Ak jēziņ, UTIS!!!!!!!!!!!!!!!!

Reitings 5
Reģ: 11.07.2014
Dabūju utis. Pati nezinu no kurienes :( sapirkos pa 30 euro aptiekā dažādus līdzekļus bet nekas nepalīdz. Utis it kā tagad nerāpo, bet gnīdas palikušas ļoti lielā daudzumā. Ar rokām vienu izvilku, paspiedu un nokrakšķēja, tātad vēl dzīvas :( Tagad sēžu ar etiķi iesmērētu matos. Varbūt ir kādas alternatīvas kā izārstēt šos riebekļus ? Tiešām būs jābrauc uz cenuklubu un jāpērk petroleja ?
13.07.2014 16:40 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Taisnošana nelidz :(
13.07.2014 17:36 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es to domāju kā papildus līdzekli.. Noteikti kādu uti/gnīdu arī šī metoda iznīcina, ja tā lēni iztaisno šķipsnu pa šķipsnai. Protams, ne visas, tāpēc jāmēģina visi līdzekļi kompleksi.
Tagad palasīju netā, tā Listerin metoda tiek dikti slavināta.
Te no espati.lv viens komentārs:
es saskāros nupat ar šo problēmu - otro reizi savā mūžā, man vienmēr ir bijuši ļoti gari un superbiezi, viļņaini mati ar veselu galvas ādu - utu sapnis! un riktīgākais murgs arī priekš pašas, jo nekas nepalīdz - neviens "oficiālais" līdzeklis pret utīm, pati sevi izķemmēt par 100% arī nekad nevar, pirmajā reizē vienīgais, kas pēc dažu nedēļu neveiksmīgām cīņām (NIX, dzērvenes, Pedex u.c.) man palīdzēja, bija nokrāsot matus ar pēc iespējas nesaudzējošāku matu krāsu. utis un gnīdas bija pagalam, bet škrobe bija liela, jo vairāk kā gadu apzināti nebiju tos krāsojusi, jo vēlējos izaudzēt savu dabīgo krāsu :( tagad (4 gadus vēlāk, tāpat kā pirmoreiz - sabiedriskajā transportā), kad dabūju utis otro reizi, matu krāsošana vairs nebija opcija, biju gatava izmēģināt jebko, lai tikai nenāktos matus krāsot. atkal pāris dienas neveiksmīgu risinājumu (NIX, PEDEX, majonēze+etiķis, olīveļla, PARANIT), uzreiz pēc mācībām mājās, kko ieziežu uz savas nabaga galvas un sēžu lasu forumus, ko nu vēl varētu pamēģināt.. un atradu tiešām brīnumlīdzekli - LISTERINE mutes skalojamais līdzeklis, goda vārds!!! tas ir pārbaudīts līdzeklis Amerikā, cilvēki paaudžu paaudzēs viņu lieto jau no 50tajiem - palasiet pašas forumos, cilvēki dzied slavas dziesmas tam! viņam ir ideāls sastāvs, lai jau ar pirmo reizi nogalinātu visas utis, pie tam viņa smaka atbaida tās vēl pēc vairākām galvas mazgāšanām (kas ir ļoti svarīgi, ja neizdodas pēc atbrīvošanās no utīm uz galvas izmazgāt visu veļu&drēbes 60 grādu temperatūrā). ar to var dezinficēt arī visu ko un salīdzinoši viņš ir lēts! kā es tiku vaļā vienā vakarā no utīm(apkopojot amerikāņu mammu un skolotāju forumu populārākās metodes): nopirku 500 ml zilo listerine aptiekā (kkur drusku virs 4 ls, pameklējiet, dažreiz ir arī stipri lētāk) ielēju to matos, tā lai visi līdz ādai slapji, saliku copē uz augšu un uz divām stundām AIDĀ! es uz saviem supergarajiem matiem neiztērēju pat pusi no tā tilpuma! tātad, kamēr tas 2 stundas jātur matos, pa to laiku izmazgā visu 60 grādu temperatūrā, ko vien var tā mazgāt, tās drēbes&veļa, ko nevar - ielieciet maisos un uz divām nedēļām - atā, pēc tam izmazgā kā parasti (nešpetnās gnīdas ārpus cilvēka ķermena vēl līdz 10 dienām var notusēt un izšķilties). nomainiet gultas veļu, visus dvieļus vannasistabā, iebāziet visas ķemmes un sprādzītēs utt krūzē ar verdošu ūdeni uz 10 min!!! pa to laiku 2 stundas būs pagājušas nemanot, mazgājiet ārā Listerine, un izskalojiet matus ar etiķūdeni, kas izšķīdinās gnīdas (etiķis darbojas tikai uz gnīdām, tāpēc nav efektīgs uz pieaugušām utīm), es darīju tā - piekto daļu daļu glāzes pielej ar ābolu etiķi (it kā esot vienalga kādu etiķi lietot, tikai nelietojiet rīsa etiķi - tas pa vāju), pārējais - ūdens, un tad to smuki lej uz galvas, kādas 5-6 glāzes šitā, lai jūt, ka visi mati ar to izskaloti, līdz pašai ādai. viss, lieta darīta! pēc tam varat ķemmēt arā visu beigto uz nebēdu! viss beigts un cauri ar vienu reizi! :) šī metode tiešām ir superefektīva un vienkārša, nav ķēpiga un tūkstošiem cilvēku gadu desmitiem ir sajūsmā par tās efektivitāti! nepērciet visus to dārgos, bezjēdzīgos un kaitīgos līdzekļus! listerine ir lieta, kas nenodara neko briesmīgi ļaunu, pat ja to norij!!! ieteikumi profilaksei - taisnojiet matus ar pannu vai žāvējiet ar ļoti karstu fēnu - utis un gnīdas tad mirst, ik pa laikam izmazgājiet ar Listerine matus, ja strādājat riskainās vietās (skolā, bērnudārzā, pansionātos, u.c.),vienmēr savāciet matus un nēsājiet kapuces sabiedriskajā transportā, nekad nelietojiet citu ķemmes un nedodiet savas citiem, skalojiet matus ar etiķūdeni (labi palīdz vienkārši pret matu šķelšanos), taisiet matu maskas no olīveļļas un ķemmējiet matus visā garumā (bet atkārtoju - šis variants ir tikai profilaksei), mati būs super gludi un veseli. padodiet šito ziņu visiem tālāk, jo Latvijā neviens īsti nezin par šo metodi, kas ir tiešām super! vēlu jums visiem tik pat ātri un laimīgi atbrīvoties no šī mazā murga, lai izdodas! :)
13.07.2014 17:40 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Aija, izķemmēt tās gnīdas nevar, kur nu vēl pats. Vienīgais variants ir kārtīgi, pa vienai vilkt ārā.
Var. Jaanjem kaads paliigaa.
13.07.2014 17:40 |

Reitings 752
Reģ: 30.05.2013
Man savulaik utis bija diez gan ielaistas, kādas trīs dienas pavadīju kasīdama galvu, bet nesapratu no kā tas. Šķiet, ka izmazgāju matus 2x ar speciālo šampūnu un ar mammas lielo pacietību sēdēt pāris reizes ar smalko ķemmi un pa matam tīrīt un uti nospiest, tiku vaļā. Tā kā pat ne tik daudz, cik līdzekļi palīdzēja, bet gan roku darbs :)
13.07.2014 17:49 |

Reitings 9
Reģ: 13.07.2014
Kādu laiciņu atpakaļ gadījās līdzīgi. Mans ieteikums - Ja nelīdz visas tās ķīmijas tad jāķeras pie brutālām metodēm. Pajautā kādai tuvai draudzenei vai labāk mammai lai velta vakarā pāris stundiņas. Apsēdies uz krēsla un lai mamma/draudzene ar nazi viņas lēnām velk ārā no matu saknēm. No sākuma būs ļoti nepatīkami un tas aizņems daudz laika, bet tas ir veids kā es tiku vaļā...

Ceru ka kaut nedaudz palīdzēju! :)
13.07.2014 17:58 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Jā, switched on iekopētais teksts izrādījās visnoderīgākais.

Var. Jaanjem kaads paliigaa.

Nu skaidrs, ka kādam ir jāpalīdz, un ar rokām tās gnīdas jāizvelk. Tās utu ķemmes paķer tikai pašus kukaiņus, gnīdas bieži laiž cauri.
13.07.2014 18:15 |

Reitings 369
Reģ: 29.01.2009
Utis bija 2x un abas reizes šīs piebeidzu ar pretutu līdzekli, kurš nobeidz arī gnīdas, maksāja 2ls. Nosaukumu gan neatceros, jo tas bija 7gadus atpakaļ, bet pietika ar vienu reizi un galva bija tīra.
13.07.2014 18:26 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
OMG, a kāda ir sajūta, kad tas utis? Tikai niez galva? :o

Starpcitu man paziņa stāstīja, ka viņai tuvinieks saķēris utis braucot tramvajā, kamēr mašīna bija servisā... Tā jau ir, apsēdīsies kāds bomzis un viss aiz viņa tur paliek , atliek tikai ''laimīgajam''iesēsties
13.07.2014 19:04 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Lai arī tas bija pirms kādiem 10 gadiem, bet es to murgu atceros kā šodien. Un pat šobrīd lasot šo diskusiju man no domas vien sāk niezēt galva :D
Tā kā man bija/ir gari, biezi mati, tad cīnīties ar tām bija ļoti, ļoti grūti. Kā arī mums klasē vairākiem bērniem bija un tad nu it kā šķita, ka būsim jau tikušas ar mammu galā, bet skolā dabūju atkal kādu jaunu un viss murgs sākās no gala. Man šķiet, ka mēs kādu pusgadu ar tām cīnijāmies. Un tad vēl arī pusaudžu gados kaut kur laikam vilcienā dabūju, bet tad es ļoti ātri atklāju un tik vien divas reizes paturēju galvu etiķūdenī un viss bija kārtībā.
13.07.2014 19:14 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
es arī atceros, ka brālis atnesa no bērnudārza, man bija kādi 5 gadi, kā man sāpēja, ka mamma viņas vilka laukā ar ķemmi....pretīgi.

labi, ka džekiem alterantīva, nodzen lisaku un miers mājās.
13.07.2014 19:18 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Kad biju maza, gāju skolā, es no klasesbiedrenes dabūju. Un utīm nav nekāda sakara ar bomzīgumu, jo tām patīk tīri, labi mati.
Tikām galā ar speciālo šķidrumu, ko mamma smērēja ar vatīti un ķemmēja ar smalku ķemmīti ārā... Arī pati atceros, ka pārliecu galvu pāri vannai un purināju, ķemmēju rūpīgi ārā.
13.07.2014 19:20 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Pagājušogad laikam biju dabujusi slimnīcā guļot.Ar higiēnu utīm tiešām nekāda sakara,tām patīk tīri un kopti mati labāk kā mūžam nemazgāti..Paranit,ja pareizi lieto palīdz.Lietoju 2x,drošības labad.Tas līdzeklis ir jāliek SAUSOS matos(es pirmajā reizē neizlasiju un ieliku sausos kā parastu šampūnu),jāpatur un tad izmazgā.Ja pareizi atceros viņš dehidrē gan utis,gan gnīdas.Pēc tam tikai jāķerās pie ķemmēšanas.
13.07.2014 19:43 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Man bērnībā arī bija utis un nekādīgi nevarēju tikt no tām vaļā!
Saka, ka maziem bērniem utis augot ne tikai no netīrības, vai arī, kad saķertas no kāda cita, bet arī no stresa. Cik nu tur taisnība, nav ne jausmas.
13.07.2014 21:52 |

Reitings 1496
hahahahaha no stresa :D :D :D :D :D
Uts ir dzīva radība, tā nevar transformēties kāda galvā tikai tāpēc, ka stress.... :D :D :D
Ar stresu tur var būt tik daudz sakarības, ka stresā cilvēks ir neuzmanīgāks :D
13.07.2014 21:57 |

Reitings 1897
vasaras_beerns, smejies tu vai raudi, bet tā man teica!
13.07.2014 22:00 |

Reitings 57
Reģ: 07.04.2014
piekrītu tām,kas iesaka matus nokrāsot. ja matus vispār nekrāso,nu tad ar aptiekās nopērkamajiem līdzekļiem jācīnās.
13.07.2014 22:01 |

Reitings 1496
nu tas ir fizioloģiski, anatomiski un bioloģiski un vēl jebkādi neiespējami! :D

Varbūt teici kāds radinieks, kurš pārdzīvoja, ka esi stresā, un lai tu beigtu stresot izteica šādu versiju! nuuu ķipa - apēdīsi ķiršu kauliņu vēderā izaugs ķiršu koks :D
13.07.2014 22:02 |

Reitings 1897
Autore, rekur atradu internetā iespējamo iemeslu, kādēļ varbūt nevari tikt vaļā no utīm.

Līdz šim galvas utu ārstēšanai tika galvenokārt lietoti medikamenti ar neirotoksisku iedarbību, kas, bojājot utu nervu sistēmu, tās nogalina. Taču laika gaitā utis ir kļuvušas stiprākas un viltīgākas – medikamenti, kuri vēl pārdesmit gadus atpakaļ palīdzēja, mūsdienās vairs nav pietiekoši efektīvi.
Kā piemēru var minēt permetrīnu, kas daudzās valstīs galvas utu iznīcināšanai ilgu laiku ir lietots kā pirmās izvēles medikaments. Tāpēc utis ir sākušas pierast pie permetrīna un tā iedarbība utis vairs nenogalina 3,4,5,6,7. Galvas utu imunitāte pret permetrīnu ir novērota Francijā 8, Čehijā 9, Izraēlā 10, Anglijā 11,12, Argentīnā 13, ASV 14,15.
13.07.2014 22:04 |

Reitings 1897
vasaras_beerns, liecies mierā un netaisi kašķi. Jā, varbūt arī man to sastāstija, bet kā pie velna es varu zināt?
Un teica man to ģimenes ārsts.
Kā jau minēju, nesaku, ka baigi ticu tam.
13.07.2014 22:06 |

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 15.06.2014
kad cilvēkam ir ļoti liels stress, viņa imūnsistēma un hormonālā sistēma darbojas citādi, stress pievelk slimības. Pazeminās imūnsistēmas aktivitāte, un var rasties ne tikai tās slimības, ar kurām iespējams inficēties tepat no vides – sēnīšu slimības un tamlīdzīgi –, bet pat parādīties tādas slimības, kas slēpjas organismā gēnu līmenī. Vienlaikus mainās arī ādas smarža un īpašības. Cilvēks, kura imūnsistēma darbojusies tik labi, ka ir atbaidījusi arī ārējos parazītus, tādus kā utis un blusas, tagad var ar tām invadēties.
13.07.2014 22:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits