Mamma un meita

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
čau :)

Aizdomājos, ka ar savu mammu man nekad nav bijušas tās aklātās sarunas par MR, seksu, attiecībām, lai gan kopumā - attiecības mums ir foršas :)

Kā jums ir bijis? Ir bijušas klasiskās mātes un meitas sarunas?
12.07.2014 20:07 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Ir bijušas pāris sarunas, bet neko jaunu priekš manis viņa tā arī nepateica. :D Vismaz prieks, ka viņai nebija vienalga par to visu, ka atklāti un nekautrējoties runāja.

Zinu meitenes, kuru mammas ir informētas par to, uz kuru puisi nākošajam znotam draudziņš sašķiebies, tas nu, manuprāt ir daudz par traku.

Tādus gadījumus dzīvē nezinu, bet tas jau ir slimi.
12.07.2014 20:41 |

Reitings 1152
Par to pieredzes stāstīšanu, nu tas man neliekas īsti pieņemami. Skaidrs, ka vajag runāt par visām tām tēmām (mr, izsargāšanās, pirmā reize, utt), bet tāpat vien klačoties par seksuālo dzīvi un pārrunāt visu ar mammu... Man tas būtu TMI. :D
12.07.2014 20:46 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Mana mamma ir tāds aukstais sievietes tips, darbaholiķe un tamlīdzīgi. Nav mums nekad bijis atklātu sarunu, ne par seksu un mēnešreizēm, ne dvēseliskas attiecību pārspriešanas. Nekas slikts jau no tā nav noticis, es tajā vecumā biju aktīva pusaudžu žurnālu lasītāja un zināju vairāk nekā varbūt pat vajadzēja :D Ja man būs meita, tad gan es centīšos būt viņai vairāk kā draudzene, ar kuru var parunāties par pilnīgi visu, kas uz sirds. Un radīšu sajūtu, ka būšu atbalsts jebkurā situācijā, jo man tā kādreiz pietrūka.
12.07.2014 20:48 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Mellanhavande - ja tas bija domāts man :D ne jau tas notiek tā - eu mammu zini, man tur tā un šitā bija, protams, visa tā saruna sākās kā problēma/neproblēma, padoma prasīšanas laikā saruna ievirzas tādā gultnē. Kāpēc gan, piemēram, man skriet pie ginekologa, kurš man reāli ir svešs cilvēks, un man kā jaunam skuķim prasīt par orgasmu, ja man ir kolosāla mamma, ar ko to varu pārunat, uzzināt daudz ko jaunu, un es atkal stāstot par sevi, viņa uzzina sev ko jaunu ;)
12.07.2014 20:55 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
ak jā, un man pat brālis ar mammu ir izrunājis pilnīgi visu sīki un smalki par seksu, piebildīšu ka viņam jau ir 30 gadi, mūsu ģimenē tā nav nekāda tabū tēma....
12.07.2014 20:57 |

Reitings 1152
Arielle, nē, forši, ja ir tādas brīvas attiecības ģimenē, bez aizspriedumiem vai kautrēšanās, un visiem ir labi. :) Vienkārši par sevi saku, ka nevarētu iedomāties tik brīvas sarunas, mana mamma tādas varētu atļauties, ir bijušas reizes kad sākās visādas runas, bet es nejūtos īsti ērti, ja ir jāklausās par to kas notiek vecāku guļamistabā. :D Ar draudzenēm tādā ziņā ir vieglāk.
12.07.2014 21:03 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Nē.
Ir bijušas pusaudžu laika sarunas - tiku informēta par izsargāšanos, par slimībām, seksu, mēnešreizēm un tādām lietām, par kurām, manuprāt, ir normāli informēt savu bērnu. Lai nav tā, ka 17 gados vēl domā, ka bērni no zila gaisa rodas.
Taču, ārpus tā - man nešķiet pieņemami ne ar māti, ne draudzenēm pārspriest manu intīmo dzīvi. Tas, kas notiek manā guļamistabā, ir mana darīšana.
Nespēju iedomāties, ka mēs sēdētu pie galda un runāt par to, kāds man iepriekšējā naktī bija lomu spēļu seksiņš ar manu vīrieti vai kura ir viņas un tēta mīļākā poza. Brr...nē. Tādas lietas man par viņas dzīvi nav jāzin un viņai par manējo arī ne.
Un tā kā mana māte nav pēc profesijas ginekoloģe, tad arī, ja man rastos kādas problēmas pa šo līniju, es dotos pie ārsta, nevis kafejnīcā parunātu ar māti par to, kā man tur niez vai kā man sāp labā krūts.
12.07.2014 21:07 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Mana mamma man ir labākā draudzene. Bērnībā un tīņu gados pamatīgi kautrējos kaut ko runāt vai vaicāt, visu, kas interesēja uzzināju no grāmatām, taču tagad, kad jau esmu pieaugusi, varu ar viņu pārrunāt pilnīgi visu. Tieši tāpat kā Arielle gadījumā.
Pašai par to liels prieks, ka tieši mamma ir mana uzticības persona, jo jūtos daudz labāk visas savas slēptākās domas, jūtas un problēmas izrunājot ar mammu, nevis kādu draudzeni, jo zinu, ka mamma nenodos, vienmēr sapratīs un nekad nenosodīs. Tētis gan ir cits stāsts.
12.07.2014 21:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nē. Un es arī pilnīgi noteikti negribētu.
12.07.2014 21:12 |

Reitings 98
Reģ: 13.04.2014
Mamma nekad neko neteica par MR - man 11 gados bija šoks, kad tās sākās - attāli tikai nojautu, kas tas ir - raudāju un mamma atnāca iedeva paketes un teica, lai bieži mainu - un viss.
Par seksu nerunājām, kad bija 16 , tad pateica, ka lai nesteidzos ar kādu pārgulēt, kad bija 18 - jautāju ka vajadzētu aiziet pie ginekologa - viņa uzjautāja vai man ir bijis sekss, es atbildēju un viņa pateica, kur labāk iet un viss.
Ar omi vairāk par šo visu runāju, bet par seksu gluži nē. Ir tā ka gribētos, lai ar mammu ir tuvākas attiecības.
Ja pašai būs meita - es runāšu nekautrējoties :)
12.07.2014 21:14 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Neatceros, ka mums būtu sarunas par intīmām tēmām - mamma vienmēr paļāvās, ka skola un grāmatas sniegs man pietiekami daudz informācijas. Jā, man gribējās, lai mamma mani vairāk par to informē, tomēr nenosodu, jo viņai acīmredzami bija neērti to darīt. Mūsu attiecības tas nav nekādi ietekmējis, joprojām esam labas draudzenes, tomēr visam ir savas robežas.
12.07.2014 21:17 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
jā, periodiski ir bijušas sarunas par nosauktajām tēmām.
12.07.2014 21:41 |

Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Ar mammu attiecības labas, taču gan man, gan viņai savulaik bija neērti par šiem tematiem runāt. Pamatā jau viņa mani nodrošināja ar attiecīgu literatūru. Mani tas pilnībā apmierināja, jo, kā jau minēju, neērti bija arī man.

Turklāt varbūt izklausīsies dīvaini, bet manā uztverē mani vecāki ir aseksuālas būtnes. Esmu pieaudzis cilvēks, saprotu, ka tā tas nav, bet ne par ko nevēlos dzirdēt, kas notiek viņu guļamistabā:)
12.07.2014 21:43 |

Reitings 1152
Turklāt varbūt izklausīsies dīvaini, bet manā uztverē mani vecāki ir aseksuālas būtnes. Esmu pieaudzis cilvēks, saprotu, ka tā tas nav, bet ne par ko nevēlos dzirdēt, kas notiek viņu guļamistabā

+++
12.07.2014 21:56 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Jā, esam izrunājušas šos jautājumus. Arī ikdienā varam parunāties par visu, kas uz sirds. To es ļoti novērtēju un sargāju, jo pusaudžu gados es pat iedomāties nevarēju, ka mums būs tik lieliskas attiecības.
Par seksa pieredzi - to gan nestāstu. Nē, nu šādas tādas lietas izrunājam, bet arī labākajām draudzenēm nestāstu, ko daru guļamistabā, tāpēc negribu, lai kāds to stāsta man. Ja rastos kādas problēmas, kad nezinātu, ko iesākt tālāk, pavisam droši zinu, ka varētu iet pie mammas un izrunāt problēmu, bet tāpat klačoties par seksu, nu tas nav vajadzīgs ne man, ne viņai.
12.07.2014 21:58 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Mammai manā dzīvē bija maznozīmīga loma, līdz notika traģēdija ar manu tuvāko cilvēku tobrīd un tad es mammu ieraudzīju "citā gaismā"- sapratu, ka viņas stingrība pret mani bērnībā patiesībā bija noderīga. Tagad viņa man ir neizsakāmi svarīga, citrreiz pat nevaru aiziet gulēt, ja neesmu pārliecinājusies, ka viņa viss labi :) Mēs esam ļoti atšķirīgas gan raksturā, gan dzīvesveidā, bet tāpat esam labākās draudzenes (l)
12.07.2014 22:05 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mums attiecības ir labas un varu ar viņu izrunāties, uzticēties, lūgt padomu. Taču, par seksu nerunāju ne ar viņu, ne ar savām mīļajām draudzenēm. Vienkārši, es nejūtos ērti ar citiem pārspriežot tik personīgas tēmas un man arī liekas, ka nevienam, izņemot mani un draugu, nav jāzin, kas notiek mūsu gultā. Man nav ''Sekss un lielpilsēta'' stila sarunu ne ar vienu. Tā man ir tāda tēma, kas attiecas uz mani un viss.
Skolas laikā, protams, tika izrunāts par MR un izsargāšanos, kā jau normāli vajadzētu būt.
12.07.2014 22:24 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
NEKAD. Esmu viņai bijusi kuce, mauka, liekēde, iemesls dēļ kā nepabeidza skolu.

Skumji, ka tā. Bērns jau nav vainīgs pie vecāku jaunības vieglprātības. Ne tava vaina, ka neizsargājās, turklāt pastāv iespēja iegūt izglītību arī ja ir bērns. Bet nu katram sava dzīves uztvere.
12.07.2014 22:30 |

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Ne tava vaina, ka neizsargājās,

paldies, tas visu mazināja, mhm, vareji kko pretigak pateikt
12.07.2014 22:40 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Par seksu - nekad nav bijusi saruna.
Par MR - tā kā man salīdzinoši ātri sākās problēmas ar MR apjomu, bižumu, u.t.t., nekas cits neatlika kā vien to izrunāt savā starpā un attiecīgi risināt arī no medicīniskās puses.

Kopumā, man mamma saprot, ka pati to visu zinu, līdz ar to nav uzskatījusi par nepieciešamu neko no tā vēl papildus pārrunāt.
12.07.2014 22:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits