Par latgaliešiem

Reitings 45
Reģ: 27.07.2014
Es drīzumā pārceļos uz dzīvi Latgalē darba dēļ. Tā kā esmu viens pats un saistu savu tuvāko nākotni ar šo reģionu , tad vēlētos tur iepazīties ar apkārtējiem cilvēkiem. Kā Jūs raksturotu latgaliešus , latgalietes , viņu kultūru un valoda. Kā viņi mani pieņems savā vidē? Vai cosmo ir kāda latgaliete un var šo to pastāstīt?
01.08.2014 18:14 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Viņiem patīk runāt vienam pār otru un ļoti skaļi, bet viņi ir tiešam ģimene ar lielo Ģ, stājas un krīt viens par otru, vienmēr visi lēmumi tiek apspriesti kopā, nekad neviens netiek atgrūsts, visi ciemiņi tiek uzņemti kā savējie, ļoti, ļoti ciešas saiknes savā starpā un ar pašu Latgali. Drauga ģimene ir latgalieši, tāpēc tas ir mans viedoklis :-)
Viņi nav skopi, dalās ar visu, bet patenkot arī patīk. :-D
23.04.2016 21:23 |

Reitings 1343
Reģ: 24.11.2015
Lohi.
23.04.2016 21:31 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Pats esmu rīdzinieks ar lielām latgalu saknēm, piekrītu visam ko Apple_Pie rakstīja. Tā ir :-D
23.04.2016 21:32 |

Reitings 185
Reģ: 16.03.2015
Latgalieši tak arī visi nav vienādi. Cilvēki kā cilvēki. Viens pieņems, cits nepieņems. Nav jau atkarīgs no tā, vai ir latgalietis, vai nav.

+++

Nevar jau visus vienā maisā bāzt. Cilvēki kā cilvēki. Protams, ir alkoholiķi, sliņķi, čīkstuļi u.t.t. bet tāpat ir ļoti veiksmīgi cilvēki, darba rūķi, bezgala sirsnīgi un dzīvespriecīgi cilvēki. Tieši tāpat kā jebkurā citā Latvijas nostūrī. Runājot par valodu, jā, ir sajūta, ka runā ar akcentu, bet pie tā ātri pierod. Ticiet man, no Latgales nākušam cilvēkam, rīdzinieku akcents griež ausīs stiprāk nekā dažam labam rīdziniekam latgalieša runa :-D
Vienīgi, Latgalē cilvēki tādi atklātāki un ar savu patriotismu. Kad ej pa ielu un dzirdi, ka runā latgaliski, skudriņas skrien pār kauliem, uzreiz tas cilvēks ir savējais :-)
Tās, kuras izsakās, ka provinciāļi un tā... neaizmirstiet, ka ļoti liela daļa tagadējo rīdzinieku, nāk no Latgales ;-) Lai vai kā, pat ja provinciāļi, kas tajā tik slikts? Kopš kura laika, cilvēks no lauku reģiona ir kļuvis par sliktāku?
23.04.2016 21:38 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Jā, latgaļu runa ..mmm. Dievinu :-D

Un, jā, rīdzinieku akcents jau nu nepavisam nav tas "tīrākais", tā kā :-D Rīga jau vien tādi lieli lauki ir, ja skatāmies plašākā mērogā. :-D
23.04.2016 21:40 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Esmu tīra kurzemniece un varu piekrist 100% tam ka cilvēki šeit it ļoti auksti, nelaipni. Neteiktu, ka iedomīgi, drīzāk nelaimīgi. Un Ventspils - pilsēta ar rītdienu, tikai žēl ka nevienam te neko nevajag un tiešām nīgri cilvēki šeit dzīvo.
Ja es pārceltos uz Latgali, man droši vien būtu līdzīgi jautājumi, jo nekad neesmu tur bijusi un liekas tāda kā mistiskā vieta, pavisam cita šnite. :-D
23.04.2016 21:49 |

10 gadi
Reitings 505
Reģ: 26.08.2013
Čiuļi pipši!
24.04.2016 00:38 |

Reitings 32
Reģ: 23.04.2016
Shovaa ``Koru Kari`` koris, kuraa dziedaaju, ljoti sadraudzejaas ar Reezeknes kori.. Nu, nenormaali sirsniiigi un gaadiigi cilveeki! Pat tagad, kad jau tik ilgs laiks pagaajis, ja ierauga mani uz ielas vai kur citur satiek- skrien klaat, miiljo, bucho.. Nu, vismaz tie ar kuriem esmu saskarusies- super cilveki. :) Un latgalju runa man ljoti patiik.. :)
24.04.2016 03:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits