Lietuva vs. Igaunija

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Labvakar! :)
Man ir iedots uzdevums izdomāt, kur es un mana ģimene varētu aizceļot uz pāris dieniņām, atpūsties. Gribētos tālāk par Latvijas robežām, bet nekur pārāk tālu, tāpēc ir variants Lietuva vai Igaunija. Pirms 6. gadiem biju Lietuvā - Klaipēdā/Palangā, bijām Dzintara muzejā, bet nu vairāk pa to galu. Viļņā un tajā pusē nebijām. Personīgi es Igaunijā neesmu bijusi vispār, tad nu iedomājos par to AHĀ centru, bet nu svārstos vēl, jo Igaunija pati par sevi liekas tāda auksta valsts :D Lietuva, kā jau uz dienvidiem tāda saulaināka un foršāka. Ko ieteiktu jūs? Kas, piemēram, Lietuvā būtu obligāti jāapskata vai, kas tur ir tāds īpašs apskates objekts? Vai varbūt tieši Igaunijā? Kas jums labāk patīk? Nu vārdu sakot, par un ap mūsu kaimiņiem :)
17.07.2014 23:21 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Igaunija ir tikpat saulaina kā Latvija un Lietuva :) nav jau tik daudz km starpā. Šovasar plānoju aizbraukt uz Sāremā, kur vēl neesmu bijusi. Tallinā iesaku aizbraukt uz Seaplane Harbur muzeju (biju tur pavasarī). Tartu ir ļoti skaista pilsēta, lai gan nav vēl bijusi pašai izdevība būt AHAA un leduslaikmeta centros - bet no pazīstamiem esmu dzirdējusi ļoti labas atsauksmes.
Vēl jau visi SPA, ūdenskritumi, akmeņi...

Esmu diezgan daudz ceļojusi arī pa Lietuvu, bet salīdzinot ar Igauniju liekas daudz "plakanāka" un arī noplukušāka... Igaunijai ir skandināviskāka atmosfēra un daba.
18.07.2014 15:23 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Starp citu, pagājušajā vasarā tieši braukāju pa Lietuvas reģionu Baltkrievijas tuvumā. Grūtas parks man likās milzīgs haoss, kur starp Ļeņina skulptūrām un ložmetējiem ir uztaisīts zoloģiskais dārzs (pie tam dzīvnieki diezgan mazos būros). Blakus esošā Druskininkai pilsēta gan bija jauka, tur ir arī akvaparks un dažādi spa. Tajā apkārtnē ir arī daudzi mazi etnogrāfiskie ciematiņi.

Viļņa man liekas ļoti skaista pilsēta (ar vairākiem skatiem no kalniem), Trakai arī ir jauks cietoksnis.
18.07.2014 15:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits