Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

atlaišana / abpusēja vienošanās / kompensācija

Reitings 257
Reģ: 11.10.2010
Likumi ir likumi, bet kā zināms, ne vienmēr visas darba vietas dzīvo pēc valsts likumiem. Pēc jūsu reālās pieredzes....
Gribu zināt, kā rīkoties situācijā, kad darbiniekam piedāvā parakstīt papīru uz abpusēju vienošanos par darba saistību izbeigšanu, ja darbinieks nevēlas iet prom?
Plus - vai šajā gadījumā darbinieks jābrīdina mēnesi iepriekš, vai arī kādu iemeslu dēļ darba devējs var izbeigt saistības ātrāk?
Vai šajā gadījumā pienākas kompensācijas, ja paraksta abpusēju vienošanos? (algas apmērā, ne atvaļinājuma)

Kas notiek, ja darbinieks atsakās parakstīt to abpusējo vienošanos, bet darba devējs nav ar mieru atlaist kompensāciju dēļ? Ir kāda bijusi tādā situācijā? ;)
05.08.2014 12:50 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Darba devējs uz Tavu nezināšanu grib izbraukt un nemaksāt to, kas pienākas.
1. Tevi nevar atlaist uz abpusējās vienošanas pamata, ja pati to negribi. Atlaišanai ir jābūt pamatotai - lasi darba līgumu punktā par Līguma izbeigšanu/darba uzteikšanu.
2. Ir jābrīdina iepriekš, ātrāk var atlaist vienīgi ja esi pārkāpusi kādu no Līguma punktiem.
3. Ja parakstīsi abpusējo - nekādas kompensācijas izņemot neizņemto atvaļinājumu nepienākas.
Ko nozīmē nav ar mieru atlaist savādāk, jo negrib maksāt kompensāciju? Uzsūti Darba inspenkciju un sagribēs visu maksāt kā "miļenkijs" :D
05.08.2014 12:58 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Arī atlaižot ar pantu var nepiekrist :D
Vienkārši uz tā uzsaukuma "Paraksts un nepiekrītu" pēcāk jau visas darba inspekcijas u.c
05.08.2014 17:40 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
tā, man ar jautājums, slikums rakties. :)

Ja eju prom pēc pašas vēlēšanās varu viņus uzmest uz dienas?
Man darbā piedāvā opciju ioet prom, ja kas neapmierina, neesmu pārliecināta, ka uz abpusējo dos, tāpēc jāzin galējā iespēja. :)
05.08.2014 17:49 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ar Abpusēju Vienošanos abas puses vienojas, par ko grib. Ka izbeigs darba attiecības nekavējoties, visbiežāk. Vienošanās gadījumā atlaisanas kompensācija tev nepienākas, jo tevi neviens nav atlaidis.

S80, gaējība - tu no rītdienas nenāc uz darbu. Viņi sadusmojas un tevi atlaiž ar pantu par neierašanos darbā. Viss. Ko vēl viņi tev var izdarīt? Sevišķi, ja tavs līgums neparedz materialo atbildību.
05.08.2014 17:55 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tas mēnesis ir atlūguma un darba uzteikšanas termiņs, ar abpusējo vienošanos nav saistīts.
05.08.2014 17:57 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
57 days, ne tā, atlūgumu rakstīt pēc pašas vēlēšanās, lai gan var jau būt, ka būs jauka diena un dos uz abpusējo.

Man vienkārši ir apnicis, nav nekādas konstruktīvas sarunas, neļauj izteikt domu, pārtrauc un tik saka, nepatīk - raksti atlūgumu + vēl visādi prikoli.

Neatbalstu es, ka neizglītoti cilvēki vada uzņēmumus, lai gan dažs labs neizglītais labāk vada kā izglītotais.
05.08.2014 19:40 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Ja eju prom pēc pašas vēlēšanās varu viņus uzmest uz dienas?
Man darbā piedāvā opciju ioet prom, ja kas neapmierina, neesmu pārliecināta, ka uz abpusējo dos, tāpēc jāzin galējā iespēja.

Droši ka vari, jo ja jau piedāvā opciju iet prom, tad jau tu tur esi dadzis acīs kam neliks atrādād maksimāli noteikto 1 mēnesi :D
06.08.2014 10:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits