dzīvnieciņš debesīs...

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nesen bija līdzīga diskusija par to sunīti, kuru gribēja nošpricēt, lai nemokās.
Noraudājos... Man bija 2 jūrascūciņas jau daudzus gadus, kas dzīvo pie mammas. Apmēram pirms gada vienai uz vēdera sāniem parādījās sacietējums, bumbulis. Auga, auga.. Jūrascūķiem tā ir bieža parādība - audzējs. Laikam jānosoda mani un mammu, ka nevedām pie ārsta (tajā pilsētā vetārsti vairāk vai mazāk specializējas tieši uz lielajiem dzīvniekiem, kaķiem, suņiem.). Ēda labi, bija aktīva.. Šopavasar bumbulis pārplīsa, bija vaļēja brūce, skats šausmīgs :( Cūķim actiņas mirdz, dzīvot grib. Nepīkstēja, ka sāp, ēda kā līdz šim. Arī vēl līdz vakardienai viņa bijusi aktīva, dzīvespriecīga.. nupat tēvs pazvana un pastāsta, ka vakar aizveduši iemidzināt, lai nemokās, jo ir vasara, karstums, mušas, vecāki brauks ceļojumā uz 10 dienām, nebūs kas katru dienu viņai tīra to brūci un apkopj... tagad sēžu un bimbāju, uznāca tādas emocijas! žēl ruksīša, jo bija taču vēl dzīvotājs!
Nezinu, kādus komentārus gaidu sagaidīt.. vienkārši gribējās uzrakstīt pašai priekš sevis.
09.07.2014 16:29 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Dažreiz tiešām augoņi nesāp,un var dzīvoties ar vaļēju brūci ilgi.
Dažreiz, augonis, kas ir zem ādas sāp, tā, ka dzīvnieciņš teju vai komā guļ no sāpēm.

Jūtu līdzi, bet visiem ir kādreiz laiks aiziet. Uztver to kā atvieglojumu cūciņai. Kā nekā, skaista dzīve ir bijusi :) mīlēta cūciņa.
09.07.2014 17:14 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Opis ar asarām acīs manu mīļo kāmenīti noslīcināja bļodā.

Ārprāts, man pirmā dzirdēšana, ka tik mazus dzīvnieciņus neiemidzina. Kāda zin kāpēc?

Par tēmu, cukurvāvere, neķer kreņķi, manuprāt, cik ilgi vien atcerēsies, tik ilgi arī sāpēs. Nav tādu vārdu, kas mierinātu. Īpaši jau šķiroties no dzīvniekiem ar kuriem nevari parunāt, atvadīties utt.
Es vēljoprojām iedomājoties par visiem saviem dzīvniekiem varētu sēdēt un stundām pinkšķēt, bet dzīve iet uz priekšu, tu biji laba saimniece un mēs visi ar saviem pūkaiņiem reiz tiksimies. :D
Es ceru!!!
09.07.2014 17:19 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
paldies jums visām! :')
09.07.2014 17:26 |

Reitings 99
Reģ: 18.06.2014
Varu padalīties ar savu pieredzi. Mums arī bija jūrascūciņa, kurai 4 gadu vecumā tika veikta sānos operācija. Iemesls arī bija tas, ka ap kājas apvidu sāka veidoties bumbulis, mūsu veterinārārsts tikai pateica, ka sivēniem šādā vecumā veidojās tādi, teica, lai neņem diži vērā. Nu neko, klausījām ieteikumam. Ar laiku ievērojām, ka bumbulis sāk paplašināties, rezultātā, tas pārplīsa un sāka strutas nākt ārā, smaka arī bija nepatīkama. Saprotot, ka tas labi nebeigsies, vedām sivēnu uz dzīvnieciņu poliklīniku, aiz zoodārza, lai īsts speciālists mums palīdz. Vetārste ruksi apskatīja, iešpricēja mutītē zāles, lai nomierinās, tad mēģināja izspiet augoņā apvidu ārā, taču nesanāca, teica, ka jāveic operācija. Es, protams, sāku raudāt uz līdzenas vietas, jo domāju, ka sivēns neizturēs operācijas gaitu, jo, kā nekā, bija jau pensionāra vecumā.
Mēs, protams, izlemām, ka veiksim operāciju, jo bija smagi skatīties kā nabadziņš mocās. Brauciens uz poliklīniku bija smags, tāda sajūta, ka tā ir pēdējā reize, kad viņu redzam. Atdevam viņu labās rokās, teica, ka viss būs kārtībā. Tās bija emocionāli smagākā stunda manā mūžā.
Beigās, kad aizgājām uz poliklīniku redzējām, kā mūsu sivēns mierīgi guļ ar apbintētu sāniņu, bija izturējis visu operāciju.
Vēl 2 gadus bija žirgts skrējējs, līdz šā gada februārim, kad apglabājām viņu mūža mājās - dzīvnieku kapsētā.

Noraudājos šito rakstot.
09.07.2014 17:52 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Manam ruksim ar tāds parādījās 2 gadu vecumā, neko - tīrījām, apkopām, aizgāja cienījamā vecumā.. Tas augonis viņam, liekas, netraucēja..
09.07.2014 17:55 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
Cukurvāvere, turies, arī es saprotu tevi :( man gada sākumā iemidzināja kaķi, ar kuru pavadīju vairāk kā pusi sava mūža. jau kad kaķi aizveda pie veta, brīžiem histērijā raudāju, jo man viņš bija nu tik mīļš. un kad pateica, ka kaķi iemidzināja, pārdzīvoju ļoti un ilgi vēl.
09.07.2014 18:56 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Skumji, īpaši tāpēc, ka pati zinu, ko nozīmē, ja mīļajam dzīvnieciņam ir audzējs. Un vienīgā doma, kas mierina, ka dzīvnieciņam tā ir labāk. Vienmēr jau gribas to laiku pavilkt garāku, bet..tāda ir dzīve, vismaz nebija mazajam kustonītim jāpiedzīvo sāpes, kas ir neizbēgamas audzēja pēdējā stadijā. Mēs vismaz ar tādu domu iemidzinājām kaķīti- lai tik viņam nav sāpes un ciešanas, tas bija labākais, kā varējām viņam vēl palīdzēt.
09.07.2014 19:04 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Man asaras sariešas ik reizi kā lasu par dzīvnieciņiem. :/
Ar laiku tā lielā sāpe pāriet, bet šaubos ka pazūd. Man vēl joprojām nāk raudiens ik reizi, kā paskagos uz sava sunīša bildēm. Atceros, kāpriecājos, kad viņu man uzdāvināja, kā izaudzināju, kā runājos ar viņu, jo uzskatīju par savu vienīgo draugu, bet vienā dienā nepaspeju aizvest pie ārsta, tas bija dažu stundu jautājums. Nobučoju, kad gāju prom, domāju, kad atnākšu,brauksim pie ārsta, bet kad atnācu, viņa jau bija citā saulē. Es tā raudāju, ilgi sevi vainoju, vēl tagad vainoju. Nu jau 4 gadi apkārt, bet vainoju sevu tik un tā. Nu nevaru es sev piedot un viss.

Bet domāpar to, ka dzīvniecinš vairs nemocās, ka tagad ir labāk.
09.07.2014 19:16 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es arī jūnija vidū apglabāju savu pundurtrusīti. Vēl tagad visus trokšņus, kas ir istabā, uzskatu par trusīša radītiem. Šķiet, ka vēl īsti neesmu sapratusi, ka viņš vairs nekad nebūs. Pirmajā nedēļā bija grūti skatīties uz istabas stūri, kur bija viņa būrītis, no rīta piecēlos un tur tupēju, skatījos tukšumā un neesmu izmazgājusi tur grīdu, jo liekas, ka vēl tur ir kaut kas no viņa palicis. :( Tikai pusotru gadiņu viņš man bija, bet tik dikti mīļš, vienmēr gribēja, lai viņam paglauda pierīti, leca man uz vēdera un ļāvās murcīt, kad biju gultā apgūlusies. Ceru, ka viņam tagad debesīs ir ļoti labi!
09.07.2014 19:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits