Kubiet, es nesaprotu, par ko tu cepies šajā gadījumā? Puisis nekur neizteicās par meiteni ar necieņu.
Jāni, man bija līdzīgs stāsts. No savas pieredzes varu teikt, ka veselīgu dzīvesveidu vajag patiešām padarīt par dzīvesveidu, nevis lietu, ko pirmdien iesākt un otrdien jau aizmirst. Sāciet kaut vai ar gatavošanu - atrodi kādas veselīgas receptes ar maz kalorijām, ko kopā varat pagatavot, neēdiet fast food. Tas man bija klupšanas akmens, jo draugam ļoti garšo visādas ātrās uzkodas un viņš pat mājās taisa burgerus, nagetus, frī kartupeļus utt. Kad tas ieietas, tad ir vieglāk, jo tai veselīga dzīvesveida filozofijai patiešām ir jābūt visaptverošai, citādi tur nekas nesanāks.
Starp citu, daudz ko izšķir arī tas, cik viņa agri ceļas, jo pūcēm tā ir - kad izdara dienas darbus, tad jau vēls un liekas "ko nu vairs, diena taču jau cauri". Kā arī tas uzdzen slinkumu uz visu nākamo dienu :)
Otrais - jāatrod tādas aktivitātes, kas viņai sagādā prieku. Pat sporta klubā ir daudz dažādu nodarbību, nemaz nerunājot par ārpus-zāles aktivitātēm. Neaicini viņu ar tevi cilāt svarus, ja viņai, piemēram, patīk nedēļas nogalēs kārtīgi izdejoties. Tad būs piemērotāka zumba. Man pašai patīk intensīvās nodarbības, bet ir cilvēki, kas labāk izvēlas jogu vai pilates - mierīgākās nodarbības. Varbūt peldēšana vai ūdens aerobika. Iespēju ir daudz.
Starp citu, man šis process ar pirmo "gribu sportot" sākās pirms kādiem četriem gadiem. Tas joprojām nav beidzies, jo mēdzu tomēr noslinkot kādu dienu, kad vajadzētu aiziet uz zāli. Mēdzu apēst kādu lieku kūciņu. Bet mainījies ir tas, ka pēc tādiem izgājieniem vairs nenorakstu sevi un nākamajā dienā tomēr uz nodarbību aizeju un saldumus neēdu.