Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pigments uz ādas

Reitings 216
Reģ: 17.08.2009
Sveikas!

Droši vien kāda ir saskārusies ar gaiši brūniem pigmneta pleķiem uz ādas. Jau kopš bērnības 1 neliels man ir uz rokas un uz muguras, kas vispār ikdienā nav pamanāmi un man pašai netraucē, bet tagad, pēc sauļošanās pamanīju, ka viens pleķis ir parādījies uz kājās. Šobrīd gan ļoti blāvs, bet, ja rādīšos saulē, viņš noteikti paliks izteiktās. Nav nekāds mazais, apmēram 3cm diametrā, tāpēc īsti negribas sadzīvot ar domu, ka viņš tur tagad būs un, iespējams, paradīsies vēl kādi. Vai kādai ir zināms - ar šiem pigmentiem var cīnīties? Un varbūt varētu ieteikt kādu dermatologu Rīgā? Šajā pilsētā nav nācies apmeklēt šo ārstu, bet dzimatajā pusē jēgas nav nekādas.
25.07.2014 17:20 |

Reitings 216
Atvainojos, pie nepareizās sadaļas pievienoju tēmu, ar darbu šeit nekas nav saistīts :D
25.07.2014 17:31 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
man ar kkaadi plekji paradijusies uz aadas,nez no kaa..kopsh kaartiigaak saaku sauloties-daudz mazu bruunu tipa pigmentpunktinu uz aadas pie kakla ,dekoltee zonaa,nez,man nepatiik...ta ka vecai vecenei....
25.07.2014 17:38 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nu noņems tev dermatologs to pigmenta plankumu ar lāzeri, bet rudenī, kad beigsies aktīvā saules sezona, bet nekur nav garantijas, ka tas neparādisies atkal vai neparādīsies citā vietā, ja jau tāda ķermeņa īpatnība. Vienmēr ejot ārā lieto krēmus ar SPF un centies nesauļoties, ko tur.
25.07.2014 17:41 |

Reitings 31
Reģ: 10.07.2014
Man ir šī pati problēma. Tas varētu būt arī kāds ādas sabiezējums. Varu Tev ieteikt pamēģināt šo kāju krēmu, (bildē) man ļoti labi palīdz. Uzsmērē uz tās vietas un tad viegliņām mazliet paberzē ar papēžu beržamo. Man jau pēc 3 dienām palika manāmi labāk.
Dermatoloģe ļoti laba ir Ķengaraga poliklīnikā. Viņa skaitās bērnu, bet pieņem arī pieaugušos. Skaitās kā labākā Latvijā. Daktere Valentīna Ožigina. Tiešām, ļoti labs dermatologs.

25.07.2014 17:42 |

Reitings 31
Reģ: 10.07.2014
un nekas, ka tas ir kāju krēms, palīdz visam.
25.07.2014 17:42 |

Reitings 216
thepianist, es tagad esmu neizpratnē, tas taču nav joks par to kāju krēmu?

Šeit atradu nelielu informāciju, ta situācija protams nav tāda kā bildē, bet tie ir šāda tipa pigmenti. http://www.euroaptieka.lv/lv/articles/veselibas_centrs/adas_veseliba/kapec_uz_sejas_paradas_negliti_pigmenti_un_ka_no_tiem_atbrivoties
25.07.2014 18:01 |

Reitings 12
Reģ: 09.01.2014
Man kopš dzimšanas ir kādi 3 pigmenti (uz muguras 2 un uz augšstilba viens), bet pēdējos gadus esmu ievērojusi, ka intensīvi sauļojoties vienā un tajā pašā vietā jeb starp kājas pirkstiem parādās pigments. Līdz ko es sāku sauļoties, tā tas pleķis virsū. Šausmīgi nepatīk, izskatās kā tāds netīrums. Sākumā mēģināju nomazgāt, līdz sapratu, ka tas nav netīrums. :D Bet rudenī, kad iedegums pazūd, tas pigments arī izgaist. Pie ārsta neesmu gājusi, bet domāju, ka tā ir normāla ādas reakcija pēc tādas cepināšanās.
25.07.2014 19:08 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits