Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gatavas auglis?

 
Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Sveikas, dāmas!

Man pēkšņi radās jautājums, kā zināt, kad konkrētais auglis ir gatavs, lai nesanāk ieberzties.

Piemēram, arbūzs :D nekad neesmu sapratusi, kā tas strādā. Kas tieši tur ir jāklausās? Kas jādara? Ja vajag veselu arbūzu, tad parasti veikalā pajautāju, lai man pārgriež un tad, ja patīk, ņemu abas pusītes :D bet ciemos, jau smukāk iet ar veselu, nevis ar diviem atsevišķiem :D

Vai arī ananass un granātābols, piemēram, kā ar tiem? :)
15.07.2014 19:49 |
 
Reitings 130
Reģ: 09.04.2011
Es vienmēr, pērkot ananāsu, pagrozu to lapu daļu, ja labi grozās, tad ņemu. Protams, vienmēr iedomājos, ka iespējams, iepriekš jau miljons cilvēki tā griezuši viņu un tpc tik labi tgd griežās, bet pagaidām vienmēr ir gadījies debešķīgi gardus nopirkt un neiegrābties. :)
15.07.2014 22:02 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es lielāko daļu nopirkto augļu ēdu pēc nedēļas ilgas turēšanas mājās uz galda (īpaši, ja runa ir par persikiem, nekatarīniem, ananāsiem, arī avokado). Tad esmu droša, ka ir gatavi. Veikalos lielākā daļa tomēr vēl ir zaļi, lai tos ilgāk varētu tirgot un nebūtu zaudējumu.
15.07.2014 21:58 |
 
Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Es arbūzu protu atrast ideāli! :D
15.07.2014 21:53 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Here's the real deal on picking the sweetest Watermelon: 1. Make sure it has a prominent yellow spot. This is where it sat on the ground ripening. No spot = premature pick = not ripe. 2. Look for "webbing". This is the brown, course web looking materiel. This is caused when bees pollinate the flower and scar the membranes that later forms the fruit. The more pollination = more webbing = sweeter fruit. 3. Look for black hard globs seeping out. This is sugar not insects or rotting.
15.07.2014 20:26 |
 
Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
15.07.2014 20:24 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Arbūzs

1. Arbūzs var būt izmēros liels, taču tas nav ļoti smags.
2. Gatavs arbūzs nokrakšķēs, ja to saspiež ar rokām.
3. Ja paklauvēt pa arbūza, tas izdod dobju skaņu.
4. Labam auglim nav plaisu un iegriezumu.
5. Arbūza kātiņš ir sauss (izžuvis).
6. Uz sāna ir vidēja izmēra dzeltens plankums, kas iezīmē vietu, uz kuras arbūzs gulējis.
7. Arbūzs ir ar spīdīgu virsmu, tam nav matētu nosēdumu.
8. Uz tā labi saskatāms izteikts svītru zīmējums.
15.07.2014 20:16 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Elīna - :D
15.07.2014 20:15 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
arielle, mēs reizē :D
15.07.2014 20:14 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Iegādājoties granātābolus veikalā, der zināt, ka gatava augļa miza nav spīdīga, bet sausa, pēc krāsas brūngana, apkaltusi. Tā forma vairs nav apaļa, bet gan stūraina, un zieda daļas augļa galā ir sakaltušas.
15.07.2014 20:14 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
- Iegādājoties granātābolus veikalā, der zināt, ka gatava augļa miza nav spīdīga, bet sausa, pēc krāsas brūngana, apkaltusi. Tā forma vairs nav apaļa, bet gan stūraina, un zieda daļas augļa galā ir sakaltušas.
15.07.2014 20:13 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Pērc vienmēr tikai gatavu ananāsu, jo negatavs ananāss, ja pat to atstāsi tumšā sausā vietā, paliks bezgaršīgs un sauss, bet pārgatavojies ananāss būs ar ierūgušu garšu.

Gataviem ananāsiem piemīt brīnišķīgs aromāts, tāpēc izvēloties ananāsu nepieciešams to tikai pasmaržot - gataviem ananāsiem aromāts ir ļoti izteikts.

Pērkot ananāsu nepieciešams to uzmanīgi aplūkot, jo uz tā nedrīkst būt iedobes, no mizas nevajadzētu tecēt sulai. Lapas gatavam ananāsam vienmēr ir zaļas un svaigas, nevis brūnas un novītušas, bet tās lapiņas, kas atrodas viducītī ir viegli izņemamas.

Uzglabāt ananāsu labāk vēsā vietā un atsevišķi no citiem produktiem, lai tie nepievelkas ar spēcīgo ananāsu aromātu.
15.07.2014 20:12 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nektarīnu pēc krāsas + cietības nosaku, mums gan veikalā reti ir mīksti, bet nopērku, pāris dienas mājās pastāv un ir gatavi. :)

Ananasam lapas ja nāk laukā, tad ir gatavs, kaut kā tā. Arbūzu parasti pusītēs pērkam, tad var redzēt. :)
15.07.2014 20:09 |
 
Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Es vienreiz redzēju veikalā, ka viena sieviete rāva ārā no ananāsa lapu un ja tā iznāca viegli ārā, tad esot gatavs. Nezinu vai patiesība. :D
15.07.2014 20:05 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es gan pirms nedēļas pirku ļoti saldus un mīkstus nektarīnus. :P
15.07.2014 20:02 |
 
Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Par granātābolu nevienai nav viedokļa? :D
15.07.2014 19:58 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
arpūzu arbūzu :D
15.07.2014 19:54 |
 
Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Zinu ka ananass gatavs ir ka ir dzeltens un ja tas cemurs nedaudz kustas un pats miksts ir.
15.07.2014 19:54 |
 
Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Arielle, to tā kā es jau zinu :D
15.07.2014 19:54 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Jāpaklauvē pa arpūzu, ja ir tāda tukšuma skaņa, tad gatavs. Vēl bija pēc kātiņa jāskatās un pēc līnijām arī uz arbūza.. Bet to gan neatceros :D
15.07.2014 19:54 |
 
Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
O jā, tā es ņemšu un griezīšu veikalā visus arbūzus un skatīšos..
15.07.2014 19:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits