"Skaistas dzīves" izmaksas

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Šodien iesaistījos ļoti interesantā diskusijā ar kādu dāmu, kura apgalvoja, ka, viņasprāt, skaista (salda) dzīve ("Dolce Vita") pieprasa milzīgus ikmēneša ienākumus no jau uzkrāta kapitāla. Protams, neviens nenoliedz, ka baudīt rantjē statusu ir patīkami, tomēr iespējams diskutēt par mēneši nepieciešamo naudas apjomu šādam dzīvesveidam Latvijas apstākļos. Piedāvāju savu "variāciju par tēmu".
Mājoklis - pats svarīgākais aspekts manā izpratnē. Protams, Latvijā iespējams iegādāties arī savrupmājas, kuru cena sasniedz 5 miljonus eiro, taču uzskatu, ka kvalitatīvai dzīvei Rīgas centrā pilnīgi pietiekams ir 3-istabu dzīvoklis, kura vērtība nepārsniedz simt tūkstošus eiro. Ja pieņemam, ka izvēlamies hipotekāro kredītu uz 10 gadiem, kas vēl ir saprātīgs laiks, kā pirmo iemaksu veicam 10% (10 000 eiro) un gada procentu likme svārstās ap 5%, tad mēneša maksājums nepārsniegs tūkstoš eiro.
Transportlīdzeklis - esmu pārliecināts, ka viens premium klases automobilis ir pilnīgi pietiekams. Operatīvā līzinga maksājums uz pieciem gadiem mēnesī nepārsniegs 800 eiro.
Saprotams, ka svarīgs aspekts arī ir apģērbs, āriene. Katram cilvēkam var būt sava izpratne šajā jautājumā, taču personīgi es uzskatu, ka ar 600 eiro mēnesī viens cilvēks var apģērbties visnotaļ pieņemami, turklāt, cik esmu novērojis, tad savu garderobi labāk papildināt ārpus Latvijas robežām.
Vēl rezervēsim kādus 400 eiro izklaidei, restorāniem, klubiem utt., kā arī aptuveni 300 eiro ikdienas pārtikai. Ja pieņemam, ka reizi gadā dodamies 1 200 eiro vērtā ceļojumā, tad mēnesī tam nepieciešami vēl simt eiro. Ko tad esam ieguvuši no šīs aplēses? Ja neņemam vērā nepieciešamību veidot uzkrājumus un neplānotos izdevumus, tad "dzīvot skaisti" iespējams par nepilniem 4 tūkstošiem eiro mēnesī, kas, manuprāt, vienam cilvēkam ir pilnīgi reāli gūstami ienākumi. Protams, saprātīgs cilvēks nevis uzņemtos kredītsaistības, bet dzīvotu pieticīgi un uzkrātu līdzekļus. Kad nepieciešamie līdzekļi būtu uzkrāti, viņš pakāpeniski iegādātos sev nepieciešamo.

Tikko runājām par materiālajiem aspektiem, taču man personīgi šķiet, ka daudz lielāka loma ir pašam indivīdam, tā vēlmēm un izpratnei par dzīves kvalitāti. Mani ikmēneša ienākumi ne tuvu nav tik ievērojami, tomēr jūtos turīgs tādēļ, ka man ir viss, ko vēlos. Izvēlos tikai kvalitatīvas, man patīkamas lietas, kuras ekspluatēju visai ilgi, nevis katru mēnesi iegādājos jaunas. Pārvietojos tikai ar vienu automobili, bet kāda jēga būtu no diviem? Tāpat viens atrastos stāvlaukumā. Arī manā miteklī nav 4, 5 vai 6 istabu, bet ko man tās dotu? Justos pagalam neomulīgi, mitinoties viens tik lielā dzīvoklī. Nejūtu nekādu vēlmi katru dienu ieturēt maltīti restorānā, jo mēdzu gatavot pats, taču mirkļos, kad mani pārņēmis slinkums, dodos uz veikalu vai pa ceļam iebraucu "McDonald's". Es ceru, ka sapratāt manu domu.

Kādu dzīves līmeni vēlētos sasniegt jūs? Cik lieli ikmēneša ienākumi, jūsuprāt, tam būtu nepieciešami? Uzsveru vēlreiz, ka šeit domāju reālistisku skatījumu uz dzīvi un savām iespējam, nevis "vismaz miljonu eiro mēnesī".
02.08.2014 17:00 |

Reitings 1868
Ja Tu, pieņemsim, mēnesī saņem 1000€ pēc nodokļu nomaksas, tad šaubos, ka, saņemot 3000€ PNN, Tu nevēlētos atļauties kaut ko vairāk - kaut vai to pašu labākas kvalitātes uzvalku, klāt jaunas kurpes u.c. ekstras..

Man šķiet, ka tas saistīts ar cilvēka uzskatiem un dzīves pieredzi. Ja cilvēks būs audzis trūkumā, tad izmisīgi centīsies to kompensēt visas dzīves laikā. Mani vecāki nekad nav bijuši bagātnieki, bet tikai labi situēti, tādēļ man nekad nekā nav trūcis - nekā tāda, ko es būtu vēlējies. Cenšos dzīvot, ievērojot šo principu. Piemēram, mani pilnīgi nesatrauc fakts, ka nevalkāju Armani Collezioni uzvalku, jo neredzu jēgu maksāt gandrīz tūkstoš eiro par zīmolu. Arī mans pašreizējais automobilis mani pilnībā apmierina - nesaprotu tos, kas ar Ferarri kratās pa Rīgas bruģi un tramvaju sliedēm.
03.08.2014 23:55 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Andas, mēs visas šeit kliedējam garlaicību. Tāpat arī Roberts un pārējie vīrieškārtas pārstāvji, troļļus ieskaitot. Man šķiet, labāk šādi pasapņot, nekā kašķēties par sīkumiem. :)
03.08.2014 23:55 |

Reitings 471
Reģ: 28.07.2014
Man šķiet, ka tas saistīts ar cilvēka uzskatiem un dzīves pieredzi.

Tieši tā, bet nepiekrītu Tevis rakstītajam, ka, ja cilvēks, kurš audzis trūkumā, pēkšņi tiktu pie lielas naudas (pieņemsim, dabūjis mantojumu), tad viņš censtos to kompensēt skraidot pa veikaliem un pērkot 101 lietu, kas viņam nav vajadzīga. Drīzāk šis cilvēks ar naudu rīkosies vairāk nekā apdomīgi - desmit reizes pārdomās, vai viņam tiešām kādu konkrēto lietu vajag, jo, pērkot daudz nevajadzīgu lietu, nauda ātri beigsies un var atkal iedzīvoties trūkumā..

Iespējams, aizrunājos ne pa tēmu, bet mans uzskats ir šāds. Protams, ir dažādi cilvēki un ne visi trūkumā augušie taupīs naudu, daudzi sajutīs finansiālu brīvību un notrieks visu naudu lielā ātrumā.
04.08.2014 00:01 |

Reitings 45
Reģ: 27.07.2014
chemi dēļ laimes vajag tikai spirtu :D
04.08.2014 00:10 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Tieši tā, bet nepiekrītu Tevis rakstītajam, ka, ja cilvēks, kurš audzis trūkumā, pēkšņi tiktu pie lielas naudas (pieņemsim, dabūjis mantojumu), tad viņš censtos to kompensēt skraidot pa veikaliem un pērkot 101 lietu, kas viņam nav vajadzīga. Drīzāk šis cilvēks ar naudu rīkosies vairāk nekā apdomīgi - desmit reizes pārdomās, vai viņam tiešām kādu konkrēto lietu vajag, jo, pērkot daudz nevajadzīgu lietu, nauda ātri beigsies un var atkal iedzīvoties trūkumā..

Šoreiz, nepiekritīšu. Cilvēks ir pakļauts evolūcijai. Vērtību apzināšanās un kvalitātes izpratni var iemācīties vai tā var tikt ieaudzināta, bet vienā dienā saņemot lielu naudas summu, cilvēks nevar izprast "dārgā gala" kvalitātes parametrus un iezīmes.
Tas ir jāapgūst evolucionējot, nomainot mazāk kvalitatīvas lietas pret labākām.
Tādējādi bieži cilvēks, beidzot ticis pie naudas, cenšas to iztērēt pēc iespējas ātrāk(tas gan notiek neapzinoties), jo beidzot taču var pirkt visu ko sirds vēlas, visu, ko iepriekš nevarēja, tāpēc pirkumi ir neapdomāti.
Tāpat šāds "fenomens" ir novērojams, pie loterijās laimētajiem, un jaunbagātniekiem. cik no viņiem ir jau iepriekš iemācījušies apieties ar tik lielām summām? Neviens. Tādējādi iegūstot tādu kapitālu, tas tiek veiksmīgi pazudināts, vai izpirkts brendīgās lietās, kuras teorētiski nemaz nebūtu vajadzīgas, bet lūk sabiedrībā skaitās ietekmīgas.

Tāpēc jau saka, ka pastāv veiksminieka lāsts. :)
04.08.2014 00:37 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Hmm, ja runaaju tikai par materiaalo pusi, tad ar to, kaa es veeleetos dziivot tieshi shobriid, man pietiktu ar 2000 eiro meenesii uz rokas. un arii visdriizaak paari paliktu. Iire, benziins, eeshana, nepiecieshamaakaas lietas - 800 eiro apmeeram un tad nu ar tiem 1200 eiro varetu dariit ko gribu. Noteikti brauktu biezhaak uz Latviju, un vispaar kaut kur biezhaak aizbrauktu. Bet tas tikai par materiaalo.

Shobriid man svariigaak ir padariit manu dziivi intersentaaku. Lai arii es atiistos un darbaa, skolaa, attieciibaas viss iet uz priekshu, bet man ir taa sajuuta, ka laiks iet tika aatri, es esmu iespruudusi kaut kaadaa garlaiciigaa posmaa un zaudeeju taadaa veidaa daudz laika. Bet sho es iisti nezinu, kaa salabot un liela nauda man arii te nepaliidzeetu.
04.08.2014 01:21 |

Reitings 267
Reģ: 27.01.2014
Tā nu ir sanācis, ka pieredzēti dažādi posmi dzīvē. Ir bijusi pilnīga nabadzība, ēst gan vienmēr ir bijis ko. Arī drēbes vienmēr ir bijušas diezgan normālas. Auto praktiski vienmēr ir bijis. Baudīta arī pārticība. Skatoties atpakaļ, dzīves kvalitāti lielā mērā tas nav iespaidojis.
Puse pasaules redzēta arī nabagam esot, gan brīvprātīgais darbs, futbols, draugi, makšķerēšana, dejošana, lētās biļetes. attiecības ir bijušas ar sievietēm, kuras ir pāris pakāpienus augstāk par šī foruma šmarām.
Kad dzīvoju Rīgā, man pilnībā pietika ar ~ 700ls mēnesī. Dzīvokļa īre bija ap 300ls, pārtika līdz 150ls mēnesī. Palika pāri gan atpūtai, gan apģērbam.
Nav liela māksla pelnīt 2000k mēnesī. Nav lielas atšķirības starp cilvēku kurš mēnesī pelna 600euro un tāda kurš pelna 2000k. Latvijā kaut kāds smurgulis, sētas futbolists, vai 1.līgas basketbolists nedēļā no toķika spēj izcelt 20tk eur bez problēmām ;) Nopirkt BMW un dzīvot diezgan normālos apstākļos. Tajā pašā laikā normāls speciālists ar izglītību, tiešām darot lielas lietas pelna 700eur. Un tici man, viņš ir sakarīgāks, gan kā cilvēks, gan arī viņa vērtība ir augstāka.
Nezinu ko tu te dari, ja gribi zīmēties ar savu naudu 15gadniecēm, tad veiksmīgi ;) Bet pat viņas nav tik debīlas, lai ar tādu aunu pītos ;)
Ir idioti, ir lohi, tādi kuri atbaida sievietes, salāti, kuri sevi iedomājās par džentelmeņiem, večiem, baigajiem ķērieniem. Kuri iet uz kačalku, un domā ka ir tēviņi, spēka mitriķi. Ja tu pelni naudu, tas nenozīmē ka esi pelnījis visu pārējo.
Ja tevi skolā sita, tad tu biji vājšs lohs, kuru muttere ar senci nemācēja audzināt. Kaut kāds centrāltirgus Krievs nobružātā ādenē, vairumā gadījumu, tev ieliks kloķi visās dzīves situācijās. Tu te tikai skaistus diktātus saceri. Un gaidi skaistas atzīmes. No tevis smako vecīt ;) ... Ne pirmo dienu lasu kaut kādu tavu sacerējumu, kur tu filozofē par kaut kādu skaisto dzīvi un naudu, klubiem , un zolīdu attieksmi, Kultūru, pārticību utt.
Vienreiz aizver muti ;) Visi kuri strādā, kuri dzīvo, iet skolā, sporto, dzied, Kuri kaut ko dara, nekādas atšķirības. Pārticība, nabadzība. cik pietiek, un cik vajadzētu pelnīt. tukša muldēšana. Neesi nekāds saimnieks.. varbūt dažu mantu īpašnieks. Un varu derēt, ka visu esi mantojis no saviem vecajiem. Ar labu izglītību, darbu tu Rīgā vairāk par 1200 nesaņemsi. Tā ka nemuldi par 4000.. Prezidents tādu naudu saņem , idiot.
04.08.2014 03:06 |

Reitings 267
Reģ: 27.01.2014
Un varbūt ,lūdzu , apgaismo tos cilvēkus, kuri te apgrozās.. Kā pelnīt 4000k mēnesī.
Pieņemsim, ka cilvēkam nav mantas, nav zemes.. ir laba izglītība, lieli mērķi un apņēmība. Ar vecākiem vairs kopā negribās dzīvot. Gribās savu, visu savu. Gribās pārticību. Ko viņam darīt lai sasniegtu šos 4000k mēnesī? kāds ir ejamais ceļš, tavs veiksmes stāsts, varbūt padalies??
3 istabu dzīvokli centrā, luksus klases automobīli, dizaineru drēbes, un vēl atlicināt sevis lutināšanai, hobijiem utt.
04.08.2014 03:22 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Kredītu verga dzīve tā ir :D
Skaista dzīves izmaksas visa mūža garumā ap 1000000euro :D
04.08.2014 08:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja man būtu nelimitēti līdzekļi, es gan "skaisti" dzīvotu savādāk, nekā tagad. Ceļotu biežāk, nekā reizi gadā un dārgāk, nekā pa 1200 eiro (pa 1200 eiro nekāds "smalkais" ceļojums nesanāk, diemžēl). Ir pāris skaisti kontinenti, kuros neesmu bijusi :) Daudz naudas iztērētu kursiem, iespējams arī kādām interesantām studijām ne Rīgā. Gribētu, lai man mājā ir baseins, kurā plunčāties cauru gadu. Liels :) Un oranžēriju gribētu. Man vienmēr tādu ir gribējies. Ne lielu, bet tomēr, lai ir vieta galdiņam, uz kura kafiju dzert. Un mājiņu Eiropas dienvidos, mazpilsētā pie jūras. Ai vispār, ātri vien izdomātu, kā dzīvot vēl skaistāk.

Kādā summā varētu iekļauties - nezinu. Nekādi miljoni tie nebūtu, bet tūkstoši, domāju, diezgan daudz.

Par tēmu veiksmes stāsts, #5, ir, kam paveicas, un pelna tā ap 3 tk mēnesī reāli neko nedarot. Zinu vienu tādu. Izglītība - nekas īpašs, par mantu un zemi īsti nezinu, mērķi un apņēmība arī tādi nosacīti, bet redz puisim paveicās. Vienkārši paveicās. Vai tas turpināsies ilgtermiņā, stipri šaubos. Bet nu, kamēr ir labi, tikmēr var izbaudīt "dolce vita".
04.08.2014 08:18 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Hmm ... Mani neinteresē dzīvokļa jautājums ,jo man ir savs mājoklis , bet es gribētu šeit kapitālo remontu un kardināli mainīt interjeru, bet pa lielam arī tas nav pats svarīgākais . Man pašai mašīnu nevajag , centrā lētāk ir aiziet ar kājām ne braukt un vēl parkoties + man patik pie pusdienām iedzert vīnu... Ceļot gribu turpināt kā līdz šim , bet gribu tālākus galamērķus , gribu uz ņujorku , kaliforniju , columbiju, venecuēlu ... Gribu investēt akmeņos un metālā , plika naudas krašana mani nesaista, es to nemāku , māku tērēt , bet rotas gan man patīk ...
Kopumā 3k un es dzīvotu cepuri kuldama ...
04.08.2014 10:50 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
esmu novērojusi, ka, augot maniem ienākumiem, mainās arī mani ieradumi un vajadzības/nepieciešamības. sāku vadīties pēc buy less, choose well, līdz ar to sāku izvēlēties aizvien labākas lietas un pakalpojumus, kas, protams, attiecīgi maksā, līdz ar to man sāk darboties princips, ka, jo lielāki ienākumi, jo vairāk es tērēju.
palasot šiet rakstīto, redzu, ka mans iztikas minimums ir citu sapnis šobrīd, tādēļ jāsaka laikam, ka nepieciešamība un vēlme pēc konkrētas summas katram ir absolūti citādāka.
par sevi - man noteikti vajadzētu dažus tk, kas principā nav nekas nesasniedzams, lai dzīvotu īpaši neiespringstot vai es ko varu vai nevaru atļauties. tagadējiem tēriņiem lielākoties klāt nāktu laba mājokļa maksājumi, tālu ceļojumu izdevumi un, protams, ikdienas tēriņi, pārtika un ēšana ārpus mājas.
04.08.2014 11:03 |

Reitings 1868
attiecības ir bijušas ar sievietēm, kuras ir pāris pakāpienus augstāk par šī foruma šmarām.

Jūties vīrišķīgāks, to pateicis, vai ne?

Nav liela māksla pelnīt 2000k mēnesī. Nav lielas atšķirības starp cilvēku kurš mēnesī pelna 600euro un tāda kurš pelna 2000k.

Patiešām?

Latvijā kaut kāds smurgulis, sētas futbolists, vai 1.līgas basketbolists nedēļā no toķika spēj izcelt 20tk eur bez problēmām

O, sanāk, ka esam gandrīz vai sporta lielvalsts!

Nezinu ko tu te dari, ja gribi zīmēties ar savu naudu 15gadniecēm, tad veiksmīgi Bet pat viņas nav tik debīlas, lai ar tādu aunu pītos
Ir idioti, ir lohi, tādi kuri atbaida sievietes, salāti, kuri sevi iedomājās par džentelmeņiem, večiem, baigajiem ķērieniem. Kuri iet uz kačalku, un domā ka ir tēviņi, spēka mitriķi. Ja tu pelni naudu, tas nenozīmē ka esi pelnījis visu pārējo.

Nē, kur nu! Sievietes noteikti izvēlas tos vīriešus, kas viņas nodēvē par "šmarām".

Kaut kāds centrāltirgus Krievs nobružātā ādenē, vairumā gadījumu, tev ieliks kloķi visās dzīves situācijās.

Un es vēl nedēļas nogalē biju Centrāltirgū, iepirku pārtiku! Būtu es zinājis...

Neesi nekāds saimnieks.. varbūt dažu mantu īpašnieks. Un varu derēt, ka visu esi mantojis no saviem vecajiem. Ar labu izglītību, darbu tu Rīgā vairāk par 1200 nesaņemsi. Tā ka nemuldi par 4000.. Prezidents tādu naudu saņem , idiot.

#5 jaušama dzīves sāpe. Varbūt pievērsies, teiksim, hiphopam? Varēsi repot, izteikt savas emocijas, domas, pārdzīvojumus. Kas zina, varbūt kļūsi par Latvijas eksportpreci.
04.08.2014 11:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Sievietes noteikti izvēlas tos vīriešus, kas viņas nodēvē par "šmarām".

:D :D :D
04.08.2014 11:12 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Piekrītu par 4000, ja runa ir par plikām summām. Daudzas te raksta " man pietiktu", "tik daudz nevajaga","tā ir lētāk" utt. Redz, dolce vita neparedz tādas frāzes. Par to, ka man nevajaga tik krutu, nemaz i nevar spriest. Te vairākums izteicās drīzāk par savu dzīves minimumu,cilvēka cienīgām lietām. Kas tad tur ekskluzīvs remontētā mājoklī vai atvaļinājumā ārpus LV reizi gadā? Tas manuprāt ir vidējais līmenis, ko diemžēl LV esot ir tik grūti sasniegt.
04.08.2014 11:12 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Mantiskā ziņā, piekrītu Ance ne mazāk kā ir šobrīd :)
Es varu fantazēt skaļi, bet labāk daru to kopā ar savu otru pusi un ne tikai kopīgi sapņojam, bet arī stingriem zoļiem ejam uz mūsu mērķīšiem :)
Es nemāku sarēķināt summās cik man vajag, jo es vienmēr vēlēšos vairāk :)

Emocionālā ziņā - man ir ļoti grezna dzīve.
04.08.2014 11:32 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Laika gaitā esmu notrulinājusi emocijas tik ļoti, ka man nauda nav skaistas dzīves sastāvdaļa. Ja es uzrakstītu 5 lietas, ko šobrīd vēlos, neviena no tām nav nopērkama/iegūstama par naudu. Es mostos no rītiem ar domu, ka man neko nevajag, gribu tikai, lai tie, kurus mīlu, ir sveiki un veseli. Man nevajag ceļojumus, nevajag jaunas drēbes, es pat negribu īsti ēst vai sevi lutināt.
Bet šis ir mans šobrīd esošais dzīves posms.
Ja es būtu vientuļa māte ar bērnu un vairākiem kredītiem, teiktu ko citu.
04.08.2014 11:37 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Man pietiktu ar EUR 1500 mēnesī. Domāju, ka savā profesijā tas ir reāls skaitlis. Šobrīd pelnu arpmēram uz pusi mazāk, bet uzskatu, ka mēs ar vīrieti iztiekam pilnīgi pietiekoši.
04.08.2014 12:42 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Tam, kursh te bljauj, ka ar izgliitiibu un darbu Riigaa vairaak par 1200 nesanjems, varu painformeet, ka mana beerniibas dienu attaala pazinja Riigaa pelna uz rokas ap 2500 eiro.

Varu piebilst to, ka naak no nepilnas, nabadziigas gjimenes, studeeja neklaatienee, njemot krediitu, paraleeli straadaaja par smiekliigu algu. Smuka nav, driizaak nesmuka, tachu inteligjenta, uznjeemiiga un prot sevi pasniegt. Vieglas uzvediibas nav, ar darba deveejiem neguleeja, lai kaaptu pa karjeras kaapneem.

Saaka kaa asistente eedinaashanas uznjeemumaa, tagad ir vadiitaaja pavisam cita profila uznjeemumaa ...

NEVIENS vinjai neko nepienesa, neiedeva, neizdariija vinjas vieta, pati visu izciiniija.

Taa ka, riebjas lasiit muuzhiigos neveiksminieku tekstinjus. Ja jums ir 2 kaajas, 2 rokas un smadzenes, jums ir visas iespeejas izsisties arii Latvijaa, vainot varat tikai savu neuznjeemiibu nevis valsti vai vecaakus, kuri nebija pietiekoshi bagaati.
04.08.2014 14:20 |

Reitings 1868
Es uzskatu, ka šobrīd Latvijas iedzīvotajām ar labu izglītību (uzsveru - labu izglītību, nevis kādas "biznesa augstskolas" diplomu) ir pilnīgi iespējams mēnesī nopelnīt vismaz 1 500 eiro tikai ar savu darbu un zināšanām. Protams, ja šis jaunais censonis pratīs izvedot sev izdevīgus sociālos kontaktus, atstāt labu iespaidu, pratīs arī "pielīšanas" mākslu un manipulēt ar citiem, kā nebīsies uzņemties iniciatīvu, "nostumjot" savus konkurentus, tad jau dažu gadu laikā iespējams pelnīt krietni virs 5 000 eiro mēnesī.
Protams, nepieciešama ne tikai izglītība, bet arī ass prāts, un tas jau ir dabas dots talants.
Jautājums ir cits - vai naudai vispār ir tik liela loma cilvēka dzīvē? Ja cilvēkam jāknapinās ar 250 eiro mēnesī, tad viņš, protams, būs laimīgs, ja spēs nopelnīt 1000 eiro mēnesī - 4 reizes vairāk. Iespējams, viņš būs pat 4 reizes laimīgāks šādā situācijā. Taču es ļoti šaubos, vai cilvēks kļūst vēl četrreiz laimīgāks, ja tūkstoša vietā saņemtu 4 tūkstošus. Padomājiet par to! :)

Taa ka, riebjas lasiit muuzhiigos neveiksminieku tekstinjus. Ja jums ir 2 kaajas, 2 rokas un smadzenes, jums ir visas iespeejas izsisties arii Latvijaa, vainot varat tikai savu neuznjeemiibu nevis valsti vai vecaakus, kuri nebija pietiekoshi bagaati.

Skarbi, bet patiesi.
04.08.2014 14:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits