Tā kā plānoju nedēļai uz priekšu ēdienus, tad vēlos pasmelties idejas nākamajai nedēļai no Jūsu piedāvājuma pūriņa :)
Pati tikko atskrēju majās uz īsu brīdi, lai pagatavotu vakariņām kaut ko, ko varētu pēc tam fiksi iemest krāsnī. Šoreiz nočiepu ideju no Rimi mājaslapas (daudz superīgu recepšu (l) ).
Tad nu, re, ko es vakariņām sagatavoju. Likšu vēl klāt dilles, mocarellu un drusciņu zilā siera. Klāt vēl uzcepšu liellopa gaļas strēmelītes ar rozmarīnu :)
Man šovakar - cepammaisā burkāni, vistas fileja, cukini, tomāti, garšaugi, garšaugu maisījums (sausais). Vakar bija gaileņu mērce ar saldo krējumu un jaunajiem kartupeļiem, kā arī pašgatavotiem mazsāltiem gurķiem. Rīt būs aukstā tomātu zupa. :)
Mna būs kaut kas no aknām. Vispār neesmu sajūsmā par savām vakariņām, bet jāuzlabo savs katastrofāli zemais dzelzs daudzums asinīs. Mēģināšu uztaisīt mērcīti. Klāt jaunie kartupeļu un tomātu/bazilika salāti.
Man būs plovs. Pēdējā laikā sanāk ass dēļ adžikas mērces. Turklāt plovu taisu ar prieku, jo pašai garšo ļoti, turklāt nav nekāds baigais darbs jāiegulda (taisu latvisko plovu, nevis oriģinālo, kas prasa vairākas stundas).
Skatoties uz Favel ielikto bildi, atcerējos par baklažānu karietēm, ko vienreiz redzēju Gandrīz Ideālajās Vakariņās, gribētos ko tādu sataisīt. :) Kad vairs nebūs tik karsts, tad vārīšu biešu zupu ar ribiņām
Šovakar kāposta tīteņi ar vistas fileju, šampinjoniem un papriku.
Man tagad jāizdomā, ko pasniegt viesiem vakariņās, brokastīs.
Saldajā izcepšu šokolādes kūku ar avenēm, pagājušajā reizē mēli varēja norīt cik garda sanāca.
Jēē.. mums būs viesi no LV, drauga labākais draugs ar savu meiteni. Dosim viņiem nakts mājas paceļam uz UK.
Favel, nav man tur nekas taaads, pirmo reizi taisīju, tīri eksperimentāli, lai saprastu, pēc kā īsti garšo. Vienīgā atšķirība - fileju netaisīju kraukšķīgu un beigās sasautēju kopā ar rīsiem, vēl sīpolus neliku un tas bija ar rapšu eļļu. Tāds labs plovs beigās sanāca. http://lapzeme.wordpress.com/2008/06/16/kraukskigais-medus-calis-ganbei/ pēc šīs receptes, bet kaut kas man tur prasās vēl, paeksperimentēšu. :)
Noteikti būs skābeņu zupa, rīt gatavošu tomātu zupu ar turku zirņiem, būs menca pesto mērcē ar kartupeļu biezeni, būs vistas filejas rullīši ar fetu un papriku, noteikti būs arī pasta vai caneloni. Šovakar klasika: vistas - dārzeņu zupa.
Tā kā man nav plīts, tad nākas ēst kaut ko svaigu. Vakar pagatavoju ļoti gardu auksto zupiņu, saēdos ne pa jokam. Šovakar hmm, varbūt ka jāuztaisa kādas ogas ar pienu, vai grieķu jogurtu ar auglīšiem un odziņām. Gribas dikti ķiršus un mellenes, plūmes, bumbieru.
Vakariņās dārza labumi,- groziņā salasīti saldie ķirši, ērkšķogas, pēdējās zemenes, upenes, jāņogas. Domāju, ja uznāks luste, pagatavošu jāņogu uzpūteni.. :) Varētu vasarā dzīvot tikai no tā,kas izaug piemājas dārzā