Atvaļinājums

10 gadi
Reitings 39
Reģ: 07.09.2013
Sveikas. Īsti nesaprotu man ir taisnība vai nē. Situācija tāda: strādāju uzņēmumā kopš 2013. gada oktobra beigām ( ja tas ir svarīgi tad bijusi A lapa kopā 15 dienas un B lapa 2 mēnešus), saņēmu 2 nedēļas apmaksātu atvaļinājumu pa šo laiku. Ar pirmo septembri eju dekrētā. Esmu pārliecināta, ka man vēl jābūt 2 nedēļām atvaļinājums, ko varu izņemt pirms došanās dekrētā, taču vadītāja apgalvo, ka nepienākas. Es kļūdos? Vai arī tās slimības lapas ietekmē atvaļinājumu ilgumu?
31.07.2014 13:32 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
aloe, likumā nav atrunātas darba dienas. Likumā ir 4 kalendārās nedēļas (respektīvi, nešķirojot darba dienas vai brīvdienas). Tas par tām 20 darba dienām ir vienkārši vispārināts pieņēmums, kas tiek pielietots, kad rēķina kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu.
Es zinu, ka ir darba vietas, kur tiek atļauts ņemt, piemēram, nepārtrauktas divas nedēļas (14 kalendārās dienas). Un pēc tam pārējās 14 dienas izņemt darba dienās. Cilvēkam ir atvaļinājums no pirmdienas līdz piektdienai + sestdiena un svētdiena, kas pašas par sevi ir brīvas, bet rezultātā viņš ir izlietojis tikai 5 kalendārās dienas, lai arī bijis atvaļinājumā pēc būtības 7 dienas.
Nu tā, bet tas ir ļoti no darba devēja atkarīgs, kā to interpretē.
31.07.2014 15:12 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
sophie aaa, nu skaidrs, kā tika interpetēts. Nu jā, protams, ka klāt sestdiena un svētdiena, tad sanāk 28 dienas. Es, savukārt, kā iemācījos rēķināt pa grāmatvediski, tā rēķinu ar savu koeficientu un nesanāk man vairāk par 20 dienām :D
31.07.2014 15:18 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
28 dienas? Nostrādājot gadu sanāk 20 kalendārās darba dienas, neskaitot svētku dienas.

Jo 20 darba dienas = 28 kalendārās dienas:D
31.07.2014 15:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits