vecāku nostāja

Reitings 39
Reģ: 10.07.2014
Sveiki visām, ir pienācis tāds brīdis, kad nezinu, ko darīt.
Man ir 19, drīz paliks 20. Studēju, un visu laiku piestrādāju tēva uzņēmumā.
Pirms 3 dienām pirms darba no rīta ar mammu sanāca kaut kas līdzīgs strīdam, viņa man lika atdod vienu lietu(tā ir mana) - solīju jau pirms mēneša. Es skaidri pateicu - nē, iedošu pēc nedēļas, vēl kaut kas jāizdara. Mamma sāka kliegt, sapratu, ka labāk doties prom - piecēlos no brokastu galda un gāju prom, un uz manīm sāka bļaut arī tēvs ar tekstiem kā es varu ignorēt mammu, ko es iedomājos ( pretim neko neteicu) un tālāk sekoja- tu esi atlaista, tāda zanuda man darbā nav vajadzīga, atradīšu citu, likšu sludinājumu, vari tur vairāk nerādīties, nožēlosi ja spersi savu kāju. Aizskrēju uz savu istabu un raudāju. Visu dienu pavadīju savā istabā, vakarā meiģināju iet ar mammu runāt - neveiksmīgi. Nākamjā dienā no rīta pamodos, atkal asaras acīs, jo nojautu, ka trakākais tikai sekos. Pēc 3h zvans no mammas - ja neiesi rakstīt atlūgumu, tad smagi nožēlosi, uz darbu neej bez iemesla, es atbildēju, ka tēvs taču mani atlaida un tādos gadījumos man atlūgums jāraksta nav, tad viņa jautāja vai taisos te dzīvot uz viņu rēķina es teicu ka atradīšu darbu. Nākamā dienā atkal zvans ap 11 - ja tūlīt pat neieradīsies darbā, tad tavas mantas būs izmestas pa logu, teicu, ka izvākšu vsas un iešu citur( es diemžēl nespēju ierasties darbā, jo mājās tēvs mani ignorē, un ne reizi vien ir izlamājis visu priekšā( bieži vien es neesmu iesaistīta pat tur), tāpēc bija bail, ka neatkārtojas tas pats). Teicu ka meklēšu citu darbu - mamma paziņoja ka iznīcinās mani, zvanīs visur un teiks cik es slikta darbiniece esmu bijusi. Pēc stundas man atnāk sms ar cenām, kas man jāmaksā dzīvojot šeit - 100 eur īre, 1/3 komunālie, un ēst jāpērk vai nu pašia vai 1/3 no ēšanas naudas jāpiemet un 1/2 komunālie - jo es visvairāk tērejot elektrību un h2o. Loģiski, ka bez darba nevaru atļauties, pat ar darbu ne - mana alga bija 250 eur mēnesī ( pelnu vidēji 2-3x nekā jebkurš cits darbinieks). Praktiski tagad mani met no mājas arā, jo liekēdis nav vajadzīgs, pirmdien atkal brauc uz ārzemēm prom un tad atslēga būs jāatdod.
Vienīgais variants ir pārcelties uz drauga vecāku māju, bet viņš no ārzemēm atpkaļ būs tikai pēc vairāk kā nedēļas un man kauns viņa vecākiem teikt kas par lietu.
Vispār ļoti pārdzivoju, Jo šis bija mans vienīgais darbs ( nedēļu pirms man palika 18 gadi vecāki pateica, ka nedos vairāk ne kapeiku, ka ir jāmeklē darbs vai jāstrādā pie tēva).
Tātad no vecākiem naudu neņemu jeb man nedod, pirms gada netiku augstskolā budžetā - tētis samaksāja. Šorīt no rīta viņi to uzzināja - mamma teica, tev tēvs par augstskolu maksāja un vēl algu, kā tev nav kauna tagad šādi rīkoties. Bet es uzskatu, ka mana rīcība nebijatik traka..
Praktiski darbā esmu bijusi priekšzīmīga, tāpēc nesaprotu kāpēc tēvs jauca darba ar ģimenes lietām...

Pašlaik nezinu, ko lai dara. Varbūt kādi ieteikumi?
10.07.2014 09:16 |

Reitings 39
Es saprotu, ka solīju pirms mēneša, bet šī mēneša laikā man ir bijušas 7 brīvdienas, kuras pavadīju skolā, man nebija ne spēks, ne vēlmes.
10.07.2014 09:32 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Kas tas par murgu? Sporta zāles skapīša atslēgas un dienasgrāmata? Kādā sakarā mātei to vajag??
10.07.2014 09:32 |

Reitings 39
bellakilla - varu pat par to nesapņot, es neesmu pat pati savu darba līgumu parakstījusi....
10.07.2014 09:33 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Dīvaina tā nostāja. Kaut kāda sūda dēļ šitā čarēt savu bērnu.

Patstāvības audzināšana ir forši, jo iemācies pati plānot savus tēriņus. Kamēr dzīvoju pie mammas apmaksāju visus komunālos, mamma atbildēja par ēšanu un man tas likās baigi ok modelis, jo būtu negodīgi ja mamma mani uztur, bet es savu naudu tērēju tikai sev.
Bet šī jau ir žmogošanās.
Vienīgais variants ir mēģināt vēl reiz parunāties.

Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Nu, kašķis par neko :)
Nezinu, kādas attiecības jums ģimenē ir ikdienā, bet, ja šāda gaisotne valda ikdienā, es arī pēc iespējas ātrāk būtu prom

Reitings 39
Mamma tur strādā - sporta zālē

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Man jau izkalusās pēc nedaudz pasakas, bet nu, ja tā nav, tad tev ir pilnīgi nelīdzsvaroti vecāki.
nu, es tītos prom pēc iespējas ātrāk, strādātu par jebko, lai tiktu tikai prom.

++

Kaaaaamon, viņa ir pilngadīga! Kāds te sakars ar to, ka viņa piecēlās un aizgāja prom no galda pie kura viņu aizskar???

Kamēr dzīvo vecāku mājās, dzīvo pēc viņu noteikumiem. Ar pilngadību tur nav nekāda sakara.

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Little_lady

Ja Tu solīji jau pirms mēneša, ka atslēgu iedosi un tagad saki, lai mamma vel nedēļu pagaida - situācija nerunā par labu Tev. Protams, tik sliktu attieksi arī neesi pelnījusi, bet raudotie sno otras puses - solījumu devi, bet to neturēji. Un piecelšanās no galda, kad mamma runā (pat, ja bļauj) ir tas pats, kas pusvārdā pārtraukt - tā ir necieņas izrādīšana.

Tēva reakcija man nav skaidra, taču - ja meita ir izlēmusi būt gana liela, lai pagrieztos un aizietu, kad māte runā - es arī iespējams, pardomātu vai šī nekaunīguma iezīme nenāk no tā kā esam audzinājuši. Būsim reāli, darbs Tev ir, bet par īri, pārtiku, komunālajiem viņi Tev nav likuši maksāt. Par studijām viņi Tev maksā un darba pieredzi nodrošina. Nebaidos teikt, ka Tu kā studente tiec audzēta "bioloģiskajā lauksaimniecībā ar lielu mīlestību". Izrādi vairāk cieņas un pateicības + iemācies planot savu laiku un sakārtot prioritātes. Jo, ja vien skapītis neatrodas citā valstī nezinu vai nevarēji to izkrāmēt vajadzīgajā termiņā. Tas šķiet apsurdi - runāts ir runāts, vārds ir jātur.

Reitings 202
Reģ: 19.03.2014
Ļoti nepatīk kā raksti. Grūti saprast vietām. Pārlasi pirms publicē. Pēc rakstītā neliekas, ka Tev būtu 19.

Kas tā bija par lietu, kuru mamma Tev prasīja, bet kura ir Tava?

Es Tavā vietā uzreiz mēģinātu atrast citu darbu. Ietu prom no mājām un palūgtu kādai draudzenei vai nevaru pie viņas palikt uz mēnesi. Vai arī sliktākajā gadījumā brauc pie vecvecākiem un, vecākiem neko nesakot, izlūdzies uz kādu laiciņu palikt pie viņiem - nu kamēr atradīsi darbu.

Ja galīgi nav kur palikt, pamēģini Couch surfing.
10.07.2014 09:34 |

Reitings 39
Ģimenē attiecības - mani vecāki ļoti stingri ( veinmēr acīs teica - cik tu resna, cik neglīta, nekad draugu neatradīsi, slikta gaume) - es neuzdrošinājos pretim neko teikt, kopš man ir draugs viss ir mazliet citādāk, mājās esmu reti ( ja palūdz ko izdarīt no mājas darbiem - atnāku izdaru). Pēdējo mēnesi par to ka te dzīviju, katru dienu gatavoju vakariņas, karinājuun mazgāju visiem veļu ( pēc darba). Un man likās, ka attiecibas bija jaukas.
10.07.2014 09:37 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Piekrītu katram stellaglmr vārdam.
10.07.2014 09:37 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man, protams, šāda vecāku attieksme nešķiet pieņemama, bet arī tu neesi bez vainas. Iedomājies sevi mammas vietā - viņa tev palūdz atslēgu, tu pasaki pēc mēneša. Mēnesis paiet, viņa atkal lūdz, tu pasaki, ka nedosi. Kas normālam vecākam pirmais ienāk prātā - tev ir ko slēpt?! Ei nu sazin - varbūt tev tur kaut kādas narkotikas vai sazin kas. Protams, ka mamma sacepās. Un tētis viņu aizstāvēja.

Es gan neticu, ka pirms tam jums nav bijuši nekādi konflikti par līdzīgu tēmu - tu kaut ko apsoli, bet neizdari. Varbūt šis bija pēdējais piliens viņu pacietības kausā.
10.07.2014 09:38 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Šausmas, man Tevis tiešām žēl.
10.07.2014 09:40 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Marta, tas nav iemesls, lai mamma tā rīkotos un , lai tētis atlaistu no darba. Tā tācu ir tikai atslēga.
Autore, Ej pie kādiem radiniekiem, izstāsti situāciju, noteikti sapratīs. Ja galīgi nav kur, tad tiešām ej pie drauga vecākiem, domāju, ka arī tie būs saprotoši.
10.07.2014 09:41 |

Reitings 39
stellaglmr - es te gluži nedzīvoju, jo man savas istabas nav ( mantas stāv kastēs) - pirms gada tika veikts remonts, un man istaba nav paradzēta, mājās esmu ja vecākiem, ko vajag. Par studijām( algai man būtu jābūt 700- es saņemu 250,lai varētu atstrādāt skolas maksu - par šādu algu strādāju precīzi gadu) - esmu jau sen atsrādājusi!!
10.07.2014 09:41 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Nedaudz saprotu diskusijas autori. Nu ne visi vecāki ir jauki, saprotoši un izturami. Man bija kaut kas līdzīgs. Ieteiktu tev atrast pēc iespējas ātrāk citu darbu. Ja ir labas attiecības ar drauga vecākiem, tad varbūt parunā, vai nevari padzīvot pie viņiem. Man tā bija sākumā. Tagad, kad gadu esmu prom no savas ğimenes, attiecības ir nedaudz uzlabojušās, bet komunikācija dēļ visiem mātes izgājieniem, kuri mani ļoti sāpināja, komunikācija joprojām nav tā labākā, jo man reāli ir neērti ar viņu runāt.
10.07.2014 09:43 |

Reitings 39
Sinepe - man nav tuvu radu ( vectētiņš ir pret mani), es par savu ģimeni uzskatu puiša vecākus, bet man kauns iet pie viņiem stāstīt šo te.

Par līdzīgu tēmu mums strīdi nav bijuši, ir bijuši strīdi par tēmu - neatnāc laikā mājās utml - 15-17 gadu vecumā, un 18 gadu vecumā - ja paliksi stāvoklī tad izmetīsim no mājas ( viņiem pašiem bija 18, kad piedzimu es)
10.07.2014 09:45 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Omg, kaut kādi tirāni, goda vārds. Sāc atgādināt Pelnrušķīti :)
10.07.2014 09:46 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Es atvainojos, bet tavai mātei:

a)Kaut kas ar nerviem nav
b) viņai kaut kas ar galvu nav

Un tēvs ir zem viņas tupeles. Varonis atradies, aizstāvot māti, šitā cūkāties par savu meitu.

Tev ieteikums: Neņem viņus galvā, vispirms mēģini izrunāties, uzcep kūku, apsēdini pie galda izrunā situāciju. Ja nevari pa labam, tad iespītējies, pasaki viņiem visu, ko domā, un dodies pie drauga. Tici man, ja drauga ģimene ir normāla, tad viņi sapratīs un palīdzes. Un ātri vien atradīsi darbu.

P.s. māte draudot, ka zvanīsies apkārt, lai tevi nepieņemtu darbā, grib tevi iebiedēt un piesaistīt sev/mājai.
10.07.2014 09:47 |

Reitings 39
Es noteikti ietu pie drauga vecākiem , ja draugs būtu te uz vietas, bet nespēju viena.
Vakar draugam visu izstāstīja, viņš teica, lai paciešos, drīz būs mājās un viss būs labi. Viņš starpcitu ļoti patīk maniem vecākiem!!! Bet manam draugam mani vecāki ne - viņa klātbūtnē komentāri par izskatu, stilu utml vienmēr ir - nu aizvainojoši. Viņš parasti izliekas, ka tos nedzird.
10.07.2014 09:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits