits - apģērbs. Ikdienā daudzi cilvēki izmanto arī sabiedrisko transportu (strādā ar darba datoru un pie mēbelēm), tādēļ šos priekšmetus neuzskatu par personiskiem, taču apģērbs gan, manuprāt, ir kas intīms. Šeit vispār neskāru lietotas apakšveļas un peldkostīmu tematu, par kuru nemaz nevēlos izteikties...

Ja iegādājaties lietotu apģērbu, kāda ir jūsu motivācija - zemāka cena, iespēja savā īpašumā iegūt "zīmolu" produkciju vai varbūt kāda cita?

P. S. "Netroļļoju", vienīgi aicinu padiskutēt.
05.08.2014 20:06 |

Reitings 44
Reģ: 24.02.2013
Jā, iepērkos..kāpēc? Jo tur var dabūt KVALITATĪVUS apģērbus (nevis tādus, kas pēc nedēļas pa vīlēm šķīst ārā) :)
05.08.2014 22:02 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Kādreiz esmu iegādājusies apģērbu second hand veikalos(tas vēl bija kādos 15 gados), bet pašreiz vairs nē.
Kāpēc?
Jo galvenokārt, es varu nopirkt apģērbu/uzšūt jaunu.
Tāpat es apzinos, ka cilvēks dzīvojot-eksistējot, izdala gan sviedrus, ādas šūnas, visus citus sekrētus, tādējādi tas nonāk apģērbā. Protams, diskutēt var par to, cik veiksmīgi katru apģērbu var izmazgāt, bet zinātniski ir pierādīts, ka pēc pāris gadu gultas matrača lietošanas, tā svars ar visām baktērijām/mikrobiem/lieko ādu/putekļu ērcītēm ir palielinājies par 1/10 no sākotnējā. Tādējādi pieņemu, ka noteikti šīs pašas vielas, paliek apģērbā, lai cik labi mazgātu. Un jāsaka godīgi, es nevēlos valkāt svešu cilvēku mikrofloru.

Un tomēr, lai gan pastāv uzskats(kam gan varu piekrist, jo draudzenes to apstiprina), ka humpalās var atrast pērles, es tomēr izvēlos kvalitāti pāri kvantitātei.
Pietam, kvalitātes kritēriji katram ir atšķirīgi- šoreiz netēmējot, ka uz to, ka cilvēkiem, kas humpalās iepērkas nav kvalitātes izjūta.
Manu kvalitāti sastāda ne tikai iegūtā drēbe-materiāls, krāsas noturība, piegriezums/izdotā nauda, bet savs laiks, kurā es varu drēbi izvēlēties(jo humpalās, tas notiek ilgi meklējot apģērbu, pietam var nebūt konkrētais izmērs), mans izmērs, kurš man der kā uzliets, attieksme, gaisa brīvība-lai gan ar to LV lielveikaliem klibo, apgaismojums telpas un pielaikošanas kabīnītes, kā arī mana personīgā sajūta, kura pārņem konkrētā veikalā ieejot.
05.08.2014 22:14 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nepatik humpalniks, ta smaka,Jaiks. To pasu metu un vel dazus veikalus uz merkelielas ari uzskstu par humpalniku.Piekritu tam, kas saka,ka nepatik,ka kads pirmsvtevis ir nesajis to drebi. Ja ja, veikala ari piemera,bet ta jau cita opera.
05.08.2014 22:26 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Lietoto apģērbu veikalos iepērkos daudz biežāk kā parastajos un nekad no tā neesmu kaunējusies. Nekad neesmu pirkusi apakšveļu, cepures vai apavus, taču pret citiem apģērba gabaliem iebildumu nav. Protams, vienmēr apskatu vai nav kāds traips, vai kaut kas nav saplīsis un vai apģērbs neizskatās novalkāts. Tāpat vienmēr pēc nopirkšanas tas tiek izmazgāts. Jāsaka gan, ka savam mazajam izmēram nekad neesmu atradusi bikses. Visas citas lietas (kreklus, žaketes, kleitas) esmu atradusi tieši lietoto apģērbu veikalos. Nekad neesmu bijis no tiem cilvēkiem, kurus interesē apģērba zīmols vai lielā cena. Man patīk valkāt oriģinālu apģērbu, kurš nav mugurā katram otrajam pretīmnācējam. Tas arī ir vienīgais iemesls kāpēc iepērkos tieši second hand veikalos. Ļoti bieži bijis tā, ka ieeju Humana veikalā un no turienes iznāku ar kaudzi interesantu un lētu apģērbu, kamēr citā veikalā par tādiem pašiem vai līdzīgiem būtu samaksājusi astronomiskas summas. Protams, kvalitāte ir cits jautājums, taču uz to vairāk skatos, ja jāiegādājas, piemēram, apavi. Citos gadījumos tam īpaši nepievēršu vērību, jo, manuprāt, nav atšķirība - kur citur nopērku vienkāršu kreklu pa 40 eiro vai lietoto apģērbu veikalā tieši tādu pašu (un pat oriģinālāku) par 5 eiro.
05.08.2014 22:31 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Humpalās neiepērkos, bet Andeles tipa tirdziņos gan ik pa laikam kādu pērli atrodu. Nav noslēpums, ka sievietes mēdz iepirkties, izslēdzot loģisko domāšanu, un bieži vien tie pirkumi ir tikai piemērīti. Vai arī reizi uzvilkti un pasākumu, lai saprastu, ka īsti nav tas. Kāpēc gan tādu lietu neiegādāties? Pavasarī grand Andelē par 19 eiro nopirku pilnīgi jaunus garos zābakus, ko īpašniecei radiniece bija atvedusi no ārzemēm, bet izmērs nav īstais. Tepat cosmo par 10 latiem nopierku pilnīgi jaunas botas, kas tieši tāpat bija attālināti nopirktas neīstajā izmērā.
Pati arī mēdzu izpārdot sava skapja saturu - drēbes lielākoties ir vilktas vienu vai nevienu reizi. Un ar ko gan vienu reizi vilkta kleita atšķiras no veikala izpārdošānā esošās 150 reizes mērītās?
05.08.2014 22:45 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Attieksme kopumā pozitīva – tāda ilgtspējīga, modīga padarīšana. Pati gan eju reti un pērku vēl retāk - pietrūkst pacietības rakņāties, lai atrastu kādu labu lietu. Vairums lietu, ir savu dzīvi nodzīvojušas - šur tur pastiepušās, pabalējušas, papūkojušās, apmazgātas,... Un tās cenas ! Reizēm māc šaubas vai šie humpaļu tirgoņi zina kādas cenas ir jaunās drēbēm.
05.08.2014 22:51 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
citreiz ieeju, ja kas labs atrodas un der, tad ņemu ciet. LV esot ar mammu uz rda aizgājām. Atradām viņai pāris reizes vilktas blūzes no next un m&s. un tās bija ne vairāk kā 2 eur katra. Pati humanā sev izraku lina žaketi izcilā stāvoklī. bija 2.5eur. forši!

nekādu iepriekšējo īpašnieku enerģiju nekad neesmu jutusi.
05.08.2014 23:43 |

Reitings 471
Reģ: 28.07.2014
Iegādājoties lietotu apģērbu, vienmēr pievēršu uzmanību tam, cik ļoti tas ir novalkāts. Nepērku drēbes, kas izskatās jau novalkātas/nomazgātas/netīras/saplēstas. Ja arī cena būs par augstu un zinu, ka mazliet piemaksājot varu dabūt jaunu (kā tas bieži vien gadās lietoto preču veikalos), drēbi nepirkšu. Attieksme man pret lietotiem apģērbiem ir pozitīva- bieži vien var dabūt pat jaunas drēbes ar birkām par saprātīgām cenām.

Izspļauts mans viedoklis!
05.08.2014 23:54 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Biežāk gan apmeklēju kopā ar draudzenēm, nekā pati iepērkos. Patīk process, šķiet aizraujoši ienākt un nezināt ko atradīsi. Man ir visai specifisks stils un pati sev reti ko atrodu, diemžēl. Varbūt vienā no 10 reizēm. :D
Varbūt vienīgi iekš Humana Vintage paveicas biežāk, jo mani interesē ievīt šo to no vintage savā ikdienas garderobē.
Man tieši ļoti, ļoti patīk fantazēt kas varēja būt šis iepriekšējais īpašnieks un nez ko viņš domātu kad uzzinātu, kur galu galā šis viņa apģērbs ir aizceļojis. :)
06.08.2014 00:01 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Latvijaa humpalaas neesmu bijusi jau vairaakus gadus. Francijaa hupalaas iepirkties maksaa daargaak nekaa H&M. Tikai nesen ciemos bija mana zviedru draudzene un vinjiem, man liekas, tieshaam ir kaut kaads hipsteru geens :D Shii uzreiz mani aizvilka uz kaut kaadaam nomales humpalaam, kur tajaa dienaa bija visas dreebes pa 1 eiro. Taa kaa nebija milziiga izveele un dreebju saspiestiiba (man riebjas rakjaaties un iepirkties vispaar. Atlaizhu laikaa pat parastie veikali man riebjas, viss paarstuukjeets ar visu ieprieksheejo gadu nenopaardotajiem suudiem), tad visu izskatiiju, uzmeeriiju kaut kaadas padsmit lietas, un nopirku piecus forshus dreebju gabalus. Samaksaaju 5 eiro. Ja buutu tajaas humpalaas iepirkusies ne-atlaizhu dienaa, tad buutu maksaajusi kopaa 36 eiro. Par lietotaam 5 dreebeem - nee paldies. Ja ir taada iespeeja iepirkties tieshaam LEETI un nemekleet peerles starp 100 lupatu gabaliem, tad ir ok.

Cita lieta ir tieshaam iistie vintage veikali, kas mums ir. Vienaa vinjiem tieshaam ir kleitas no 20. gs saakuma liidz 40. gadiem. Tur cenas ir diezgan augstas, bet uz to var vairaak iet kaa uz muzeju. Chanel un Dior vintage zhaketiites par 50 eiro. Bet arii... tad jau labaak sakraaju naudu jaunai.
06.08.2014 00:35 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
jaunos veikalos redzu ka drēbēm poga izplīsusi ir vai diegi jau ārdās

Par šo vienmēr var prasīt atlaidi, ir gadījies pat 30% dot, ja vien cilvēks ir gatavs ņemt. Vienīgi nesaprotu dažu veikalu politiku, piemēram, bija gadījums Pull&Bear, draugs pirka džemperi, viņa izmērs bija pēdējais palicis, noliktavā arī nebija un pārējie izmēri bija milzīgi. Tikai pie kakla bija pavisam mazs caurumiņš. Džemperis nebija no lētajiem, tāpēc uzskatījām, ka būtu normāli prasīt kaut kādu atlaidi. Atbildēja, ka atlaides vispār nedod, kaut beigās nolēma, ka 2 eiro atlaidi iedos.. Štrunts jau par to caurumu, aizšuvu un vispār neko redzēt nevarēja, bet, manuprāt, veikalam ir izdevīgāk to mantu pārdot nekā sūtīt atpakaļ kā brāķi.

Silts ieteikums visiem cilvēkiem, jo zinu, ka ir tādi, kas to neievēro - arī pērkot drēbes lielveikalos, OBLIGĀTI pirms vilkšanas izmazgāt vajag. Pirmkārt, var nebūt redzamu traipu, pleķu, bet īpaši izpārdošanu laikā vienu un to pašu blūzi, kleitu, kreklu, bikses piemēra simtiem cilvēku. Otrkārt, daļa pircēju, īpaši tas attiecas uz sievietēm, ir cūkas maigi sakot. Proti, drēbes tiek izmētātas pa grīdu, ir gadījies pat, ka nomīdītas ar kājām. Ne velti kabīnēs ir lūgums drēbes tur neatstāt, bet iznest ārā, jo nākamā, kas iet iekšā, ja nav īpaši gudra, savu drēbju kaudzi tikai krāmē virsū. Pašām vispār patīkami iet iekšā tādā kabīnē, kur iepriekšējais cilvēks atstājis bardaku? Man riebjas.

Un par humpalām runājot, iepirkusies tur neesmu, jo, cik esmu kādreiz aizgājusi, man ir ļoti grūti atrast kaut ko, kas patīk. Bet tā man ir arī lielveikalos, jo viss pārāk standarta liekas vai tas, kas patīk ir par dārgu. Un Andeli neapmeklēju, jo nepatīk cilvēku pūļi, grūstīšanās, jo man patīk mierīgi apskatīt, novērtēt.
06.08.2014 01:06 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Šad tad iegriežos lietoto apģērbu veikalos, bet parasti tā arī izeju ārā neko nenopirkusi. Nevaru neko atrast un man slinkums rakties. Bet ir man šis tas no lietotajiem. Arī no tā paša atverskapi.lv esmu pirkusi. Motivācija noteikti ir zemākas cenas.
Nedomāju ne par kādu sliktu auru. Izmazgāju, protams, pirms vilkšanas.
06.08.2014 08:07 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Manā pilsētiņā ir angārs, kurā sestdienās no rītiem ir pievedums un viss ir pa lēto. Sākumā nesapratu ko tie cilvēki jau pirms atvēršanas tur stāv baros. Domāju ieiešu apskatīties, kas nu tur ir :D Un izgāju ar 3 jaunām blūzītēm, kuras tagad ir laikam modē. Katra pa 1 eur ar kapeikām. Smukiem džemperīšiem. Un visi kā jauni. Un iztērēju tikai dažus eur :D Takā ja zin labus humpaļus, tad var labi iepirkties :)
06.08.2014 08:19 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Iebildumu nav, bet es nekad pati tajos veikalos neiepērkos, jo man nekad neiznāk pa ceļam. Un slinkums meklēt tās pērles. Vieglāk aizbraukt uz kādu lielveikalu un nopirkt visu, kas vajadzīgs.
06.08.2014 08:23 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
"Andele Mandele" vienreiz netīšām gāju garām un ieraudzīju notiekam Just teritorijā, nu un ar to vienu reizi pietika, lai es vairs neapmeklētu šādu pasākumu, burzma nenormāla un sorry, bet tādas cacas, kurām savs kg kosmētikas vismaz uz sejas, biju šokēta un nepatika, cik nu varēju cauri izstaigāju nu nekā tur tāda nav lai tāds bars sieviešu mestos iekšā.
06.08.2014 08:28 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
"Andele Mandele" bija tīri foršs, tad kad vēl nebija tik populārs. Varēja visu labi apskatīt, nebija ne drūzmas, nekā.
06.08.2014 08:35 |

Reitings 2
Reģ: 03.12.2014
Savam bērnam drēbes nopirkām eapgerbi.lv (lietoto preču interneta veikals) ja nemaldos pirmais. Sūdzēties nav par ko, cena laba, kvalitāte laba
03.12.2014 16:34 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Man nav pacietības rakties tiem lietoto drēbju kalniem cauri, bet ticu, ka var atrast arī labas lietas.
03.12.2014 16:37 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man ir mans "miilais tirdzins",kur mekleeju peerles un arii atrodu!Domaaju ,ka siis vietas nav domaatas "visiem cilveekiem"!Tur jaamaak iepirkties ,saskatiit to veertiibu tajaa,jaamaak saredzet.
Loti biezi mekleeju kaut ko ,ko varu izaardiit un uzadiit atkal-nemu loti lielus dzemperus ,kuru vilnai ir loti laba kvalitaate-Skotijas vilna,Jaunzelandes.Mekleeju iisto ziidu,taadu loti iipasu utt
Manas peerles noteikti ir naakusas no "maniem veikaliniem"!
03.12.2014 16:46 |

Reitings 160
Reģ: 17.07.2010
Regulāri iemetu aci humpalās. Pirms pāris dienām pat nopirku 2 džemperus un džinsa kreklu.
Ir tādas lietas, kas man šķiet pretīgas, izraisa riebumu- novalkātas, noplukušas, netīras, izstaipītas drēbes. Tādas nekad nepirktu.
Vienmēr pirms pērku, pajautāju sev: "Vai tādus varētu atrast jaunu drēbju veikalos?" Un, ja jā, tad ņemu ciet.
Kāpēc es iepērkos humpalās? Jo man nepatīk ilgi staigāt ar vienu un to pašu apģērbu, patīk visu laiku papildināt garderobi. Un, protams, tas, ka lēti. Ja pati pelnītu naudu, iespējams, pirktu tikai jaunas drēbes. Bet mēnesī pāris lietas nopērku arī pilnīgi jaunas.

Starp citu, ir tādi cilvēki, kas vnk nevar uzvilkt lietotu apģērbu. Piemēram, mana mamma. Viņai vispār humpalu nav, saka ka pretīgas.
03.12.2014 16:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits