Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Atrs un vienkars deserts

 
Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! Iesakiet, ludzu, kadu atri un vienkarsi pagatavojamu saldo sim vakaram. Darza ir pieejamas avenes un ir piemajas veikals, kur ekstras nopirkt nevar :) Gribas, ko tadu, kas nebutu jacep, jo karsti tapat jau :)
07.07.2014 17:15 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
Peony varu piedavat S80 desertu:D labu labais sniedzinsh:D
07.07.2014 17:17 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nopeerc vaniljas saldeejumu un putukreejumu. Savaari avenes kopaa ar nedaudz cukura, paarlej paari saldeejumam, pa virsu uzliec putukreejumu un izrotaa ar svaigaam ogaam.
07.07.2014 17:17 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
Saspaida vai sablenderē ogas, pieliek cukuru +2 vai 3 baltumus un visu kopā sakuļ ar mikseri lidz "stavoshai" masai. :) ... tikko taisiju,bet ar zemenem-ritigaaa njammaaa:)
07.07.2014 17:19 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es svaigas avenes tāpat vien, bez nekā gardu muti apēstu. bet var ar pienu, putukrējumu, mascapone sieru, šokolādi.
07.07.2014 17:19 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es taisu ar zemenēm, bet var taisīt arī ar avenēm vai citām ogām.

Sajauc vai sablenderē biezpienu ar cukuru un drusciņu saldo krējumu un pasniedz kopā ar blenderētu ogu mērci. Ātri, elementāri un nāvīgi garšīgi! :)
07.07.2014 17:21 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
Var Zakja variantaa visu blenderet kopaa..saldaa krejuma vietaa var likt arii-pienu vai piena speku ar garshu..kaneli..un taa:D pat cukuru var nelikt.. sanak taada pysshkjudra,izkususha saldejuma konsistence:D
07.07.2014 17:24 |
 
Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Gribas ko skaistu, lai vakara parsteigtu gavilnieku, vienkarsi ogas ar pienu vai kremu edu katru dienu.

Buuuu
Tur olas baltums, vai tad nevar salmonolozi dabut?
07.07.2014 17:24 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Zemeņu-zefīru kārtojums. Ja nav zemenes der kādas citas ogas vai augļi.

Lēzenā traukā kārto sagrieztus zefīrus, skābā krējuma kārtu (var pievienot cukuru) un zemenes. Tā turpina līdz beidzas produkti vai trauks ir pilns :D Var ēst uzreiz, bet garšīgāk, ja ievelkas ledusskapī.
07.07.2014 17:25 |
 
Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Glāzē var sakārtot halvu, biezpienu, ogas, putukrējumu.


Vari banoffee pie uztaisīt ogu versiju- sasmalcini Selgas cepumus, no kondensētā piena uzvāri karameli, uzlej pa virsu cepumiem, tad liec ogas un visam pa virsu putukrējumu , pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Vēl var dāmu pirkstiņu cepumus salipināt ar apelsīnu sulu, kārtot ar zemenēm želatīnā un putukrējumu.
07.07.2014 17:26 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Peony - salmonalozi var dabūt, ja ir vecas olas, nevis vnk no olām.
07.07.2014 17:27 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ideāls karstai dienai




Sastāvdaļas
saldais krējums - 600 ml iebiezinātais piens ar cukuru – 1 bundžiņa cepumi pēc izvēles - ~300 g (es izlietoju gandrīz 2 paciņas cepumus „ Selga”)
Pagatavošana: 20 min.
Sakultu saldo krējumu uzmanīgi sajauc ar iebiezināto pienu. Formu izklāj ar foliju, izkārto cepumus, lej virsū krējuma masu, pārklāj ar foliju un liek saldētavā. Kad masa nedaudz sastingusi, uzliek kārtu cepumus. Pēc pāris stundām vai vislabāk nākamā dienā izņem jau gatavu saldējumu no formas kopā ar foliju, sagriež gabaliņos.
Pēc vēlēšanās krējuma masai var pievienot sadrupinātus cepumus, šokolādes gabaliņus vai ko citu pēc jūsu gaumes. Arī cepumus var aizstāt ar gatavām vafeļu plāksnēm.
07.07.2014 17:27 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
es pārlietu ar šokolādi, un izrotatu ar zemenem...
07.07.2014 17:28 |
 
Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Paldies, meitenes! Tik daudz idejas, ka tagad gruti izveleties :D
07.07.2014 17:28 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012





nepieciešamie produkti:
1 biskvīta mīklas ripa -var būt pirkta gatava,šoreiz pašcepta
1 lielais skābais krējums,mums bija kelmes 30%
300g bezē cepumi,parasti ir Maximā
0,5 l džema -orģinālreceptē citronu,mums bija kabaču/ingvera

1)Biskvīta ripu ieliek cepamformā ar noņemamo malu
2) bagātīgi pārsmērē ar džemu
3) cepumus sadrupina,sajauc ar skābo krējumu, pārlej pāri.
4) uzber saldētas (mums mellenes un kazenes) vai svaigas ogas
5) liek saldētavā uz pāris stundām.
ja ilgāk -tad lietošanai jāizņem kādas 20 min ātrāk,lai atlaižas
07.07.2014 17:29 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
gaviļniekam es uztaisītu siera kūku, nezinu, vai tas skaitās ātri un vienkārši.
pa vienkāršo var arī skaisti glāzēs sakārtot kārtās saberztas avenes ar piedevām, piem. jogurtu, auzu pārslām, šoko skaidiņām.
07.07.2014 17:35 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Ātrā Selgas cepumu kūka ar vasaras ogām



Nepieciešams:

3 paciņas klasisko Selgas cepumu,
600 g biezpiena,
1 bundžiņa iebiezinātā piena,
200 ml saldskāba ievārījuma,
200 ml melleņu,
dažas zemenes rotāšanai.

Pagatavošana:

1. Ņem lēzenu un seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gadījumā garumā novietoti 4 cepumi, bet platumā 3 cepumi. Tātad kopā kārtu veido 12 cepumi.

2. Bļodā sadrupina biezpienu, tam pievieno iebiezināto pienu un visu samaisa. Pusi sagatavotās biezpiena masas uzmanīgi pārsmērē pirmajai cepumu kārtai.

3. Pa virsu biezpienam liek nākamo cepumu kārtu, kuru pārsmērē ar ievārījumu un pārber ar pusi no melleņu daudzuma.

4. Tad liek pēdējo cepumu kārtu, kurai pa virsu pārsmērē atlikušo biezpiena masu. Kūkas virsu dekorē ar mellenēm un zemenēm.

Padoms: Melleņu un zemeņu vietā ar izmantot arī citas vasaras saldās ogas- avenes, kazenes, ķiršus.
07.07.2014 17:38 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Pirmais variants - samaisa jeb sablenderē zemenes kopa ar pūdercukuru un rīvētu citrona vai apelsīna miziņu. Sakuļ olbaltumu stingrās putās un lēnām iecilā tajā zemeņu masu. Var ēst kopā ar vaniļas mērci vai pienu.

Otrais variants - saspaida zemenes, samaisa kopā ar cukuru. Uzbriedina, izkausē želantīnu. Saputo saldo krējumu. Visu samaisa kopā un liek ledusskapī sastingt.

Trešais variants – ņem stingru jogurtu un saputo ar sablenderētām zemenēm ar cukuru, iecilā uzputotu saldo krējumu un uzbriedinātu, izšķīdinātu želantīnu. Liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar ķīseli un svaigām zemenēm.
07.07.2014 17:39 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012




Biezpiena-ogu krēms

Biezpiens - 150 gr
Cukurs - 70 gr
Piens - 50 ml
Ogas (avenes vai zemenes) - 40 gr

Biezpienu saberž ar cukuru,pievieno pienu un ogas - var izmantot arī saldētas. Ar mikseri visu puto līdz krēma konsistencei. Kārto trauciņos,liek uz 2 stundām ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām,pārkaisa ar pūdercukuru vai rīvētu šokolādi.
07.07.2014 17:43 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
07.07.2014 17:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!