Kaķis vai kaķenīte

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Labvakar, meietenes!

Vēlos iegādāties kaķi vai kaķenīti dzīvošanai, bet kaķi man nekad nav bijuši, tāpēc neko daudz par tiem nezinu. Varbūt varat ieteikt kādu sugu, kas ir flegmātiska un bērniem draudzīga. Tāpat ir jautājums ar kādiem bojājumiem ir jārēķinās un cik reāli ir tos novērst? Gaidīšu kaķu mīluļu atbildes :) Paldies
12.07.2014 23:42 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Neiesaku ņemt kaķenes, visas kā viena ir mežones. Un no tām gan tā pa gabalu, var jau būt draudzīgas, bet tomēr kā kas nepatiks palaidīs nagus un varēs saskrāpēt gan Tevi, gan mazo...
Man rados, kam ir kaķenes ir tāda pieredze, gan draudzenēm, kurām ir...
Man ir bijuši siāmas kaķi :D viņi daudz ņaud, bet ir dikti draudzīgi :) pēdējais, kas bija bija arī tāds mierīgs, varēja viņu vazāt kā mēbeli :D atceros, kad nāca ciemos mammas draudzene ar savu dēlēnu, viņi abi kā draugi bija :D viens ielien kastē, otrs līdzi :D kaķim arī šis patika, dikti mīlīgi bija :D :)
un jā, posts - dīvāni saskrāpēti :D tapetes noplēstas :D vadi sagrauzti... bet, nu, mums kaķiem bija visādi plastmasas ripulīši, tad, nu, tos grauza :D
ak, jā, ja neizkastrēs vai izkastrēs par vēlu - var būt niķis, ka čurās kaktos!
13.07.2014 00:19 |

10 gadi
Reitings 361
Skaidrs, tātad būs kaķenīte! :) Man ir jautājums, laikam stulbs :) bet vai viņām ir kritiskās dienas? :D
Man ļoti patīk kā izskatās persieši, ja zinātu, ka bezšķirnes kaķis neapgriezīs māju kājām gaisā, noteikti ņemtu bezšķirnes!
Meitenes, a kā ir ar tuoleti, ja nopērk kasti, vai kaķi paši saprot, ka jāiet uz to kasti?
13.07.2014 00:23 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Cik nu man tā pieredze bijusi, tad kaķenes parasti ir mierīgākas un mīlīgākas par runčiem, īpaši jau tad, ja neskraida pa āru.

Bieži vien jau notiek tā, ka kaķi un suņi ļoti uzpasē mazus bērnus. Kad es biju pavisam maziņa, tad man runcis nāca gulēt kājgalī un neko sliktu nedarīja, kaut arī vispār viņam bija raksturiņš. Es domāju, ka jābaidās tikai tad, ja dzīvniekam ir tiešām agresīvs raksturs.
13.07.2014 00:23 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Mazias zaķi, nu parādi vienkārši kastīti viņai, ik pa laikam aiznes, mans kaķis ātri iemācījās, pirmajās dienās tikai vienu reizi kļūmīte gadījās, pēc tam - vairs nekad :D Vienīgi jāskatās, lai kaķis vienmēr var tikt pie kastītes, durvis nav aizvērtas ciet utt :)
13.07.2014 00:29 |

Reitings 684
Reģ: 19.02.2014
Nu nav tā, ka kaķenes visas kā viena ir mežones un runči nav. Draudzenei bija runcis, nu arī varu teikt, ka mežonis. Krita kājās, skrāpēja un ko tik nedarīja :) Nu ļooti dažādi tie kaķi ir, tā kā nevar jau baigi neko paredzēt :)
13.07.2014 00:29 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Uhh, kā mani šī diskusija saskumdina, jo tik ļoti gribās atkal kaķi, bet ar prātu saprotu, ka šobrīd dzīvesstils nav piemērots mājdzīvniekiem. :( Bet nu vismaz pajūsmoju, ka kādam citam tas prieks tiek. :D

Par to kastīti, protams, ka jārāda pirmajās dienās. Bet nu internetā noteikti ir daudz literatūras par svarīgākajām pamatlietām, kas jāzina, ja pirmo reizi dzīvē ir kaķis mājās un par metodēm kā vieglāk pieradināt pie kastītes, kā arī kā iemācīt asināt nagus tikai ap speciālo asināmo. :)
13.07.2014 00:40 |

Reitings 2
Reģ: 23.06.2014
Runči skaitās mīlīgāki, bet, nu, tas jau kā kurš, ja godīgi.

Pašai ir devonas rekss. ĻOTI jauks un skaists kaķis (tādā smilškrāsā ar zilām actiņām). Mīļš bez gala, BET tikai pret savējiem. Bērni ar nepārāk patīk. Bet, ja augtu kopā jau no bērnības, tad jau būtu savādāk, jo mums ģimenē mazu bērnu nav, tikai, kad ciemojas. Ļoti enerģisks un ziņkārīgs.

Ar sugas kaķiem ir labi tas, ka viņiem jau ir taka no dzimtas dzimtā ieaudzīnātas māju "štelles". Mans runcītis jau uzreiz pirmajā dienā, kā tik atvests mājās, gāja kastīte. Nekādas mācīšanas nevajadzēja. Arī asina nadziņus, kur var un drīkst. (Pēc lasītā internetā ļoti labi sadzīvo ar citiem mājdzīvniekiem.)
13.07.2014 00:41 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Vecāku kaimiņiem ir šitāda kaķeņe. Krieviski šo nokrāsu sauc par bruņurupuču. Kaķene ir īsta fūrija. Klāt nākt nevar, galvu nokodīs :D šņāc kā traka, ja tuvijies. Nedod dievs sēdēs trepju telpas pirmajā stāvā.
13.07.2014 00:54 |

10 gadi
Reitings 361
Meitenes, bet mēnešreizes kaķenēm bieži?
13.07.2014 00:56 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Mazais zaķi, es nezinu .. neesmu manījusi, ka kādreiz būtu bijušas? :D
13.07.2014 00:57 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, bet mēnešreizes kaķenēm bieži?

Nē. Bet ja nav kastrētas, tad gribulis gan parādās diezgan bieži :D

Un piekrītu tām, kas saka, ka nav tikai tā,ka kaķenes ir mežones. Draugam bija kaķis - tik cilvēcīga un mierīga. Tā kā - raksturu nenosaka tikai dzimums.
13.07.2014 00:59 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kakji taapat kaa cilveeki piedzimst ar savu temperamentu. Kaadam patiik miiljoties, citam nepatiik pieskaarieni. Viens kaa traks jonjos pa nakti saimniekiem paari galvai, cits gulees un eediis. Esmu redzeejusi aarkaartiigi kuutru siaamieti un mezjoniigu persieti, taa pat skjirne negarantee to, ka kakjis buus miiljuma iemiesojums. Driizaak teiktu, ka no svara ir kaartiigi paveerot kakjeenu speeleejamies ar citiem un vinja attieksmi pret cilveekiem. Ja kakjeens lec, skrien un ir hiperaktiivs, tad ir lielaaka iespeeja, ka vinjsh taads arii paliks. Vislabaak buutu, ja pirms pirkshanas buutu paaris reizu iespeeja atnaakt ciemos un iepaziities ar kakjiishiem, un tad arii noskaidrot ar kuru ir vislabaakais kontakts.
13.07.2014 00:59 |

10 gadi
Reitings 361
:D ups - palasīju internetā, ka tiešām ļoti iesaka persiešus ģimenēm ar bērniem, ak kā gribās jau atnest mājās :)))
13.07.2014 01:03 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Izņēmumi ir vienmēr un visur šajā pasaulē, taču gana bieži šķirnēm raksturīgākās īpašības atbilst realitātei, tādēļ, ja ir specifiskas prasības, piemēram, kā jau te, ka gribās mierīgu kaķi, tad noskaidrot mierīgās šķirnes ir labs pirmais solis. :) Tāpat kā raksturīgākās slimības nebūs katram kaķim, bet pietiekami daudziem, lai zinātu no kā jāuzmanās.
Es, piemēram, flegmatiskus bezšķirnes kaķus neeeeekad neesmu redzējusi, visiem vairāk vai mazāk gribās trakot, bet gan jau, ka kaut kur tādi eksistē.
13.07.2014 01:07 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Mazais Zaķis vairākās man pazīstamās ģimenēs ir kaķi,kas nav konkrētas šķirnes. Un viss ir bijis un ir ļoti labi! Tā kā nevar viennozīmīgi teikt, ka tikai persieši ir tie labākie ģimenēm ar bērniem. :) Spalvas tik un tā mājās būs gandrīz no visām kaķu šķirnēm :D

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
mr kakjeném - nekádas asinis netek, ká suném, vnk ir periodi, kad vinjas griboshas ar mitru pakaljgalu staigá un bázh savu pakalju visiem virsuu un bljauj :D táds mekléshanás laiks, ja sterilizési kakjeníti, nekas táds nebús.

par tualeti - ja panjemsi kakjénu no ielas, droshi vien bús jámáca, ja no rokám, visdrízák bús iemácits. es savu tagadéjo panjému no patversmes, liels bija pársteigums, kad pirmo reizi nokártoties aizgája uz músu tualeti, kur biju nolikusi vinjas tualeti-májinju. es taisíjos baigi vinju mácít, bet pati visu saprata, ne reizi neparádiiju.

ja njemsi puiku, iesaku tomér kastrét, lai nespricé apkrárt :D jo smaka citádi var bút, plus bús daudz mierígáks.

ja gribi skirnes - krievu zilais - man nebija neviena skrápéjuma, neviena koduma.

10 gadi
Reitings 361
Paldies Jums visām par ieteikumiem un atbildēm, ļoti noderēja, uzzināju ļoti daudz jauna :) vēl izlasīju ieteikumu internetā noteikt vai nav alerģija pret dzīvnieku spalvu..
Meitenes, bet, ja pērk šķirnes kaķi, tad kā var zināt, ka kaķis ir attārpots? Jo saimnieki ne vienmēr saka taisnību, vai iet pie veta, lai vēlreiz attārpo?
13.07.2014 01:12 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nu ja tu pirksi dívniecinju ar pasi, tad klát bús arí poshu grámatinja, tur bús visas vakcínas un arí attárposhana - datums, veids (vakcínas uzlímíte) un datums atkártoshanai. biezhi vien LV dzívniecinjiem nav ne vakcínu ne pases, bet, to jau vari izdarít arí pati, ja vélies (nu vest pie vetársta)

man kopsh es sevi atceros ir bijushi kakji, ja ir kádi jautájumi vari man véstuli rakstít, atbildéshu.

un arí bezskjirnes kakji labi saprotas ar bérniem, mani bérníbá vienjs minka pat pieskatíja, modinája katru rítu viená laiká, staigája visur lídzi, naktí guléja kájgalí, vienmér bija blakus, kopsh es sevi atceros. dzívoja ilgi, músu Brálítis (tá vinju sauca)!
13.07.2014 01:24 |

10 gadi
Reitings 361
Mis Take, paldies tev liels par atsaucību! Nav tā, ka man kaut kas būtu pret bezšķirnes kaķi, drīzāk, ja dzīvotu 1, ņemtu tikai tādu, manai omei bija bezšķirnes kaķis, kuru viņa atrada uz ielas un tas bija mierīgākais kaķis, ko atceros :) bet gadījās dzīvē padzīvot ar pavisam traku kaķi, ko atnesa uz mājām paziņa un lūdza viņu pieskatīt - tas bija ārprāts, viņš nograuza manas vārdnīcas, dīvānu, šūpojās uz aizkariem, koda naktīs kāju pirkstos, tas bija neizturami, dzīve pārvērtās murgā, vīrs vairs nevarēja ne acu galā to kaķi ciest, atdevām paziņai atpakaļ, kad atbrauca no ceļojuma. Zinu par to kaķi, ka nekas nav mainījies, ka tik pat traks. Viņa aizveda pie omes un ome saka, ka viņa jūdzas nost ar to kaķi :D lūk tā, laikam man no tiem laikiem nenormālākās bailes.. protams, ka šķirnei nav nozīmes, bet, ja man ir kaut mazākā iespēja dabūt spalvainu flegmātiķi, tad gribu to izmantot :)
13.07.2014 01:33 |

Reitings 670
Reģ: 03.10.2010
Lasu un saprotu,ka tev tiešām maza saskarsme ar kaķiem bijusi. Esmu jau ar kaķiem izaugusi no bērnības, suņi manā dzīvē īsti parādījās 5.klasē.
Iesaku ņemt kaķenīti, medīgākas, gudrākas un bieži vien mierīgākas. Runči ar nav slikts variants,bet mana pieredze rāda,ka viņi ir nervozāki. Bet kā jau meitenes teica - to jau tā nevar noteikt,jo katram kaķim savs raksturs.
Es būšu tā kas persieti neieteiks - ne īpaši gudri kaķi,baigi jākopj un nemīl ņurcīšanu. Tad labāk paņem bezšķirnes kaķīti, pie reizes izdarīsi svētīgu darbu. 3mēn vecumā jauvar manīt kaķīša aptuveno raksturu, pie tam skaties kādā vidē kaķītis dzīvojies,jo tas ar daudz ietekmē. Pie tam bezšķirnes ir veselīgāki, mazāk cimperlīgāki. Vienīgi skaties kāda kaķītim āda zem vilnas,jo gaišādainiem kaķiem bieži ir problēmas ar ādas veselību, tas tā no pieredzes. Ja ņem tomēr šķirnes,tad tikai vienīgi no kluba, jo kāda jēga maksāt 100tiem euro par to kas nav? Pie tam klubā jau tev visas nepieciešamās potes u.c.svarīgās lietas jau būs nokārtotas. Vispār par attārpošanu tas arī būs pašai jāveic profilaktiski ik pa laikam.
Jebkurā gadījumā kaķi sterilizē vai kastrē sākot no pusgada vecuma,jo tas aiztaupīs visas problēmas un arī pašam kaķim būtu vieglāka dzīve.
Ja vēl kādi jautājumi, raksti droši!
13.07.2014 10:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits