nepieciešamie produkti:
1 biskvīta mīklas ripa -var būt pirkta gatava,šoreiz pašcepta
1 lielais skābais krējums,mums bija kelmes 30%
300g bezē cepumi,parasti ir Maximā
0,5 l džema -orģinālreceptē citronu,mums bija kabaču/ingvera
1)Biskvīta ripu ieliek cepamformā ar noņemamo malu
2) bagātīgi pārsmērē ar džemu
3) cepumus sadrupina,sajauc ar skābo krējumu, pārlej pāri.
4) uzber saldētas (mums mellenes un kazenes) vai svaigas ogas
5) liek saldētavā uz pāris stundām.
ja ilgāk -tad lietošanai jāizņem kādas 20 min ātrāk,lai atlaižas
Nepieciešams:
3 paciņas klasisko Selgas cepumu,
600 g biezpiena,
1 bundžiņa iebiezinātā piena,
200 ml saldskāba ievārījuma,
200 ml melleņu,
dažas zemenes rotāšanai.
Pagatavošana:
1. Ņem lēzenu un seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gadījumā garumā novietoti 4 cepumi, bet platumā 3 cepumi. Tātad kopā kārtu veido 12 cepumi.
2. Bļodā sadrupina biezpienu, tam pievieno iebiezināto pienu un visu samaisa. Pusi sagatavotās biezpiena masas uzmanīgi pārsmērē pirmajai cepumu kārtai.
3. Pa virsu biezpienam liek nākamo cepumu kārtu, kuru pārsmērē ar ievārījumu un pārber ar pusi no melleņu daudzuma.
4. Tad liek pēdējo cepumu kārtu, kurai pa virsu pārsmērē atlikušo biezpiena masu. Kūkas virsu dekorē ar mellenēm un zemenēm.
Padoms: Melleņu un zemeņu vietā ar izmantot arī citas vasaras saldās ogas- avenes, kazenes, ķiršus.
Pirmais variants - samaisa jeb sablenderē zemenes kopa ar pūdercukuru un rīvētu citrona vai apelsīna miziņu. Sakuļ olbaltumu stingrās putās un lēnām iecilā tajā zemeņu masu. Var ēst kopā ar vaniļas mērci vai pienu.
Otrais variants - saspaida zemenes, samaisa kopā ar cukuru. Uzbriedina, izkausē želantīnu. Saputo saldo krējumu. Visu samaisa kopā un liek ledusskapī sastingt.
Trešais variants – ņem stingru jogurtu un saputo ar sablenderētām zemenēm ar cukuru, iecilā uzputotu saldo krējumu un uzbriedinātu, izšķīdinātu želantīnu. Liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar ķīseli un svaigām zemenēm.