Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par un ap breketēm

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Vēlētos uzzināt:
1.Kādos gadījumos liek platīti, bet kuros - breketes?
2. Esmu dzirdējusi kaut ko par zobu raušanu, un kurā gadījumā dara to??? Reāli - izraus arī veselus zobus? :D
3. Cik ir maksimālais, gan minimālais laiks, kādi ir iespējami brekešu/platīšu nēsāšanai?
4. Un, tā kā šogad eju uz jaunu skolu (vidusskolu), dzīvošu prom no mājām - vai nebūs ļoti grūti un laikietilpīgi kopt šīs uzpariktes un zobus?
5. Un, kad labāk tās uzlikt - vai tagad vasarā, vai vēsā laikā? Vai tomēr labāk nevajag uzreiz jaunā skolā ierasties ar verķiem mutē? Tas nesabojā iespaidu un nevar dabūt mobingu dēļ tā? :D
15.07.2014 16:58 |

Reitings 125
Ā, un, piemēram, kā ir ar brekešu "dizainu", jeb toni? Var izvēlēties gaišas vai tumšas? Vai atkarībā no tā stipri svārstās cena?
15.07.2014 17:03 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
aizej pie ortodonta uz konsultaaciju un parunaajies. uzreiz jau neliks taasbreketes, ja negribeesi, bet atbildees uz jautaajumiem taviem.

man bija breketes, bet zobus neraava aaraa..man liekas, ka rauj, lai peectam buutu vieta, kur sabiidiities, tukshas vietas pectam nepaliks.
ir gruutaak kopt, nu, ilgaaku laiku aiznem taa birsteeshana, bet nekas tragjisks.
nezinu, man iespaids par cilveekiem nesabojaajas, redzot,ka ir breketes :D
man bija baltas taas gumijinas un nebija traki uzkriitoshi
15.07.2014 17:07 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
1) Platīti liek, manuprāt, ja problēma ir stipri minimāla un ar aci grūti saskatāma.
Man bija šķībi divi priekšējie zobi - teica, ka platīti nav ko likt, uzreiz jau jāliek breketes.
2) Ja būs nepieciešams radīt "brīvu vietu", kur zobiem sabīdīties - jā, raus arī veselus zobus.
3) man bija 6 mēneši un jau noņēma pavisam. Esmu dzirdējusi, ka mēdz būt arī uz 2 gadiem un pat vairāk.
4) uzskatu, ka tur problēmu nebūs :)
5)Īstenībā jau labāk uzlikt tagad, vasarā, lai vari paspēt līdz septembrim normāli pie viņām pierast, "iemācīties" ēst un tīrīt, u.t.t.
15.07.2014 17:07 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Man bija baltas (drīzāk gan par tonīti "krēmīgākā" krāsā),keramiskās. Cenas ziņā baigā atšķirība nebija.
15.07.2014 17:08 |

Reitings 125
manhattanite vai Tu pati varēji izvēlēties?
15.07.2014 17:09 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
principā uz lielāko daļu jautājumu atbildēs izsmeļošāk atbildēs ortodonts, ņemot vērā tavu sepcifikāciju.
Zobus rauj, jo vajag vietu. Lielākoties zobi jau ir šķībi, jo pietrūkst vietas.
parasti nēsā no gada līdz diviem.
jā, ir laikietilpīgāka kopšana, bet nu jārēķinās ar neērtībām.
Man šķiet, ka mūsdienās katram otrajam pusaudzim ir breketes. Ne jau to dēļ var dabūt mobingu. Es nez, sen atpakaļ gāju uz jaunu skolu ar verķiem, bija tikko ielikti-šļupstēju vēl :D neatceros nekādu mobingu, jo pati normāla esmu.

man ir bijušas gan metāliskās, gan baltās- keramikas. Protams, ka pati izvēlējos.
15.07.2014 17:11 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
1. Platīte - sakodienam. Breketes - zobiem. Ir bijuši abi.
2. Tas Tev jākonsultējas ar ārstu, jo katrā gadījumā ir savādāk, man rāva ārā gudrības zobus, lai pārējiem būtu vairāk vieta.
3. Katram individuāli tas ir. Man breketes ir uz 1,5 gadu, draudzenei bij uz gadu. Parasti jau ilgāk par 2 gadiem nav, te kas zin. Plātīte man bija pusgadu.
4. Nav tur nekas grūts, tīri tāpat kā iepriekš. Piešausies. Tikai tas, ka jāapmeklē ikpalaikam ortodonts. Man tas ir ik pēc pusotra mēneša.
5. Neesmu nekad jutusies citu cilvēku strapā slikti dēļ breketēm, tas viss ir tikai pašam cilvēkam galvā. Es liku jūnijā, bet nav taču nekāda starpība, kad Tu liec.
6. Man ir pašliģējošās un keramiskās. Man viņas ir gaišas, bet stieple tāpat ir metāla krāsā. Draudzenei bija metāla parastās un mainīja gumijām krāsas, man patika kā viņai izskatījās. :)

Tu pārāk daudz uztraucies par to, tur nekas taču tāds nav. Dari visu kā liek ārsts un pēc kāda laika varēsi spogulī priecāties par savu skaisto smaidu. :)
15.07.2014 17:18 |

10 gadi
Reitings 824
Reģ: 16.08.2009
Breketes liek,lai zobus bīdītu un koriģētu. Par platītēm nezinu,neesmu interesējusies.
Man ir breketes,septembrī būs trešais gads,kopējais laiks būs 4-5 gadi nēsāšanai paredzēts. Man zobus ārā nerāva.Esmu arī dzirdējusi,ka speciāli meklē gudrības zobus,lai tie neizaugtu brekešu nēsāšanas laikā,lai kaut ko tur neizjauktu,bet es nezinu cik tur daļas patiesības.
Kopt nav grūti,bet jāskatās ko tu ēd,jo saķerās dzežos.
Nedomāju,ka kaut ko mainas tas vai liec siltā, vai vēsā laikā.

Es domāju,ka cilvēki vairs tā neiespringst uz to kas tev mutē. Es arī reiz domāju:"breketes fūūūū.būšu nūģe",bet kad man uzlika,gāju 10.klasē un neviens nepiesējās.Vispār,man viņas neredzēja,jo zobi man maziņi un lūpas viņas nosedz,daudz ar zobiem nesmaidu,ja smaidu,tad man vienalga,ka tos redz. Vispār,man ļoti breketes patīk.

Toni vari likt kādu pati vēlies. Cenu domāju,ka tas nemaina. (Man breketes ir bez maksas.)
15.07.2014 17:20 |

10 gadi
Reitings 824
Reģ: 16.08.2009
p.s. man ir parastās breketes,ja es gribētu keramiskās un vēl tās ekstras,tad par to gan man būtu jāpiemaksā daži simti
15.07.2014 17:22 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Taspats stāsts par brillēm. Daudziem pusaudža gados šķita, ka ak dievs, mani taču visi apsmies, īstenībā tā nemaz nav :) tāpēc par breketēm neuztraucies.
15.07.2014 17:27 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Tas nesabojā iespaidu un nevar dabūt mobingu dēļ tā?

Nezinu, cik aprobežotam cilvēkam ir jābūt, lai apsmietu otru par breketēm. Kāda vēl iespaida sabojāšana? Es būšu labākās domās par cilvēku, kuram ir breketes, nevis tādu, kuram ir ļoti šķībi zobi, un breketes likt netaisās.
15.07.2014 17:31 |

10 gadi
Reitings 1716
Reģ: 14.01.2011
Nezinu, cik aprobežotam cilvēkam ir jābūt, lai apsmietu otru par breketēm. Kāda vēl iespaida sabojāšana? Es būšu labākās domās par cilvēku, kuram ir breketes, nevis tādu, kuram ir ļoti šķībi zobi, un breketes likt netaisās.

Liels +
Tieši tā!
15.07.2014 17:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits