Par kurpēm

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Mani laikam katru dienu nomoka kāds jautājums, ko te uzrakstīt :D

Kad pērkat kurpes, vai jūs vienmēr kārtīgi un rūpīgi viņas pielaikojat, pastaigājat pa veikalu, vēl padomājat kādu ļaiciņu, pārliecinieties vai nav labākas atrodamas un tad pērkat, vai arī vienkārši rīkojaties pēc principa "ieraudzīju - iepatikās - nopirku" un pērkat nemērot? Vai kā? Jo es, piemēram, vispār nesaprotu, cik ļoti pēdai jāatbilst kaut kādiem standartiem, lai varētu nopirkt kurpes i-netā bez mērīšanas un pēc tam viņas veiksmīgi valkāt nesabeidzot kājas :P

Jautāju tāpēc, ka jau diezgan sen patīk vienas kurpes un tagad ir izpārdošana, uzvilku, patīk ļoti, bet mulsina tas, ka liekas, ka neder 100% ideāli...nezinu vai ir vērts pirkt...

Paldies par atbildēm! :)
Jauku dienu!
29.07.2014 13:27 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
"nu skaties pati"

Šausmīgākā atbilde, kāda vien pasaulē var būt!!! BRIESMĪGĀKĀ! Es šajā ziņā esmu pilnīgi bezpalīdzīga- es nekad un nekur nevaru izlemt, vai man kaut ko vajag vai nē. Arī tad, kad man jāizdomā, kur ar draugu ēdīsim, aaaaaa, tā tracina! Laikam esmu neizlēmīgs cilvēks. Vai arī neesmu :D
29.07.2014 14:47 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Apavus pērku internetā, es labi zinu, kas man der, cik augstu/zemu papēdi vajag, kādi zīmoli ir ērti, lasu atsauksmes, cītīgi visu mēru, kā arī nebaidos sūtīt visu atpakaļ, ja vajag. Kad vēl javari bija vecais, tur apavus varēju sūtīt daudz un dikti kaut vai tāpēc, ka atpakaļ tos aizsūtīt varēja pa 3-4Ls, kas ir sīkums. Ja sūtītu apavus no ķīniešiem, tad gan varētu gadīties, ka pasta izdevumi maksā vairāk par pašiem apaviem, bet ķīnieši šajā gadījumā mani neuzrunā (es gan pie viņiem pirku kāzu kurpes un baltos zābakus (lai kāzās skaisti aizietu no mašīnas līdz viesu namam). Pēdējos apavus ar visu piemērīšanu tradicionālajā veikalā pirku pirms 6 gadiem.
29.07.2014 14:48 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Mangan pārdevējas ir lielākais padomdevējs veikalos - es ieraugu uz skidkām savas kājās izmera kurpes, uzveku..stundu stāvu domādama vai man vajag vai nē un reizēm pārdevēja ir atrunājusi,jo kāja izskatās par masīvu kurpēs, vai arī siksnņas būs ar laiku vaļīgas. Man šaura kāja un siksniņkurpes ir nāve atrat..tad nu es esmu atvērta,pat ja kādai vajag,lai es tās kurpes nopērku.:D
29.07.2014 14:48 |

Reitings 246
Reģ: 19.08.2013
Parasti kārtīgi piemēru un padomāju, bet bieži vien arī tā var iekrist. Bet ja kurpes, kas tiešām ir ļoti skaistas un maksā smieklu naudu, tad vienkārši pērku un tad skatos vai vispār kaut kur uzvilkšu. ;D
29.07.2014 14:51 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
57days

Čeks pat bija, vienmēr viņus saglabāju, vienkārši tai laikā vairs nebija vēlme iet nest pat atpakaļ, tā jau pa lēto pirku, un pārdevēja ar tur bija neforša tā kā negribējās dēļ tādiem mēsliem pusi Rīgas apskriet, it īpaši ka tajā laikā bija daudz svarīgākas lietas ko darīt.
29.07.2014 14:56 |

Reitings 5632
Mincis - es arī esmu ļoti neizlēmīga un tā ir tā īpašība, kas manu draugu var piebeigt minūtes laikā :D :( bet man ar to laikam nevajadzētu lepoties... :D
29.07.2014 14:57 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
"ieraudzīju - iepatikās - nopirku"

Man skapī ir vesels plaukts šitādām atvēlēts :D Ārā nemetu, jo es taču kādreiz uzvilkšu viņas vai arī kādrēz būšu spējīga ar viņām paiet vairāk par 1 metru :D
Bet nu ikdienai paredzētos apavus jau esmu piešāvusies izvēlēties - zinu kuras sajūtas ātri mainīsies, kuras paliks nemainīgas, kurās vietās kas varētu spiests, spēju arī uzreiz noteikt vai pēdas izliekuma vieta ir pareizi uztaisīta u.tml. Ar pārdevējām ar lielākoties ir paveicies, jo pasaka godīgi, ka nebūs labi (priekš mana izmēra pēda ir par šauru un papēdis uz āru izvirzīts). Vīrs apavu jautājumos tiek klaji ignorēts, jo ja viņam būtu teikšana - es staigātu omīšu ortopēdiskajos apavos :D
liekas, ka neder 100% ideāli..

Mēģini saprast, kas ir tieši tas, kas nedod 100% un tad jau loģiski papētīt apavu. Bet nu ja ir ļoti lēti, tad dari sev to prieku un nopērc kurpes, pat ja vēlāk viņas nevilksi - prieku būsi izbaudījusi! :D
29.07.2014 15:32 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Pērku tikai veikalā un tikai tad, kad tiešām kādi apavi ir nepieciešami.

Laikam esmu nesievišķīga, bet man vispār nav tāda vājuma ne uz apģērbu, ne apaviem, ne aksesuāriem. Vispirms izdomāju, ko vajag, tad eju iepirkties. Ja kaut kas ne no saraksta iepatīkas, tad, ņemot vērā cenu un nepieciešamību, izvērtēju - pirkt vai nepirkt.
29.07.2014 15:55 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Ja apavi vajadzīgi ikdienas nēsāšanai, tad mēru ļoti rūpīgi, arī naudu nežēloju, jo man riebj staigāt ar neērtiem apaviem. Turklāt man ir periodi, kad, liekas, ka pat zeķes berž.
Ja vajag tādas izejamās kurpes, tad arī cenšos pirkt labas, bet ērtas parasti nesanāk, jo gribas uz augstiem papēžiem. Vispār apavu man nav daudz, jo tie visi ir labi un ādas. Apaviem es noteikti dodu priekšroku kvalitātei nevis kvantitātei.

Bet nu, taisnības labad, jāatzīst, ka nesen pasūtīju apavus no ali un esmu nenormāli pārsteigta, ka der un ir pat ĒRTI.
29.07.2014 16:01 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Apavus gandrīz vienmēr pērku internetā un teikšu tā- pasūtītie apavi nekad nav bijuši neērti, tieši internetveikalos esmu iegādājusies visus savus visērtākos apavu pārus (neskaitot pašu pirmo pasūtīšanas reizi, bet tur bija mana kļūda- nepareizo izmēru pasūtīju) bet pērkot veikalos tieši otrādi -nopērku un nožēloju. Tā kā internetā iepārkoties uzmērīšanas variants atkrīt- nemēru, ja iepatīkas, pērku, bet ar apaviem man ir tā- uznāk kāds periods, kad ļoti gribas sapirkties apavus, tad nopērku vairākus apavus un tad atkal kādu laiku uz jauniem piedāvājumiem skatos pilnīgi vienaldzīgi un pat neprasās pirkt jaunus.
29.07.2014 16:02 |

Reitings 5632
Darla
Mēģini saprast, kas ir tieši tas, kas nedod 100% un tad jau loģiski papētīt apavu. Bet nu ja ir ļoti lēti, tad dari sev to prieku un nopērc kurpes, pat ja vēlāk viņas nevilksi - prieku būsi izbaudījusi!

Mulsina pēdas izliekuma vieta, jo it kā iet un stāvēt ērti, bet nav tā, ka ir pilnībā klāt...man jau arī pēdas bik jokainas ir, jo mammai līdzīga problēma :P
Un ļoti lēti arī nav (lai gan kas kuram lēti), jo Tamaris, bet šīs firmas apavos nekad neesmu iegrābusies kvalitātes ziņā :)
29.07.2014 16:02 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Agī, ja izliekumu jau no uzmērīšanas nejūti kā perfektu, tad noteikti nepērc, jo tā daļa apavam nekādīgi nemainīsies ar laiku (ja vien problēma nav faktā, ka esi atradusi ar augstākiem/zemākiem papēžiem staigāt). Labi kādu teātra izrādi ar tādiem apaviem pavilktu, bet ikdiena vai lielākas balles noteikti grūtības sagādātu (visticamāk pie slodzes būtu pēdas laušanas sajūta).
Bet nu ja arī citiem apaviem šī vieta nav klāt un ir ērti ar viņiem kustēties, tad jau tiešām var būt kāda pēdas īpatnība tikai. :)
29.07.2014 16:17 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Man ir divi varianti, kā kurpes nonāk manā skapī.
1) Man ir nepieciešami apavi - pie kādas kleitas, vai ikdienas vai vēl kaut kāda iemesla pēc. Tās tiek rūpīgi meklētas pa veikaliem vairākas dienas. Nepērku pirmo, kas pagadās. Bet... šajā procesā rodas otrā kategorija...
2) Esmu bijusi visādos veikalos un redzējusi simtiem kurpju. Un kādā no tiem ir tās vienas, kuras man nevajag, jo nu ko es darīšu ar vēl vienām sarkanām laiviņām? Vai siksniņzandalēm, puszābaciņiem, iešļūcenēm... Nu bet viņas tik ilgi grauž prātu, ka vienkārši neizturu un nopērku, ja ne tajā pašā dienā, kad pērku tās, ko man vajag, tad ilgāk par nedēļu gan neizturu. :D

Vēl ir daži pāri "ieraudzīju - iepatikās - nopirku", paldies Dievam, der. :)
29.07.2014 16:18 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Internetā pērku tikai to zīmolu kurpes, par kuru izmēriem esmu droša un kuru zīmolu apavi man jau ir mājās, līdz ar to tur nav iespējams nošaut garām.

Ja pērku veikalā, tad atkal, tie ir tikai konkrētie zīmoli uz kuriem es skatos, noteikti pielaikoju, lai pārliecinātos un tad praktiski uzreiz arī pērku bez ilgas domāšanas. Jo pārbaudītas vērtības parasti nepieviļ.
29.07.2014 16:22 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Laikam esmu nesievišķīga, bet man vispār nav tāda vājuma ne uz apģērbu, ne apaviem, ne aksesuāriem. Vispirms izdomāju, ko vajag, tad eju iepirkties. Ja kaut kas ne no saraksta iepatīkas, tad, ņemot vērā cenu un nepieciešamību, izvērtēju - pirkt vai nepirkt.

Annie - nu tad tev veicas.
Man uznāk trakums un es zinu,ka es kaut ko gribu nopirkt. Bet reāli jau nevajag, bet zinu,ka man VAJAG kaut ko nopirkt un šokolāde neder:D gribu pansku vai kurpes. Tad klšīstu pa veikalu līdz atrodu,kas ir tas,ko tik ļoti VAJADZĒJA,kaut acī dur.
Ar auskariem ir tas pats...
29.07.2014 16:29 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Man uznāk trakums un es zinu,ka es kaut ko gribu nopirkt. Bet reāli jau nevajag, bet zinu,ka man VAJAG kaut ko nopirkt un šokolāde neder

Tāda sērga man arī uznāk. Visbiežāk gadījumos, kad pēc lielākiem tēriņiem iztērēts mazāk, nekā biju plānojusi. Tad vajag noteikti kādu lupatu, kurpes vai kaut ko :D
29.07.2014 16:31 |

Reitings 5632
Darla - šīs kurpes būs vairāk ikdienas vajadzībām, bet darbs it kā vairāk birojā, lai gan tāpat jau sanāk kaut kur doties kājām :D laikam būs vien jāpievērš uzmanība jau esošajām kurpēm, kurās daudz staigāju un jāsaprot vai tai pēdai tiešām jābūt pilnīgi klāt vai arī tāpat ir ērti :P
Paldies par padomu :)

čupakabra -
Man uznāk trakums un es zinu, ka es kaut ko gribu nopirkt. Bet reāli jau nevajag, bet zinu, ka man VAJAG kaut ko nopirkt un šokolāde neder

Man šitas variants ir tikai gadījumos, kad pavadu vairākas stundas veikalā un nenopērku to, ko biju plānojusi iegādāties...tad eju uz veļas veikalu pie atlaižu stenda, uzmēru visu, kam ir mans izmērs un nopērku sev kaut ko, lai nav besis :D
29.07.2014 16:53 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Pērku tikai veikalā un tikai tad, kad tiešām kādi apavi ir nepieciešami.

++++
Turklāt parasti velku laiku līdz pēdējam, līdz vispār nobriestu līdz pirkšanai, bet tad, protams, kā likums neko smuku nevar atrast :D
29.07.2014 17:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kurpes peerku tikai veikalaa.Nekad nepasuutu sev apgeerbu un apavus ,arii somas internetaa,jo loti biezi esmu redzejusi ,ka kvalitaate ir loti slikta ,un arii izskats nav veelamais-loti taalu no taa,kas redzeets bildee!
Man viss ir kaartiigi jaaizpeeta,jaaizcamda,jaameera,lai es izdotu lielaaku naudu par tiem .
Esmu loti taupiiga,bet apavi ir kaut kas liidziigs ellas kraasaam-naudu netaupu uz siim divaam lietaam!
Esmu noteikti par to-labaak mazaak visa,bet labs!
29.07.2014 17:27 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Ja es šaubos vai vajag, tad nepērku.
Es vispār esmu norūdījusi raksturu, ka vismaz ilgāk par gadu neesmu pirkusi nevienas augstpapēžu kurpes, jo es vienkārši ikdienā nevalkāju - neesmu iemācījusies valkāt un īsti nav arī kur. Retu reizi ir kādi pasākumi, kur uzvelku savas augstās melnās kurpes.
Un es pārsvarā visus apavus piemēru, lai saprastu kuru izmēru vajag, jo man ir vai nu 36 vai 37. Par to ērtumu neiespringstu, jo man praktiski gandrīz visi apavi kaut ko berž :D Bet iespējams tas ir tāpēc, ka ilgas stundas pavadu uz kājām.
29.07.2014 17:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits