Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ceļošana ar drauga ģimeni

 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Sveikas. Ļoti gribu dzirdēt citu meiteņu viedokli par situāciju. Tātad, mans draugs šodien ar ģimeni aizbrauca ekskursijā uz ārzemēm uz nedēļu. Brauc ar savu ģimenes auto, kas ir 5vietīgs, bet liels. Tas par ko es domāju- viņš un viņa ģimene mani nekad neņem līdz. Šoreiz caur puķēm pati uzprasījos. Īsti brīva šī nedēļa gan nav, darbs un tā, bet šoreiz es uzprasījos īsti ne tādēļ, ka būtu iespēja braukt līdz, bet gan tādēļ, lai saprastu, kāpēc mani neņem līdz :D atbilde- ģimenes brauciens. Viņi ir 4 cilvēki ģimenē un it kā parasti es saprotu, ka – 5 cilv (ja brauktu es) mašīnā nav ērtākais risinājums tālos braucienos, bet šoreiz viņi aizbrauca trijatā (ceturtais ģimenes loceklis netika). Vēl attaisnojums- parasti tālajos braucienos viņi kko lielu nopērk (ta kko jaunu no sadzīves tehnikas, ta pavisam lielo tv). Es nesaprotu....Ar draugu esmu kopā 4 gadus, pašlaik, šeit neiztirzājamu apstākļu dēļ, gan nedzīvojam kopā. Bet attiecības mums ir labas, mīļas. Ar vecākiem arī saprotos labi. Lai gan pie viņa palieku pa nakti TIKAI TAD, kad vecāku nav mājās, nekad neesmu palikusi, kad vecāki ir (dzīvoklis nav tik liels, vecākiem vajag privāto telpu utt..), bet vecāki bieži nav mājās, daudz braukā apkārt. Skatos, kā citas meitenes, kuras ar saviem puišiem kopā pusgadu, parasti ņem līdz visos tālajos braucienos, un domāju, ko esmu izdarījusi ne tā. Vai arī tiešām ne manī vaina?
Kā jūs justos šādā situācijā? Vai kādai no jums ir līdzīgi? Kā rīkotos? Apvainotos/ pieņemtu?
09.07.2014 18:21 |
 
Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
Neskaties, kā ir citiem, bet pieņem viņu noteikumus.
Ja vēlies, tad kāpēc to teikt caur puķēm? Skaidri un gaiši saki, ko gribi, ne jau visām ģimenēm ir vienādi paradumi.
09.07.2014 18:28 |
 
Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Godīgi sakot, es apvainotos, tomēr esat kopā jau veselus 4 gadus. Arī iesaku neteikt caur puķēm, bet izrunāt to.
09.07.2014 18:30 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Ja godīgi, tad tas mani mazliet aizvainotu, jo 4 gadi nav maz un viņa ģimenes locekļiem un pašam puisim būtu tevi jāuztver kā daļu no ģimenes. Taču, iespējams, ka iemesls ir tas, ka vēl neesi tā satuvinājusies ar puiša ģimeni, jo, kā jau minēji, paliec pie viņa tikai tad, kad nav vecāki..

Ģimenes ir dažādas un varbūt viņiem tā ir pieņemts.
09.07.2014 18:31 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Ja godīgi, tad es mazliet aizvainotu apvainotos
09.07.2014 18:31 |
 
Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Iespējams, tā viņiem ir tradīcija, laiks tikai viņu ģimenei, ja viņi ir ļoti ģimeniski, tas varētu būt tiešām svarīgi. Parasti brauc 4 cilv. - tie ir mamma, tētis, tavs vīrietis un brālis/māsa/kāds cits radinieks? Var būt, ka ja tavs vīrietis ņemtu tevi līdzi, tas brālis/māsa/cits radinieks arī kādu līdzi gribētu? Tad nebūtu ne vietas, ne īsti ģimeniskās atpūtas.
Var būt, ka tu tur tomēr kādam līdz galam nepatīc - kontaktēties ik pa laikam ir ok, bet tāls ceļojums ar mašīnu ir cita lieta. Tas ir ilgi pavadīts laiks kopā šaurā platībā. Ja kādam traucē, piemēram (tikai piemēram), tava pļāpāšana, tad viņš to var paciest viesībās vai ciemošanās laikā, bet ne nedēļu no vietas.
Es tavā vietā nepārdzīvotu un labāk aizbrauktu pēc tam kaut kur divatā ar vīrieti, man pašai arī tas labāk patiktos nekā kopā ar viņa ģimeni.
09.07.2014 18:32 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Bet kā ir ar svētkiem, kad viņa ģimene sanāk kopā? (Dzimšanas dienas, Ziemassvētki etc) Tu tad esi uzaicināta?
09.07.2014 18:33 |
 
Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Labo mani, ja šis nav tas gadījums, bet man liekas, ka šādus ģimenes ceļojumus parasti apmaksā vecāki. Ja tā, tad es tiešām nedomāju, ka viņa vecākiem Tev ir jāsponsorē ceļojums - ok, mašīnas izmaksas šeit nemainītos, bet viesnīcu vajadzētu +1 personai, arī ja aizies uz kādu kafejnīcu, nez vai rēķinu dalīs. Otrkārt, ja vien nav super duper saticīgas attiecības ar vecākiem (un spriežu, ka nav, jo tomēr viņus pārāk bieži nesatiec), viņiem tomēr Tu neesi ģimenes loceklis. Protams, es nesaku, ka esi svešiniece, bet ir cilvēki, kuriem vajag savu vai ģimenes telpu un ļoti iespējams, ka Tu neesi tajā iekļauta vēl. Un treškārt, liela iespēja, ka ceļojums ir laiks, kad vecāki beidzot var sakarīgi pavadīt laiku kopā ar Tavu draugu (savu dēlu), jo kā jau teici - ikdienā vecāki bieži nav mājās + gan jau draugs pavada daudz laiku ar Tevi.
Kaut kā tā. Es apvainotos, ja vīrietis izdomātu braukt viens un man pat nepiedāvātu, bet ja tur ir ģimenes brauciens, tad pārāk neņemtu pie sirds.
09.07.2014 18:33 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Tas, ka ar vecākiem saproties labi, nenozīmē, ka viņi tevi uztver kā ģimenes locekli, resp., ģimenes braucienā viņi tiešām grib doties tikai ar tuvāko ģimeni, lai justos brīvi, varbūt tā viņiem ir tāda tradīcija, jauka kopābūšana, kurā citi no malas tomēr neiederas. Es nezinu, man tas neliekas briesmīgi. Un arī finansiāli būtu grūti sadalīt izmaksas - tu maksātu par 1/4 daļu degvielas, pārtikas utt?
09.07.2014 18:34 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Iespējams, tā ir viņu ģimenes tradīcija vai arī viņi tiešām vēlas šoreiz pavadīt laiku tikai savā lokā. Manuprāt, tas jārespektē. Man arī liekas, ka tas vien, ka ir attiecības, nenozīmē, ka tagad visur un vienmēr jāiet vai jābrauc kopā. Kas vainas, ja vienu reizi čalis aizbrauc tikai ar savu ģimeni kkur? Man liekas, ka tas nav nekas šausmīgs.
Es neapvainotos. Pieņemtu un izdomātu kā pati šo nedēļu pavadīt.
09.07.2014 18:48 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Neesmu es tāda, ka sakravāšu koferus, apstāšos pie durvīm un teikšu- Es braucu ar jums. Tādēļ parasti sāku ar jautāšanu „caur puķītēm”, pēc tam jau es viņam skaidri izstāstīju savas sajūtas un skatījumu uz to, bet-nekā. Šķiet, jau, protams, ka tas nav atkarīgs no viņa.
Viņam ir brālis, kuram nav draudzenes, ko ņemt līdz- tā, ka atkrīt šis variants, ka apvainotos.
Kopumā tā- visi vecāku svētki tiek parasti svinēti- citreiz apaļas jubilejas cilvēku 40 kompānijā, ir bijusi reize, kad mammas jubilejā ir tikai paši vecāki, vecvecāki, mans draugs ar savu brāli, es un divas viņa mammas draudzenes ar vīriem. Katrā ziņā- svētku tajā ģimenē ir padaudz, tiek svinēti un esmu vienmēr uzaicināta. Vienreiz gadījās situācija, kad šis mammas dzimšanas dienas datums bija jāpavada svarīgā, neatceļamā pasākumā. Mamma viņam 3x pajautāja, vai es tiešām, tiešām netieku, kādēļ... un atsūtīja man tortes gabaliņu. It kā tiešām attiecības ir labas man ar viņiem... Ziemassvētkos gan es esmu pie savas ģimenes un viņš pie savas- it kā jocīgi, bet esmu jau pieradusi. Abiem šie ir ģimenes svētki un tad, kad mūsu attiecības būs oficiālas, domāju, ka vajadzēs kkā risināt problēmu- varbūt svinēt visiem kopā, bet tagad- ne.
09.07.2014 18:52 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Es laikam apvainotos, ja man nepiedāvātu braukt līdzi, ja ir mašīnā veselas 2 vietas... Turklāt viens ir piedāvāšana, otrs ir atteikšanās. Ja piedāvā, tad man ir iespēja pašai piedāvāt apmaksāt savu ceļojuma daļu vai atteikties, ja nespēju par sevi samaksāt (man vismaz šķiet loģiski, ka maksāju par savu daļu pati, ja vien kāds īpaši nepiedāvā izmaksāt). Ja man nemaz nepiedāvā braukt līdzi, tad man pat nav dota iespēja un tad jau ir jocīgi.. Tomēr 4 gadi ir daudz. Un ka tad, kad apprecēsies - pēkšņi visi uzņems autori ģimenē? kaut kā jocīgi, taču tā uzņemšana ģimenē jau tieši notiek pamazām, kopā pavadot laiku, iepazīstot potenciālo vedeklu..
09.07.2014 18:59 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Es viņa vecākus satieku bieži- vismaz reizi nedēļā. Nu gadās arī, ka nesatieku nevienu reizi nedēļā (reti), vasarās gadās, kad aizbraucam uz kopīgām sporta spēlēm, kur pavadam 3 dienas.
Par tām izmaksām- vecāki ir diezgan turīgi. Kā rezultātā, man liktos muļķīgi, ja viņi man prasītu naudu par benzīnu, ja no manas klātbūtnes šajā situācijā nekas nemainītos, bet par dzīvošanas izmaksām- es uzstātu, lai ļauj maksāt man, jo justos uz kakla viņiem citādāk.
Un es par to saskumstu tā iemesla dēļ, ka abi ar draugu esam ļoti aizņemti- abi vēl studējam, daudz strādājam . Laiku kopā pavadam, cik vien iespējams, bet nu nav tik daudz, cik man gribētos- katrā ziņā katru dienu nesatiekamies, īpaši universitātes laikā. Abi kopā ārzemēs nekad neesam bijuši.. Un parasti viņš ir nenormāli noguris no savas lielās slodzes, kā rezultātā mūsu atpūtas iespējas ir ierobežotas- mēdzam kko mierīgu sadarīt, ne tur baigi traki kkur doties. Tāpēc zinot, ka šis ir tāds brauciens, kur daudz kas tiks darīts un tā- man žēl, ka nevaru būt kopā ar savu draugu.
09.07.2014 19:03 |
 
Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Ja tas ir kāds ikgadējs viņu ģimenes pasākums, kuru ir aizsākuši puiša vecāki, lai pavadītu ar saviem bērniem kopā laiku, tad tev nav par ko apvainoties, jo neesi viņu bērns!

Pat būdama precēta, uzskatu, ka vīram nav vienmēr un visur mani līdz jāņem - ir viņam daži viņa ģimenes pasākumi, kurus es neapmeklēju (viņa ģimene mani uzskata par vēl vienu bērnu, tā ka problēmas ar nepatiku nav), kā arī es mēdzu draudzeņu vakarus uzrīkot, kur apspriežam jaunākās tenkas, vīriešus un izkratam viena otrai sirdi - vīrs varētu kaut izstiepties vai sarauties, bet līdz es viņu neņemtu!
09.07.2014 19:03 |
 
Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
ir dažādas ģimenes un dažādi to modeļi. Pati esmu pieredzējusi, kā dēla sieva netiek pieņemta kā ģimenes loceklis, bet vnk kā mazbērna māte. Tieši tā man arī pateica: "Viņa nav ģimene, viņa ir Jānīša māte". Un attiecību ilgumam un statusam nebija nekādas nozīmes.
09.07.2014 19:03 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es domāju, ka tā ir ģimenes tradīcija. Pati saki, ka drauga vecāki bieži vien nav mājās, varbūt viņi plāno šo izbraucienu tā, lai visa ģimene būtu kopā. Tāpat izskatās, ka viņi ir cilvēki, kuriem vajag savu telpu, lai viņi justos ērti. Lai arī 4. gadi kopā ir daudz, bet tu neesi viņu ģimenes locekle. Tas arī izskaidro to, kāpēc nepaliec pie drauga, kad vecāki ir mājās.
Mana paziņa arī ar vecākiem katru gadu brauc ceļojumā. Un draugs nekad netiek ņemts līdzi. Man tas šķiet forši, ka var ar vecākiem kopā izbrīvēt laiku un atpūsties, jo tomēr ikdiena paliek ikdiena. Katrā ziņā nesaskatu tur neko briesmīgu. Arī pati, kad būs man ģimene un lieli bērni, gribētu paceļot tikai ar ģimeni. Ar draugiem/draudzenēm var paceļot jebkurā brīdī, bet mazu laiciņu ģimenei veltīt, arī, manuprāt, ir diezgan svētīgi.
09.07.2014 19:03 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
lūk, Eve, es par to pašu domāju- tā pēkšņi mani uzņems ģimenē tikai tad, kad apprecēsimies? Tā laikam sanāk, jo ik pa laikam (ne pavisam bieži tomēr gadās) ir tādas situācijas, kad ir TIKAI ģimenes vakariņas, TIKAI ģimenes brauciens, TIKAI ģimenes brauciens pie vecvecākiem vai pie vel kā tur ciemos. Jā, es principā esmu ļoti saprotoša, bet dažkārt, kad viņš neredz, man asaras acīs par šīm situācijam.
09.07.2014 19:06 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Ja godīgi, tad man rodas iespaids, ka viņi tevi nav pieņēmuši kā savu ģimenes locekli, tāpēc arī neaicina līdzi. Mana drauga mammai ir maza mašīna (ekonomiskā) un es tiku ņemta līdzi ģimenes ekskursijā kaut vai tanī laikā ar draugu bijām kopā tikai kādus 8 mēnešus.
09.07.2014 19:06 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Skaidrs ir tas, ka Tevi neuztver kā ''ģimeni''.. mani šis fakts sāpinātu, protams. Tas ko Tu vari darīt.. ir pacensties atvērt viņu sirdis plašāk :)
09.07.2014 19:08 |
 
Reitings 139
Reģ: 04.05.2011
Kā lai es vēl atveru viņu sirdis? Nu kā? Es pat nezinu, ko daru nepareizi. Vienmēr palīdzu visu novākt pēc pasākumiem, citreiz ierodos ciemos ar kādu pašceptu torti, ko visi slavē (tas gan vairāk un svētkiem), palīdzu viņiem no profesionālā viedokļa (to, ko apgūstu universitātē)...
09.07.2014 19:10 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es Tavā vietā par to parunātos ar draugu.. pasaki, ka Tev tas tā nav saprotami.. ka Tava ģimene viņu uztver kā savējo radagabalu (nu ja tā ir, protams).. un Tu arī vēlies būt daļa no ģimenes. Apjautājies, kāpēc Tevi īsti līdz galam nepieņem.. ko Tu varētu lietas labā darīt utt.. :)
09.07.2014 19:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits