"Skaistas dzīves" izmaksas

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Šodien iesaistījos ļoti interesantā diskusijā ar kādu dāmu, kura apgalvoja, ka, viņasprāt, skaista (salda) dzīve ("Dolce Vita") pieprasa milzīgus ikmēneša ienākumus no jau uzkrāta kapitāla. Protams, neviens nenoliedz, ka baudīt rantjē statusu ir patīkami, tomēr iespējams diskutēt par mēneši nepieciešamo naudas apjomu šādam dzīvesveidam Latvijas apstākļos. Piedāvāju savu "variāciju par tēmu".
Mājoklis - pats svarīgākais aspekts manā izpratnē. Protams, Latvijā iespējams iegādāties arī savrupmājas, kuru cena sasniedz 5 miljonus eiro, taču uzskatu, ka kvalitatīvai dzīvei Rīgas centrā pilnīgi pietiekams ir 3-istabu dzīvoklis, kura vērtība nepārsniedz simt tūkstošus eiro. Ja pieņemam, ka izvēlamies hipotekāro kredītu uz 10 gadiem, kas vēl ir saprātīgs laiks, kā pirmo iemaksu veicam 10% (10 000 eiro) un gada procentu likme svārstās ap 5%, tad mēneša maksājums nepārsniegs tūkstoš eiro.
Transportlīdzeklis - esmu pārliecināts, ka viens premium klases automobilis ir pilnīgi pietiekams. Operatīvā līzinga maksājums uz pieciem gadiem mēnesī nepārsniegs 800 eiro.
Saprotams, ka svarīgs aspekts arī ir apģērbs, āriene. Katram cilvēkam var būt sava izpratne šajā jautājumā, taču personīgi es uzskatu, ka ar 600 eiro mēnesī viens cilvēks var apģērbties visnotaļ pieņemami, turklāt, cik esmu novērojis, tad savu garderobi labāk papildināt ārpus Latvijas robežām.
Vēl rezervēsim kādus 400 eiro izklaidei, restorāniem, klubiem utt., kā arī aptuveni 300 eiro ikdienas pārtikai. Ja pieņemam, ka reizi gadā dodamies 1 200 eiro vērtā ceļojumā, tad mēnesī tam nepieciešami vēl simt eiro. Ko tad esam ieguvuši no šīs aplēses? Ja neņemam vērā nepieciešamību veidot uzkrājumus un neplānotos izdevumus, tad "dzīvot skaisti" iespējams par nepilniem 4 tūkstošiem eiro mēnesī, kas, manuprāt, vienam cilvēkam ir pilnīgi reāli gūstami ienākumi. Protams, saprātīgs cilvēks nevis uzņemtos kredītsaistības, bet dzīvotu pieticīgi un uzkrātu līdzekļus. Kad nepieciešamie līdzekļi būtu uzkrāti, viņš pakāpeniski iegādātos sev nepieciešamo.

Tikko runājām par materiālajiem aspektiem, taču man personīgi šķiet, ka daudz lielāka loma ir pašam indivīdam, tā vēlmēm un izpratnei par dzīves kvalitāti. Mani ikmēneša ienākumi ne tuvu nav tik ievērojami, tomēr jūtos turīgs tādēļ, ka man ir viss, ko vēlos. Izvēlos tikai kvalitatīvas, man patīkamas lietas, kuras ekspluatēju visai ilgi, nevis katru mēnesi iegādājos jaunas. Pārvietojos tikai ar vienu automobili, bet kāda jēga būtu no diviem? Tāpat viens atrastos stāvlaukumā. Arī manā miteklī nav 4, 5 vai 6 istabu, bet ko man tās dotu? Justos pagalam neomulīgi, mitinoties viens tik lielā dzīvoklī. Nejūtu nekādu vēlmi katru dienu ieturēt maltīti restorānā, jo mēdzu gatavot pats, taču mirkļos, kad mani pārņēmis slinkums, dodos uz veikalu vai pa ceļam iebraucu "McDonald's". Es ceru, ka sapratāt manu domu.

Kādu dzīves līmeni vēlētos sasniegt jūs? Cik lieli ikmēneša ienākumi, jūsuprāt, tam būtu nepieciešami? Uzsveru vēlreiz, ka šeit domāju reālistisku skatījumu uz dzīvi un savām iespējam, nevis "vismaz miljonu eiro mēnesī".
02.08.2014 17:00 |

Reitings 267
Reģ: 27.01.2014
Robert, beidz muldēt ;)
Vai tiešām tu ceri, ka kāda sieveite te sadzirdēs tavas domas, un novērtēs te sadzejoto?
Kontakti, laba izglītība, reāls talants, prāts, mērķtiecība...
Tu tiešām domā, kaut vienai šī foruma lasītājai tas ir??
Tu neuzrunā pareizo publiku.
04.08.2014 15:09 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
#5, ja jau šī portāla dalībnieces Tev šķiet "šmaras" un cilvēki bez jelkāda intelekta, tad kādēļ Tu, apdāvināts, talantīgs, inteliģents un bezgala veiksmīgs cilvēks, kavē šeit savu dārgo laiku?

Kontakti, laba izglītība, reāls talants, prāts, mērķtiecība...
Tu tiešām domā, kaut vienai šī foruma lasītājai tas ir??

Ne tikai domāju, bet pilnīgi droši zinu, ka arī šādas meitenes ir šeit sastopamas.
04.08.2014 15:16 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Riebjas šitās sarunas par naudu, it kā citu mērķu dzīvē nebūtu. Nekad nav patikuši cilvēki, kam dzīves mērķis ir kļūt bagātam. Ar tādiem man nav ko runāt.
04.08.2014 15:39 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kas ir taa skaistaa dziive? Daargas lupatas, luksusa auto un lepns dziivoklis? Jebshu tomeer ja ir darbs, uz kuru ej ar patiku,normaals darba grafiks, lai speetu pavadiit laiku arii ar draugiem un gjimeni, ne tikai straadaajot kaa lopam jaunai sominjai, labi draugi un pilns veeders.
Kaa jau #5 mineeja, 20 gados vispaar pietiek ar paaris kapeikaam, lai dziive buutu skaista. Ir pietiekami daudz iespeeju sevi izpaust, apmekleet bezmaksas pasaakumus, celjot ar autostopiem, leetajaam biljeteem utt. Ja ir laba kompaanija, tad tai pashaa teltii ir forshaak nekaa ar neiistiem draugiem uz daargas jahtas. Man savos 18 naudas nebija, knapi savilku galus kopaa starp darbu un maaciibaam, bet dziive bija skaista.
Savaadaak ir tad, kad jau esi vecaaka un ir gjimene. Ja pashai ir ok arii ar minimaalo algu un veel jo projaam vari mekleet iespeejas tikt pie leetaakajaam biljeteem un vari grauzt pliku maizi, tad ar beernu uz rokaam vairs taa nevar dziivot, jo taapat gribaas siici aizvest uz lellju teaatri, zoo, iedot beernam labu izgliitiibu, paartiku, nopirkt jaunus kluciishus. Arii veseliiba un darba grafiks neljauj mesties trakos piedziivojumos un vajadziiba peec naudas aug. Bet taapat, ja ir izdoma, rokas aug no iistaas vietas un ir veelme kaut ko dariit, nevajag milziigas summas, lai dziivotu skaisti. Viss ir muusu galvaa. Kaads spees noveerteet mirkljus ikdienaa, bet kaadam citam liksies nozeelojama dziive tikai taapeec vien, ka jaabrauc ar aizpagaajushaa gada Ferari modeli. Piedevaam tie peedeejie nekad neizbaudiis skaisto dziivi, jo pashi sev liedz saskatiit skaisto apkaart.
04.08.2014 16:00 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
DieKleineHexe, necepies tik ļoti,bet pasaki,kas tā ir par sfēru. Visi tāpat nepelnīs tik daudz,jo kādam jādara arī vienkāršie darbi.
04.08.2014 17:37 |

Reitings 267
Reģ: 27.01.2014
es te piereģistrējos tikai viena iemesla dēļ, lai sekotu līdzi ko mana draudzene raksta. Tagad tas vairs nav aktuāli.. Tagad aizgājis tukšā muldēšanā, dažādās tēmās. Ja nav ko darīt, tad var te paskatīties, atrast šo to interesantu.
Joprojām te ir zināmas meitenes, diezgan interesanti palasīt.

Robert, es gan nesaprotu ko tu te meklē.. Varbūt pastāsti.
05.08.2014 01:04 |

Reitings 60
Reģ: 14.02.2013
Lielisks posts, principā pilnīgi piekrītu Roberts.I un Navigators viedokļiem. Domāju, ka man svarīgi ir iegādāties kvalitatīvas lietas, kas raksturotu manu "Es" (kā piem. rokas pulksteni) un man noteikti ir nepieciešami resursi aktīvu palielināšanai, lai varu atļauties tuvākā un tālākā nākotnē uzsākt un finansēt dažādus projektus un vienkārši pašregulēties. Summas padomā man ir lielas, jo ambīcijas ir liela....tās lai paliek pie manis.
11.05.2015 16:29 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Absolūti piekrītu the_one viedoklim!!!
Daudzas te raksta " man pietiktu", "tik daudz nevajaga","tā ir lētāk" utt. Redz, dolce vita neparedz tādas frāzes.

Priekš manis pilnīga dolce vita būtu reizi mēnesī ceļot uz skaistām vietām (l) tajā es saņemu lielāko baudas piepildījumu! Attiecīgi nepiešķiru lielu nozīmi, piemēram, automašīnai vai dzīvoklim. Bet ceļojumi būtu super... Šobrīd aprobežojos ar 1-2 labiem ceļojumiem gadā un ar lielākiem līdzekļiem noteikti ceļotu skaisti un bieži :-)
11.05.2015 16:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits