Alkoholisms

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Sveikas!
Nekad nebūtu domājusi, ka kas tāds mani piemeklēs, bet tā nu ir noticis. Mans ļoti tuvs cilvēks ir alkoholiķis un iet jau tik tālu, ka šķiet jau zaudē prātu "šmigā". Atgrūž visus visi vēl tikai sliktu utt. Ar prātu es saprotu, ka kamēr pats nesapratīs nekas nemainīsies. Bet ir tik šausmīgi noskatīties kā cilvēks palaiž postā visu savu dzīvi.
Ko es gribu no jums? Hmm, laikam jau par pieredzi, vai jūs esat bijušas šādā situācijā/redzējušas no malas un kā tas viss ir norisinājies, beidzies. Būšu priecīga par jebkādu atsaucību, savādāk, tiešām nav ar ko par to parunāt, jo kas īsti nav saskāries ar to, to nesapratīs.
18.07.2014 00:03 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Vienam no maniem tuvākajiem cilvēkiem bija problēmas ar alkoholu. Reizēm piedzērās tā, ka sāka visādi murgi rādīties, bet tie bija ziediņi, jo vēlāk 1 dienas dzeršana pārvērtās par 3 nodzertām dienām.
Reiz, kad viņš bija manāmi iereibis, es sakrāmēju visas nepieciešamās mantas, sarunāju transportu un noliku fakta priekš- VISS. Jābrauc ārstēties. Dod savu pasi un viss.
Pirmo reizi mūžā man viņš apkrita ap kaklu, raudāja un pateica, ka dzīvē katra lieta ir sagriezusies kājām gaisā, ja nebūtu manis, tad jēgas dzīvot arī nebūtu. Man pieaudzis vīrietis apkritis ap kaklu raudāja kā mazs bērns.
Sameloja, ka pasi ir pazaudējis, bet bez pases nevarēja nekur aizbraukt. Solījās, ka vairs nedzers, es patiešām tam visam noticēju.

Un ticiet vai nē, bet kopš tās dienas es neesmu redzējusi viņu piedzērušos. Pat nezinu, kas bija iemesls. Ir pagājis vairāk kā gads, un es varu teikt, ka lepojos ar viņu, jo dzīve ir nokārtojusies. Prieks redzēt laimīgu cilvēku. :)
18.07.2014 15:29 |

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Lindachka,nekautrejos nekad,visi zinaja kada man situacija gimene,draugi tik vienmer prasija- ka var buttdi vecaki un pilnigs pretstats meita,laimiga,dzivesprieciga u.t.t,brinos,ka nav jaiet pie neirologa nemot vera to ko redzeju. :)
18.07.2014 15:30 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Elīna, tev varbūt tagad tik tā šķiet, ka viss ir kārtībā. Problēmas var rasties vēlāk. Jebkurā gadījumā būtu labi aiziet pie psihoterapeita. Toreiz pēc Zolitūdes traģēdijas pasniedzēja augstskolā teica, ka visiem cietušajiem un glābējiem, radiem piedāvāta bezmaksas palīdzība, bet tikai retais to pieņēma. Un, ka tās sekas var sākt izpausties vēlāk. Tāpēc ir tik daudz bezdarbnieku psihologu, terapeitu, utt., jo cilvēki uzskata, ka viņiem nevajag palīdzēt, bet paši staigā nelaimīgi.
18.07.2014 15:36 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
:D Jūs te rakstat tā itkā jums jau tā negadītos :D Tas tikai mammam un tētiem :D un draugiem un paziņām :D

Atklāšu noslēpumu tām kurām patīk tusētāji (iknedēļas nogaļu dzērāji) liela iespēja, ka pēc 10 gadiem jūs sitīs, kā jūsu paziņas, mātes :D
Nav jau tā ka alkoholiķis bams un uzrodas :D Tur apakšā ir ļoti daudz nodzertu nedēļas nogaļu un tusiņu vairāku gadu garumā :D līdz kļūst par alkoholiķi :D
18.07.2014 15:38 |

Reitings 2336
Ervīns, kas negadītos? Piedzerties ir gadījies, bet tas jau nav alkoholisms.
18.07.2014 15:41 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
P.S Bet nu nevienai jau nepatīk klusi mājās sēdētāji :D šeit jau par to bijušas diskusijas par to :D
Nu ko tad gaidat savus 40 gadus un redzēsiet ka nosodīt savu mammu nebija pamata, jo tevi sit tāpat nodzērusies otra pusīte un aiziet nevari, jo visu mūžu bijusi mājsaimniece, jo tā tak forši :D
18.07.2014 15:43 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ir pieredze, bet bez risinājuma, diemžēl. Arī tuvs cilvēks dzer, nodzerās līdz bezdarbam, lūdz naudu ēdienam, vārdsakot, murgs.
18.07.2014 15:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ervins, manuprāt, trāpīja naglai uz galvas...
18.07.2014 15:47 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es tev varu tikai vēlēt - nekļūsti līdzatkarīga. Visus cilvēkus nevar izglābt, pavisam nopietni. Tu vari censties, protams, bet skaties, lai neizposti pati savu dzīvi!
18.07.2014 15:48 |

Reitings 2336
Nu bieži vien tās sievietes, kas dzīvo ar alkoholiķiem, viņus arī uztur. Bet trakāk iet tām, kuru vīri skaidrā jau neuzvedas adekvāti.
18.07.2014 15:49 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man tuvs cilvēks ir tik tālu jau nodzēries, ka melo, zog, bez darba, protams, dzīvo uz citu rēķina. Risinājuma nav nekāda. No sākuma mēģināju palīdzēt, zināju iemeslu, kāpēc dzer, gribēju izrunāties, vest pie prāta, bet man nesanāca. Jo runājot saka jā, jā, jā, bet reāli dara ko citu.
18.07.2014 15:52 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
es pati sad un tad dzeru vairak emociju svarstibu del, lai nomaktu to tuksumu sevi

man jau skiet ka tie istenie alkoholiki kaut kur dzili sevi apzinas ka tas nav labi bet taa kaa taa iedzer.
18.07.2014 16:39 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ir 2 varianti - 1. alkoholiķis pats saprot, ka ir slims un pārtrauc dzert, un 2. alkoholiķis nodzeras līdz nāvei.
18.07.2014 16:45 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Jā, ja cilvēks pats nesaprot, ko dara, tad neko Tu tur nevari izdarīt. Ne tikai Tu, bet ne ārsti, ne kodēšana, nu tiešām nekas. Šādi cilvēki ir pazuduši. Viņus pat neuztrauc, ka darba nav, ka dzīve iet postā. Labi, ka ir pudele, ka kāds aizdot vai kāda laba dvēsele iedot dažus centus, lai var sagrabināt. Tādu situāciju redzu pazīstamam cilvēkam. Žēl, jo vīrietis labākajos gados, ļoti gudrs, var visu saremontēt un uztaisīt, bet ģimeni jau ir pazaudējis, darbu arī. Pašu arī uzskatu, kā pazudušu cilvēku.
18.07.2014 16:49 |

Reitings 10987
kas isti vispar ir alkoholisms? dzersana katru dienu vai sad un tad dusmu, aizvainojuma, tuksuma del iedzersana ar jau atkape kaada?
18.07.2014 16:58 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man šķiet, ka ļoti daudzi ir parazitējoši alkoholiķi, padarot līdzatkarīgus ģimenes locekļus un/vai otrās pusītes. Un starp tiem alkoholiķiem ļoti daudzi tieši ir jauni puiši, bez darba vai ar pagaidu darbu, dzīvo pie vecākiem, kas viņu faktiski uztur un uzturēs līdz mūža galam, jo tāds alkoholiķis nekad nepārstās dzert, jo viņam vienmēr būs pārtika ielikta ledusskapī, mamma vai meitene būs nopirkusi apenes utt. Vārdsakot, viņam nav jādomā par nekādām problēmām. Nodzeras līdz delīrijam, tad atkačā, kādu laiku (nedēļu vai divas) nedzer, dievojas, ka vairāk nedzers, bet stāsts atkal sākas no sākuma. Ļoti maz zinu tādus, kas strādā un plosto, visdrīzāk noturas tādā darbā, kur visi dzer un nāk uz darbu paģiraini, pārsvarā alkoholiķis tomēr ir atkarīgs no apkārtējo cilvēku labvēlības un, jo vairāk tu viņam dod, jo spēcīgāk piedirš dvēseli.
Iesaku, silti iesaku, šādus cilvēkus izsvītrot no dzīves, ja ir iespējams. Nekontaktēties, neatbildēt uz telefona zvaniem, jo viņš meklēs jebkuru vājo dvēselīti, kas nopirks viņa vietā visu, ko viņam vajag. Un nav nekāda goda lieta šādas attiecības uzturēt gadiem. Alkoholiķi var izārstēt tikai tad, kad viņš pats apzinās savu problēmu un grib to risināt, nevis tad, kad viņam visu dod un paijā galvu.
Turklāt nezinu nevienu izārstētu alkoholiķi zināmo lokā, visi vai nu dzer joprojām, vai arī ir paspējuši atdot galus.
18.07.2014 16:59 |

Reitings 502
Mammai vīrs ir alkoholiķis. Tas ir drausmīgi, kad gribi palīdzēt,bet nekas nelīdz - ir runāts gan ar labu, gan ļaunu, draudēts,ka aizvedīs ar varu, ka ir cilvēki,kas vienkārši iebāzīs mašīnā un aizvedīs uz Straupi, ir teikts, ka viņš ir svarīgs cilvēks, ir kaut kas jādara, atgādināts, cik labs bija, ko labu ir izdarījis utt. Šobrīd jau vairs nav ideju, ko darīt, JO uz Straupi ar varu neaizvedīsi un, ja pats negrib, nekas nenotiks. Jūtu, ka viņš ir degradējies - tik daudz ko agrāk darīja, prata, zināja, tagad to vairs nedara - bija erudīts (ļoti patika minēt krustvārdu mīklas), gatavot dažādus priekšmetus no koka , makšķerēt. Tagad pat dabā ir pazemināts kavēšanas dēļ (kavē,jo aizdzeras nedēļas nogalēs, makšķeres tiek cilātas krietni retāk, mājās jau pusgadu nespēj sataisīt vannasistabu, vasaras mājā grīdu - bet materialus un instrumentu ir sapircis).
Man ir žēl mammas, viņa jau cieš, jo, kad sadzeras, viņš terorizē, šantažē, protam,ka ir bail,ka kaut ko neizdara mammai, bet viņa ir pieaudzis cilvēks - kad dzīvoju vēl tur, es miljons reižu teicu,ka ir pa daudz, pa traku,ka nevajag pirkt viņam un pienest,bet nē - ko tad es zinu un te nu ir sekas.
Un tas viss ir aizvedis tik tālu,ka es uz katru iedzeršanu skatos slimīgi, sirds trīc, liekas,ka vīrs pa daudz mēdz iedzert. Paranoiski skatos uz kaut kādās ballītēs patērēto alkoholu. :(
un tiešām - nezinu, ko darīt un kā palīdzēt.
18.07.2014 17:03 |

Reitings 2336
Un tomēr- starp alkoholiķiem ir/bija daudz nenovērtējami lielisku mākslinieku. Un tie ir lieliskākie darbi, it sevišķi klasiskās mūzikas jomā. Aizveras viens šīberis, atveras cits. Bet šie cilvēki lielākoties ir vientuļnieki, jo apkārtējiem tas nav izturams.
18.07.2014 17:04 |

Reitings 10987
Un tomēr- starp alkoholiķiem ir/bija daudz nenovērtējami lielisku mākslinieku. Un tie ir lieliskākie darbi, it sevišķi klasiskās mūzikas jomā. Aizveras viens šīberis, atveras cits.

+++ es tikai varu piekrist kaut tas pats Dzims Morisons vai musu pasu Freimanis radija lielisku muziku un zem ta visa slepaas trausla dveesele. Lirika bija ista, patiesa, dveseliga.
Daudzi sak dzert/ iedzert lai sevi kaut kaa aizpilditu. ZInu ko runaju.
18.07.2014 17:07 |

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Paldies, meitenes par atsaucību, lai kā man negribētos bet šo cilvēku (sievieti) nevaru izsvītrot no savas dzīves, lai kā arī nevēlētos. Un nav viņa ne bez ģimenes, ne bez naudas. Ir lieliska ģimene, naudas pietiekami, lai neteiktu daudz. Bet tās ir tīrās šausmas, kā viņa degradējas, gan izskatā gan raksturā.
18.07.2014 17:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits