Nezinu vairs, kā tikt ar sevi galā!

Reitings 197
Reģ: 09.04.2013
Sveiki. Saskaros ar faktu, ka netieku pati ar sevi vairs galā vai vienkārši nesaprotu, kas ar mani notiek.

Man ir 20 gadi un mani ļoti daudz kas un daudzi kaitina. Ja man jāsāk ar to, kas ir tas, kas mani kaitina, tad es godīgi, liekot roku uz sirds, varu teikt, ka es NEZINU!
Var būt diena, kad viss ir ļoti jauki, baudu laiku ar līgavaini un pēkšņi kaut kāds klikšķis un es sāku uzvilkties, stresot, atcērtu, kļūstu ļoti viegli aizkaitināma. Bet tam visam pat nav bijis iemesls, jo viss taču līdz tam bija lieliski.
Jau tīņu gados ievēroju, ka esmu ļoti viegli aizkaitināma. Bieži izrunājos, atcirtu vecākiem, kaut vai pati sapratu, ka tā noteikti nevajadzēja darīt.

Ārpus mājām, tiekoties ar draugiem, paziņām, kolēģiem, man viss ir kārtībā. Es jūtos labi un mani nekas nekaitina. Līdz ko es atnāku mājās, tā atkal viss sākas no jauna. Saprastu, ja līgavainis darītu kaut ko tādu, kas man nepatiktu, bet tā nav. Mani viss apmierina, taču vienalga esmu uzvilkta.

Atvaļinājumā aizbraucu pie vecākiem. Pirmās dienas viss ir jauki. Tad sāk parādīties mans augstais tonis un kļūstu strauja raksturā un asa.

Un tas jau ir gadu gadiem.
Itkā man tētis ir ļoti straujas dabas, bet vai tas var iedzimt?

Mani vienkārši šis, mans raksturs, ja to tā var nosaukt, beidz nost!
Kas tas ir, kas ar mani notiek?

Attiecībās problēmu nav. Esam laimīgi 4 gadus kopā. Protams, patīk paflirtēt arī ar kādu citu, bet tas nav iemesls tam, lai es teiktu, ka neesmu laimīga savās attiecībās. Draudzenes pat ir ievērojušas, ka mani mans puisis/līgavainis lutina ļoti. Nav par ko sūdzēties.

Vienkārši vairs nesaprotu sevi un savu neomu, aizkaitinātību un dusmas!

Palīdziet man ar skaidrojumu šim visam! Es nevaru jau pāris gadus divus atrast iemeslu savai problēmai.
Man daudzi ir teikuši, lai mēģinu visu uztvert daudz mierīgāk, ne tik saasināti.. bet nespēju!
Vai tiešām man ir lemts kļūt par depresīvu stresotāju?

Ar cieņu,
A!
12.07.2014 00:01 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Nezinu, kas tas ir, bet man bija tas pats, patiesiba uznak vel tagad, bet esmu iemacijusies savaldities. Virs jau redz, ja slikts garstavoklis, nemaz mani neaiztiek.

Iemacies savaldit emocijas, kad tas uznaak ej pasedi vanna, ieej auksta dusha, varbut aizej pie psihologa.
Nelauj savam emocijam bojat citiem garstavokli un attiecibas ar tevi.
12.07.2014 01:20 |

Reitings 45
Reģ: 07.07.2014
man liekas tev ir pārāk laba dzīve. jo tā uzvesties nav forši. mani mēdz daudz kas kaitināt, bet es neatļaujos to izgāzt uz citiem.
12.07.2014 03:15 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Tiešām gribi 20, 21 gadā apprecēties???
Varbūt esi vienpate? Esi padzīvojusi viena un pabijusi tikai sev, izzinājusi sevi?
12.07.2014 09:43 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Selfish bitch.
12.07.2014 09:56 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tu esi trešā! Līdz šim es tikai sevī novēroju ko līdzīgā un vienā pazīstamā vīrietī. Vismaz mums visiem kopīgs ir tas, ka savu aizkaitināmību, agresiju un dusmas mēs izgāžam tikai uz tiem, kuri mūs patiesi mīl, zinot, ka viņi nekur nepazudīs. Arī es kļūstu viegli aizkaitināta tikai ar vīru un mammu, bet vīrietis, ko pazīstu, visiem saviem biznesa partneriem šķiet labākais un mierīgākais cilvēks pasaulē, bet viņa sieva un dēls baidās no tām reizēm, kad tas vīrietis gluži ne no kā sāk pie visa piekasīties. Tā kā joga un sports ir s*ds šādos gadījumos, iesaku sākumā iedraudzēties ar šokolādi, ja tā Tev, protams, garšo. Katrā no tādām lēkmēm, kad jūti, ka sāk tūlīt viss kaitināt (varbūt Tev pirms tam deniņos spiež, varbūt kā citādi izpaužas, bet to brīdi var noķert, kad vēl neesi eksplodējusi, bet jūti, ka nebūs labi), ēd šokolādi. Vismaz nelielu gabaliņu. Vismaz to mans vīrietis noskaidroja kaut kādās publikācijās, praksē tas strādā ne pārāk labi, bet vismaz kaut kāds risinājums manā gadījumā. Otkārt, centies nokļūt vientulībā, kad jūti, ka viss sāks kaitināt. Treškārt, brīdini tuviniekus, runā ar viņiem. Intereses pēc vari aiziet pie ārsta, pārbaudi hormonus, bet šaubos, ka tur kas uzrādīsies.
12.07.2014 10:28 |

Reitings 6040
Vējā, galigi aplami par sokoladi - nevisiem tas ir veseligi, jo es ta iedzivojos liekajos kg :) emocijas sit augstu vilni un tajos brizos netiek apests 1 gabalins bet vesela tafelite, tad 2, tad 3...

Tad jau labak iziet ara izskrieties :)
12.07.2014 10:39 |

Reitings 3168
Story, šokolāde nav kaitīgāka par skriešanu. Pietiekoši daudz cilvēku skrien nepareizi, nemāk to darīt, tādā veidā būtiski saīsinot savu dzīves ilgumu.
12.07.2014 10:55 |

Reitings 265
Reģ: 29.03.2010
man liekas tev ir pārāk laba dzīve. jo tā uzvesties nav forši. mani mēdz daudz kas kaitināt, bet es neatļaujos to izgāzt uz citiem.

Pilnīgi tāds pats priekšstats ir radies. Visi danco pēc Tavas stabules, attaisno Tavu neadekvāto rīcību.
Kāpēc tā notiek? Tev ir tāds temperments, raksturs, ļoti iespejams , ka iedzimts. Un to vari mainīt tikai Tu pati. Bieži šādus cilvekus maina dzīve-slimības, zaudējumi, smagi pārbaudījumi. Bet tā kā, atvaino, Tu esi princese uz zirņa, tad Tev nekas cits neatliek kā pašai trenēt sevi un savu raksturu. Labs variants ir vizīte pie psihologa, kas Tev palīzēs apgūt ikdienas tehnikas dusmju lēkmju kontrolēšanai un ierobežošanai.
12.07.2014 11:00 |

Reitings 6040

Story, šokolāde nav kaitīgāka par skriešanu. Pietiekoši daudz cilvēku skrien nepareizi, nemāk to darīt, tādā veidā būtiski saīsinot savu dzīves ilgumu.

Nu jaa, jaa sports slikts, mes dzivojam ala, kur uz katra stura nav informacijas par skrieshanu :)

Es saku no savas pieredzes, ka ir jastrada ar sevi, sokolades gabalins neko neatrisinas. Tas ir ilgs un gruts darbs.
12.07.2014 11:10 |

Reitings 3168
Story, man no sporta anandamīds un serotonīns neparādās. Varbūt skrienu par maz :)
12.07.2014 11:17 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Temperements iedzimst, man viņš ir tāds pats kā tev - visu vajag momentā uzreiz, ātra domu izteikšana, tiešums utt. bet ar laiku tas pārgāja kaut kā pats no sevis. Tev vajag lasīt psiholoģisko literatūru,nodarboties ar sportu, un pārkāot pāri savai komforta zonai. Ja nepamēģināsi taisīt ēst regulāri, nekad neuzzināsi vai tev tas tiešām riebjas vai es vnk slinka. Pārkāp pāri savam ego, jo neesi vienīgā uz šīs pasaules. Draugs ilgi tevi nepavilks.
12.07.2014 11:28 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Apēst savu stresu tiešām ir interesants ieteikums. Klausīsi tam un pēc gada būsi bumbulītis, ja vien neesi pēc dabas caurbira. Pilnīgi piekrītu šim:
tajos brizos netiek apests 1 gabalins bet vesela tafelite, tad 2, tad 3...
12.07.2014 11:35 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tu vienkārši necieni cilvēkus.. Skan nejauki, bet tā sanāk. Ar svešiem Tu māku normālu kontaktu uzturēt, bet savu tuvāko klātbūtnē nāk ārā īstā daba..

Protams, patīk paflirtēt arī ar kādu citu
Manuprāt flirtēšana ar citu ir nepieņemama.. šāda rīcība tik apstiprina manus augstākminētos vārdus..
12.07.2014 11:36 |

Reitings 197
cormeum

Internetā ir ļoti daudzi raksti par to, kā atsvaidzināt ilggadējas attiecības un nepieļaut apnikumu,. Viens punkts no tiem ir flirts ar pretējā dzimuma pārstāvi!
Protams, tas, kā katrs izjūt robežu, kad apstāties, tas jau ir uz katra paša sirdsapziņas.
Citai pieņemami, citai ne!
12.07.2014 11:52 |

Reitings 197
Storm
Jau gadiem neesmu dzīvojusi sev!
Es kopš 14 gadu vecuma dzīvoju tikai attiecībās ;)
12.07.2014 11:53 |

Reitings 197
Tam, ka es diktēju toni, tam es piekrītu, atzīstu un nenoliedzu!
12.07.2014 11:53 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Izlasot Tevis teikto un neiedziļinoties komentāros man rodas divi secinājumi.

1) Parasti sievietes tādas kļūst pirms mēnešreizēm, tas ir pierādīts, jo mainās hormona līmeņi utt. Ja Tu ļoti bieži tā jūties un nespēj to nekādi izskaidrot vai saprast (kā uzsvēri) tad man liek domāt, ka iespējams, vaina ir hormonos. Iespējams, Tev ir kaut kāds dis-balanss- par daudz šis, par maz tas. Noteikti iesaku aiziet pie ārsta un pārliecināties par dažādu hormonu līmeni organismā, to var izārstēt un būtiski mainīt dzīves kvalitāti.

Izrietot no tā, vai lieto kontracepcijas tabletes? Ja jā, tad vaina var būt tajās...aprunājies ar ginekologu un apsver iespēju tās pamainīt.

2) Iespējams, ka tā ir depresijas pazīme, pazīmes ir dažādas, ne vienmēr tās ir skumjas, bieži- neapmierinātība un aizkaitinājums, un grūtums "sadzīvot ar sevi". Tā ir slimība kā jebkura cita, kuru var ārstēt un izārstēt, nevajag baidīties. Iesaku aprunāties ar psihoterapeitu, kurš ir arī psihiatrs (labākā kombinācija) un ja nepieciešams, palietot anti-depresantus.

Iesaku no sākuma pārbaudīt hormonus un ja tur nekādas vainas nav, tad griezties pie psihoterapeita.

Veiksmi Tevi!
12.07.2014 11:55 |

Reitings 197
Serenay

Jā, tas man tā visu laiku.
Patreiz lietoju kontracepcijas tabletes, bet pirms gadiem 2 nelietoju, bet tik un tā mani viss kaitināja.
Paldies par ieteikumu, ņemšu vērā! :)
12.07.2014 11:58 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Viens punkts no tiem ir flirts ar pretējā dzimuma pārstāvi!

Tikai tad, kad cosmo parādās tēma ''mans nelietis flirtē ar citu''.. atklājas, ka tas tomēr nav forši! :D :D :D :D
12.07.2014 12:00 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ja flirte ar citiem tad varbut labak uzreiz skirties. kapec jaflirte ar citiem esot attiecibas?
12.07.2014 12:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits